“Konfrontasjon” mellom Asbury Revival-tilhengere og bibeltroende gatepredikanter -En “woke pro-LGBTQ vekkelse?”

En skarp advarsel mot tvilsom vekkelse: Konservative bibeltro-gatepredikanter i debatt med asbury-revival tilhengere utenfor lokalet der den angivelige vekkelsen skjer. “The Secrets From the Asbury Revival They Don’t Want You to Know,” er overskriften den kristne YouTuberen “Warriors for Christ” har gitt om en seanse som utspilte seg utenfor vekkelseslokalet.

Stadig flere kristne er kritiske til “vekkelsen” på grunn av det pro-LGBTQ ståstedet mange i denne vekkelsen syntes å ha. Det store spørsmålet er om dette er en forførelse basert på unge menneskers følelser og ikke på Guds Ord.

Den konservative YouTube kanalen “iThink Biblically” er uhyre kritisk til dette som serveres under vekkelsen. Det kan se ut som om LGBTQ aktivister har infilitrert denne vekkelsen. Med andre kan vi stå overfor en såkalt “Woke vekkelse” som ikke er fra Gud.

17 tanker om ““Konfrontasjon” mellom Asbury Revival-tilhengere og bibeltroende gatepredikanter -En “woke pro-LGBTQ vekkelse?”

 1. En utfordring å holde balansegang mellom bruk av dømmekraft og det å ikke “utslokke ånden”(1. Tess 5:19), såfremt teologien er ortodoks. Todd Friel har også noen kloke ord vedr. Asbury:
  The ASBURY REVIVAL – 8 Crucial Questions We Need To Ask
  https://www.youtube.com/watch?v=kDN9GbvrkYY

  2
  1
  • Jeg blir stadig mer og mer betenkt over det som kommer frem om denne såkalte vekkelsen. Hvor er forkynnelsen av ordet om korset? Om omvendelse fra synd? Om å fornekte seg selv og ta opp korset? Jeg har spurt meg selv om dette kan være den falske Jesusvekkelsen David Wilkerson advarte om ville komme i tiden før Jesu gjenkomst. Det har jo vært flere episoder og betenkelige ting i fra denne vekkelsen?
   Blir bekymret med tanke på at den historien om hvordan en ung mann med den t-trøya ble behandlet. Det er som om de som står bak denne vekkelsen har fjernet korsets anstøt og lar urene krefter slippe til. Det ser ut en falsk vekkelse i mine øyne.
   Kom over denne videoen som inneholder noe fra David Wilkersons virke hvor de narkomane i Jesu navn ville fortsette med narkotika og en annen sekvens der en forkynner står på en parkeringsplass og leser fra Guds ord og forkynner Ordet til noen Asbury-vekkelses-tilhengere på en parkeringsplass for Asbury vekkelsen. Legg merke til den manglende respekt for Guds Ord.
   Jeg mener det er god grunn til å advare mot den så åpenbart falske vekkelsen.
   https://www.youtube.com/watch?v=Yl6A0eR9wu8

   6
   2
  • Jeg må si at svært mye av kritikken her er basert på hvem som har sitte på bakerste rad en en kveld uten deltagelse, eller noen form for anerkjennelse av deres tilstedeværelse.

   Mye tyder jo også nettopp på at svært mange som prøver å stjele oppmerksomheten over på seg selv har blitt jaget bort og enda flere har blitt henvist til å sitte stille uten å bli tatt imot eller anerkjent sin tilstedeværelse på bakerste rad. (Som f.eks Todd Bentley, Kenneth Copeland sin organisasjon kom vistnok med en stor delegasjon og ble jaga bort.)

   Når det gjelder fokuset på omvendelse av synd, så tilhører jo Asbury universitetet og studentforsikringen hellighetsbevegelsen.

   Det finnes vel knapt noen kristen bevegelse med større fokus på bekjennelse av og omvendelse fra synd.

   Det er jo nettopp bekjennelse av synd, syndenød, og omvendelse fra synd som har vært det sentrale og omtrent eneste budskapet.

   Universitetet er jo også kjent for å ha sparket flere lærere i sekulære fag for å uttale seg positivt om LGBTQIA+ rettigheter.

   https://en.wikipedia.org/wiki/Holiness_movement

   1
   1
  • Altså, kritikk basert på noens tilstedeværelse som har blitt henvist til å sitte seg bakerst og holde kjeft og basert på hva noen tilfeldige personer på parkeringsplassen har sagt, eller at noen som har prøvd å benytte anledningen til å skape oppmerksomhet rundt seg selv er blitt avvist.

   1
   1
 2. Interessant. Vi må være våkne – uansett hva som skjer – vekkelse er ikke alltid vekkelse.

  2
  2
 3. Vil gjerne få benytte anledningen til å ne om tilgivelse og unnskyldning, for alle jeg måtte ha såret her inn på Søkelys, med mine kommentarer og innlegg.

  Nå er vi i en tid vi alle må søke Jesus forsoningsverk , det er det viktigste av alt.

  Utover dette anser jeg meg som ferdig med å skrive innlegg og depatere på Søkelys.

  La oss alle be for hverandre, om forsoning og tilgivelse , ingen er uten synd eller feil og vi trenger alle Jesus rensende blod.

  Det innlegget vil ikke bli besvart , men er mitt forsonings innlegg med absolutt alle her inne på Søkelys.

  10
  2
  • Kjære Rune! Jeg vil savne deg på Søkelys, jeg forstår at du har advart fra hjertet selv om det er blitt brukt ord som man for ens egen og andres del ikke er bra i debatten. Men jeg vet du har advart for at du ikke har villet at andre skal bli syk og det som verre er. Ønsker deg alt godt.

  • Det var modig og voksent gjort Rune. Jeg setter en strek for all uenighet som har vært. Jeg tilgir deg og håper du en dag kan tilgi den til tider harde tonen mellom oss som jeg har bidratt til. Jeg er ikke uskyldig i vårt betente forhold.
   Jeg fortsetter å be for deg.

  • Hei Rune,
   Takk for fint og ydmykt innlegg, for meg er godt bevis på hva som bor i deg!

   Du og jeg er kanskje ikke de som har kranglet mest her inne, men et par runder har det vært.
   Alt er glemt og tilgitt fra min side, håper du kan tilgi meg også om der skulle være noe uoppgjort.

   Hilser deg med Filipperne 4:6-7:
   “Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting bønneemnene deres komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus.”

  • Vår alles kjære Rune Lye!

   Diskusjoner blir dessverre altfor lett til overdrevne krangler i kommentarfeltene på nettet.

   Du våget å skrive under eget navn. Det var imponerende. Vi andre som skriver anonymt, tar ikke samme ansvar og ordlegger oss nok villere enn vi egentlig ønsker. Jeg er dessuten en ertekrok som blir inspirert av komisk overtro og har vanskelig for å beherske meg.

   Uansett: Lykke på reisen videre! Jeg har vært kritisk til meninger og argumentasjon, men har selvsagt alltid ønsket deg og familien alt godt. Tror det eller ei, men hjertene har faktisk vært godt ment. Også dette:

   😘

 4. Det var vokset gjort Rune å be om tilgivelse, religiøse ber om unnskyldning, men kristne ber om tilgivelse, som du gjør her. At du føyer til unnskyldning er da helt greit. Du er tilgitt fra min side, så får vi se om andre også gir deg tilgivelse.

  • Til mange av oss
   Det er mange som kan ha brukt for harde ord i debatt om forskjellige tema. Sikkert jeg også. Har jeg med ord såret noen så håper jeg at folk vil tilgi. Vi må kunne være uenige om tema uten å omtale hverandre som satanister, psykopater, frafalne og lignende.
   Vi må lære oss å respektere hverandres synspunkter uten å bli hatefulle, spydige, ondskapsfulle mot hverandre.
   La det være et tilbakelagt kapittel og slutt deg til denne songen

   https://www.youtube.com/watch?v=7Ba3tu3xJkE

 5. Dette er ikke lett å ta stilling til. Man må nesten ha vært tilstede for å vurdere det. Jeg vil ta stilling til det som skjer før vi eventuelt ser fruktene. Er det noe som tyder på at kristne kommer i syndenød og omvender seg fra synd? Omvendelse fra synd er jo en del av evangeliet. Jeg har fått ganske sprikende informasjon om denne vekkelsen.

Det er stengt for kommentarer.