Kommentar: Jan Hanvolds valg av ord til NRK journalist vekker oppsikt og debatt

Du er en jævla drittsekk. Og det kan du sitere meg på, sa Jan Hanvold til NRKs journalist. Hanvolds banning og opptreden har fått mange til å heve øyenbrynene, mens andre igjen i Hanvold finner grunn til å spotte og le av kristendommen

Løs kanon på dekk: Jan Hanvold har igjen kommet i medias søkelys etter at han kalte Brennpunkts Bjørn Olav Nordahl for jævla drittsekk” da NRK ønsket å intervjue ham. Hendelsen utspente seg etter at Jan Hanvold først hadde forsøkt å nekte  et TV-team fra NRK å komme inn for å dekke debatten. Det endte med at Ap-veteran Martin Kolberg truet med å trekke seg fra arrangementet, og dermed slapp NRK inn. Journalist  Bjørn Olav Nordahl ønsket så et intervju med Hanvold, -som har hatt bitre følelser for NRK helt siden kanalen sendte dokumentaren “Pengepredikanten” i fjor høst. “-Deg snakker jeg overhodet ikke med, sa Hanvold. ” – Er dette en boikott av NRK?”, spør NRK  “– Du er en jævla drittsekk. Deg snakker jeg ikke med,” svarer så Hanvold. “– Unnskyld, men hva sa du nå?” ” – Du er en jævla drittsekk. Og det kan du sitere meg på,” sa Hanvold i dialogen som har fått omfattende mediadekning nå før helgen

Jan Hanvold den 6 august: Folk spør meg, hvordan klarer du all kritikken du får ? Da smiler jeg, å sier . Jeg gjør som Jesus, å ber Far forlat dem, fordi de vet ikke hva de gjør. Og så bare velsigner jeg disse folkene. Uten at jeg gir dette noe oppmerksomhet. For det er jo ikke meg de kritiserer, det er en som de har konstruert, oppe i sitt hode.

Både i avisen Dagen, her, på Facebook og flere andre medier har debatten etter Jan Hanvolds ukontrollerte banning rast hele fredag. Det var NRK som først fortalte om broder Hanvolds ukontrollerte banning, deretter skrev Søkelys torsdag kveld noen ord om det hele, og i løpet av fredagen har saken fått oppslag både i avisen Dagen, Fædrelandsvennen, ABC nyheter, Drammens tidende, M24, Reditt, samt i flere medier. På flere forum har Hanvolds offentlige banning blitt diskutert og selvfølgelig også på Facebook. Jan Hanvold som Søkelys gjentatte ganger har omtalt som både frittalende, en utradisjonell fargeklatt, eller en løs kanon på dekk. Årsaken til dette er at Hanvold normalt er mann som snakker rett fra levra, som slenger lett med leppa og åpenbart mangler både selvkontroll og det bibelen kaller klokskap og visdom. Bare noen dager i forkant av den dramatiske dialogen med NRK, gav Hanvold denne oppskriften på hvordan han takler kritikk: “Folk spør meg, hvordan klarer du all kritikken du får ? Da smiler jeg, å sier . Jeg gjør som Jesus, å ber Far forlat dem, fordi de vet ikke hva de gjør. Og så bare velsigner jeg disse folkene. Uten at jeg gir dette noe oppmerksomhet.” Her er det langt mellom liv og lære, mellom oppskriften fra 6 august og det som utspilte seg da Visjon Norge inviterte til verdidebatt hos Visjon Norge onsdag 9 august.

Uklok av omstridt TV sjef med tvilsom fortid 

Faksimile fra Kapital som har kjørt mange oppslag omkring Hanvolds virksomhet

Onsdagens svært beklagelige dialog mellom Jan Hanvold og NRK journalist Bjørn Olav Nordahl har på mange måter avdekket Jan Hanvolds sanne ansikt. Den garvede pastoren og TV grunderen som har en brokete fortid fra Ny Visjon i Drøbak som sendte den kontroversielle tv grunderen og framgangsteologen i fengsel. Bladet Kapital som har skrevet en rekke artiker om Hanvold og hans suspekte virksomhet, skrev i 2005 dette:  “De som fulgte iherdigst med i nyhetsbildet på 1980-tallet, husker kanskje predikant Jan Hanvold, drivkraft og åndelig leder i stiftelsen Ny Visjon i Drøbak. Mirakelkonferansene hans var omstridte. Det samme var hans fokus på penger. Satsingen var endeløs, og Hanvold uttalte at de skulle “snu opp ned på Norge og Europa, økonomisk og moralsk.” Det eneste han snudde opp ned på, var sin egen tilværelse. I 1989 gikk alt galt, selskapsnettet han hadde opprettet kollapset, konkurs fulgte konkurs, og kravene mot selskapene var på rundt 45 millioner kroner. Hanvold ble slått personlig konkurs, ilagt konkurskarantene, og i 1992 dømt til 120 dagers fengsel, derav 45 dager ubetinget.” (Flere Jan Hanvold oppslag fra Kapital kan du lese på denne linken https://kapital.no

Slik fremferd medvirker til å svekke folks tillit til kristendom og menighet

TV predikanter og teleevangelister er ikke akkurat den gruppen som scorer høyest i undersøkelser om hvem og hva folk har tillit til. Opp gjennom årene har det vært litt for mange skandaler knyttet til kristen-tv og teleevangelistenes personlige livsstil. Selv om vi stort sett må til Amerika for å finne de virkelig store skandale-predikantene, er tv pastor Hanvold nå i ferd med å melde seg inn i et heller slett selskap. Hanvolds nå offentlige banning har i dag vakt bestyrtelse og debatt blant mange kristne, samtidig så ser vi også at de mest ihuga forsvarerne av Jan Hanvold velger å besvare kritikk med å hevde at dem som kritiserer Hanvold banningen eller noe annet er fariseere eller loviske som ikke har empati. Mitt spørsmål til disse er følgelig: Ser dere ikke at deres leder og forbilde faktisk medvirker til at Guds hellige navn blir spottet blant hedningene? Jeg lurer på hva slags vitnesbyrd Jan Hanvold onsdag var for Bjørn Olav Nordahl som fikk høre at selveste pastoren kalte ham “Jevla drittsekk”? Hva slags tilllit kan man ha til en pastor som både mangler selvkontroll og som også lirer av seg banneord mot ikketroende journalister? Mitt svar er intet. Jeg har lenge vært kritisk til Jan Hanvolds teologi og forkynnelse, jeg har vært kritisk til hans valg av gjestetalere til forskjellige konferanser. Jeg har vært kritisk til hans gjengifte som jeg mener er i strid med Guds ord, og jeg har vært kritisk til hans måter og tigge penger på. At jeg nå er kritisk til hans banning og tydelige personlige bitterhet mot NRK og Bjørn Olav Nordahl som virkelig får gjennomgå i Hanvolds Facebook post -og jeg våger å spørre: Hvordan hadde Jesus taklet denne situasjonen? Hadde Jesus liret av seg noen gloser i full forakt. Hva hadde Paulus, Peter, Johannes eller noen av Jesu apostler gjort?

 

Hva Hanvold bør gjøre

Hanvold bør legge seg paddeflat og beklage at han bannet til en journalist

Etter å fulgt fredagens debatt i etterkant av NRK oppslaget  er det klart, i hvert fall for min egen del, -at dette har skadet Hanvolds omdømme, og jeg tenker også at det finnes endel kristenledere rundt i Norge som nå bør spørre seg selv om de er tjent med å samarbeide med en tv-pastor som hemningsløst slår rundt seg med banneord, fordi han er personlig bitter. At Brennpunktdokumentaren om Hanvold og Visjon Norge har skadet den religiøse tv kanalen er noe regnskapstallene viser. Det faktum at Hanvold “så rødt”, mistet selvkontrollen og omtalte NRK journalisten som en jevla drittsekk, burde få langt flere til å revurdere sitt forhold og støtte til kanalen, da dens leder nå bringer spott over Guds hellige navn. Hanvold på sin side har bare en ting å gjøre, legge seg flat, be både Gud og journalisten om tilgivelse og gå ut og beklage at han bannet. Dette er den eneste rette tingen Hanvold nå kan gjøre. Kanskje han da klarer å gjenopprette noe av den tilliten han har mistet med sine mange uttalelser og handlemåte de siste årene. Om han gjør det? Jeg tviler. TV Visjon Norge må vel snart kunne innse at deres sjef er blitt en stor stor belastning. Og at manges tillit til kanalen nå er helt borte.

29 tanker om “Kommentar: Jan Hanvolds valg av ord til NRK journalist vekker oppsikt og debatt

 1. “……at Hanvold normalt er mann som snakker rett fra levra, som slenger lett med leppa og åpenbart mangler både selvkontroll og det bibelen kaller klokskap og visdom”.
  En presis beskrivelse, Søkelys.

  Jeg så siste del av Studio direkte i går kveld. Enda en gjestetaler som raste rundt og oppførte seg som en gal, maste om penger og påsto at Gud hadde vist han både det ene og det andre, og hvilke beløp man skulle “så” inn. Hanvold må være desperat etter penger når han inviterer en slik sjarlatan. Håper giverne snart ser galskapen i dette og heller gir penger til seriøse kristne organisasjoner. Nedgangen i inntekter kan tyder på at det begynner å demre for dem.

  • Ingen er fullkommen ei heller vi som slenger inn en kommentar av og til.Skal være glad for at våre tanker og det vi mumler med oss selv, ikke kommer i NRK eller VG

  • Jeg kjente jeg ble mobbet da jeg hørte og så hvordan Hanvold gjorde narr av mennesker som kun gir en 50 lapp i kollekten. Ikke alle gir av sin overflod, slik som han gjør. Jeg vil heller støtte der de er takknemlige for å få min 50 lapp, om jeg ikke har mer å gi. Å påstå at gjerrige går fortapt er også en alvorlig påstand. Om han selv leser 1 kor. hele kapittel 6 og kapittel 7, bør han se den åpenlyste synd han lever i. Jeg skjems over at nesten alle menigheter og kristne ser ut til å støtte denne kanalen. Jeg tror den forfører flere mennesker enn dem som blir virkelig født på ny. Kjære menigheter og forkynnere som bruker denne TV-kanalen som prekestol, be DHÅ vise dere hva dere nå bør gjøre.

 2. Dette skrev jeg vel for 8 år siden:
  http://janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=jan-hanvold-en-falsk-profet

  Jan Hanvold, en falsk profet!

  Av Evangelist og bibellærer Jan Kåre Christensen, Smyrna Oslo.

  Jeg har prøvd å ha litt fokus på Hanvold, for hvis en ikke ser at han er en falsk profet, da ser en ikke heller andre som er det men mer fordekt. Hvis en ikke klarer å se at han er det, da tror jeg en er så forført og lurt, at en må virkelig revurdere alle sin holdninger og synspunkt. For å nevne kort 10 punkter for ordens skyls som gjør Hanvold, Pastor Jan Hanvold til en falsk profet i enighet med skriften:

  1.) Hanvold er fraskilt og lever da i hor sier skriften. Lukas 16. 18 Hver den som skiller sig fra sin hustru og gifter sig med en annen kvinne, han driver hor, og hver den som gifter sig med en kvinne som er skilt fra sin mann, han driver hor.

  2.) Hanvold selv sier han er en falsk profet, da får vi tro hans egne ord:

  En profet er en person eller budbringer som anses å kunne formidle og åpenbare et religiøst budskap fra Gud.
  Jan Hanvold sa jo selv, når han profeterte på Visjon Norge at fru Clinton ble neste president, at vist ikke dette går i oppfyllelse, så er jeg en falsk profet, noe han hadde helt rett i.

  Mine kjære, tro ikke enhver ånd! Prøv åndene om de er av Gud! For det er gått mange falske profeter ut i verden.
  Mange falske profeter skal stå fram og føre mange vill.
  For falske messiaser og falske profeter skal stå fram og gjøre store tegn og under, for om mulig å føre selv de utvalgte vill.

  3.) Hans pengetigging er manipulerende og ubibelsk. Han lover på vegne av Gud, noe som ingen har myndighet og makt til å gjøre.

  4.) Han snakker om såing og høste, som et mantra. 1000 kr til ham, så får du 10.000 tilbake. Dette har Gud aldri lovet i sitt ord.

  5.) Han skor seg på godtroende og forførte menneskers gavmildenhet, skremmende at han håver inn millioner på dette, som han også puter rikelig ned i sin egen lomme.

  6.) Fordømmer andre og irettesetter andre men selv lever i synd og driver med ubibelsk lære. Dette er stikk i strid med Jesu Bergpreken og Guds ord lære. Det er først når vi har skikket vårt eget liv at vi skal kunne være frimodige å avsløre og irettesette andre. Her er bibelen virkelig radikal, les selv! Matt. 5. 19 Derfor, den som bryter et eneste av disse minste bud og lærer menneskene således, han skal kalles den minste i himlenes rike; men den som holder dem og lærer andre dem, han skal kalles stor i himlenes rike. 20 For jeg sier eder: Dersom eders rettferdighet ikke overgår de skriftlærdes og fariseernes, kommer I ingenlunde inn i himlenes rike.

  7.) Hanvold er en karismatiker og trosbevegelsen mann. Åpner en opp for ham, så får en også med disse forkynnerne og disse lærene på “lasset”. Dette er virkelig å gå i ledertog med satan og de onde åndsmakter, noe jeg vil på det sterkeste advare imot. 2. Kor. 6. 14 Trekk ikke i ulikt spann, sammen med vantro! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva samfunn har lyset med mørket? 15 Hvordan kan Kristus og Beliar være enige? Hva forener en troende og en vantro? 16 Hvordan kan Guds tempel og avgudene forlikes? For vi er den levende Guds tempel. Gud har jo sagt:
  Jeg vil bo og ferdes blant dem,
  jeg skal være deres Gud,
  og de skal være mitt folk.
  17 Derfor sier Herren:
  Dra bort fra dem,
  og skill dere fra dem,
  rør ikke noe urent!
  Da vil jeg ta imot dere,
  18 jeg skal være deres far,
  og dere skal være mine sønner og døtre,
  sier Herren, Den Allmektige.
  7. 1. Mine kjære, når vi har disse løftene, så la oss rense oss for all urenhet på kropp og sjel og fullføre vår helliggjørelse i frykt for Gud.

  8.) Dette punket er et meget vanskelig punkt å ta opp da denne mann har skaffet seg enda en ny kone og barn, men det må allikevel sies i fra da han er en offentlig person og som promoterer seg selv og sin egen virksomhet som få og ingen andre. Når ha står for det han står og lever i hor, så vil ha dra alle andre med seg i den samme dom som alle andre falske profeter til alle tider har gjort. Først sin egen nye familie, sine medarbeidere og alle som stiller opp på hans kanal som David Østby, Emanuel Minos, Lise Karlsen, Arvid Bentsen, Vebjørn Selbak og alle andre som med vitende vilje stiller opp i sammen med ham.
  2. Joh. b. 9 Den som ikke holder seg til Kristi lære, men går ut over den, har ikke samfunn med Gud. Den som holder seg til læren, han har samfunn med Faderen og Sønnen. 10 Om noen kommer til dere og ikke fører denne lære, så ta ikke imot ham i deres hjem, og hils ham ikke vel møtt. 11 For den som hilser ham, blir medskyldig i det onde han gjør.

  9.) En meget viktig grunn for å advare imot Hanvold som bl.a. Kong David ble dømt så strengt av Gud for var at ved det han gjorde, gav han fienden eller hedningen en grunn til å spotte Gud. Dette vil ikke Herren gjøre seg bekjent ved. Her kunne jeg tatt flere og mange eksempler men jeg nevner kun et eksempel hva Hegner og Kapital skrev om Hanvold. For Gud så betyr vårt vitnesbyrd ovenfor den døende og fortape verden mye. Se her hva Kapital skrev: Predikant Jan Hanvold med fattigfolk som sponsor
  Stiftelsen VBC, med Jan Hanvold i spissen, brukte seks av fem innsamlede nødhjelpsmillioner til eiendom i 2003. Nå har de nettopp svidd av 6,5 millioner på nye lokaler til TV Visjon Norge.

  10.) Det siste punket er også meget viktig som jeg vil ta opp. Når Hanvold og Visjon Norge får så stor plass og så mye økonomisk støtte vil de ta opp meget stor plass som går på bekostning av andre. Derfor finner vi i Guds ord igjen og igjen at Herren vil ha førsteplassen og ikke avgudene. Og Herren ville at hans sanne Profeter skulle ha førsteplassen, ikke de flakse profeten. Dette er et mønster som gjør seg gjeldende. Ved alle midler, tid og krefter mange oppriktige, godtroende og naive mennesker bruker på ham. Som de skulle og kunne brukt på andre, blir da forbigått og de vil ikke få lønn for det hos Himmelens Gud, men heller dom og miste sin lønn. Hvis de blir frelst.

  2. Krøn. 20. 20 Morgenen etter brøt de tidlig opp og drog ut til Tekoa-ødemarken. Med det samme de drog ut, trådte Josjafat fram og sa: «Hør på meg, dere menn fra Juda og Jerusalem! Tro på Herren deres Gud, så skal dere holde stand! Tro på hans profeter, så skal dere ha lykken med dere!»

  Nå har jeg ikke tatt med fruktene av hans arbeid og “tjeneste”. Har så vidt hvert innom dommen over det, men slik kunne jeg har fortsatt, men dette må være mer en nok for at en skulle ta 100 % avstand overfor ham og Visjon Norge!

  Her en artikkel om dette tema og emne: http://www.janchristensen.net/artiklerhoved.php?side=mange-falske-profeter-er-allerede-staatt-frem

  http://blog.janchristensen.net/

  • Uansett hva du skriver, Jan K. er det kul umulig å ta deg seriøst. Netthetsen din er stygg!

 3. For ordens skyld og i sannhetens navn må det legges til at Jan Kåre Christensen også har svindlet og fremdeles svindler til seg penger.
  Hvor mye penger det er, vet kun han selv. Loven sier at han hvert år må levere inn revisorgodkjent regnskap. Men som han selv sier det “norsk lov gjelder ikke for meg”. Med andre ord har han brutt regnskaps loven og det hvert eneste år.

  Det er veldig god grunn til å tro at alle Innsamlede penger har gått til hans private forbruk og ikke til de formål de er gitt til. Som kjent er Jan Kåre ikke i mot gjengifte og han vet ikke hva bibelen sier om gjengifte.

  Jeg forsvarer ikke Jan Hanvold, en kjeltring som i motsetning til den straffedømte Jan Kåre Christensen leverer inn regnskap slik av vi kan se hva han gjør.

 4. Sent i går kveld ( 11.8. ) – før bønn for Norge startet på direktesendt TV , kom Jan Hanvold med en klar uttalelse om at de som tror på en russisk invasjon av Norge ; får sin informasjon fra Djevelen.
  Om herr Hanvold har rett i sin uttalelse, så har også den såkalte ” Lebesbymannen ” hentet sin informasjon fra Satan.
  Personlig tror jeg mer på Lebesbymannen enn på TV-pastor Jan Hanvold .

  • Hanvold har sjølv vært inne på den tanken. Hanvold er uten tvil den mest sleivmunna sluggerten vi har innenfor norsk religiøst liv. Hanvold har null tillit og hans manglende dømmekraft gjør at han er uegnet til å lede en tv kanal med felleskristelig profil.

 5. Jan Hanvold har i årevis hevdet at brorparten av hans høye inntekt(innpå 2 mill brutto i året), kommer fra sine private eiendomsinvesteringer.
  Dette er beviselig en løgn. Hanvold har aldri fått ut en eneste krone i utbytte fra sine AS. Dette av den enkle grunn at de alltid har gått med underskudd, og har negativ egenkapital(teknisk konkurs).
  Hanvolds inntekter kommer av to ting; En lønn på ca 750.000 i VN, og kr. 965.000(2016) fra en fiktiv stilling i eiendomsselskapet Øvre Eikervei 126 AS. Dette er penger som Hanvold og konen eier 20 % av, og VN resten.
  VN leier sine lokaler her, og blir fakturert en urimelig høy leie, for at Hanvold skal få denne ekstra, og høye årsinntekten.
  Dette er penger han ikke jobber for(eller ihvertfall minimalt), og som mer eller mindre kan betraktes som en tilsniking av gaveinntekter til VN!

  Jan Hanvold er beviselig en løgner og en bedrager. I tillegg til alle de andre tvilsomme og negative egenskapene hans…

  • Det henvises til mye fakta her. Hvor kan man finne dette regnskapet det henvises til?

 6. Nå er det vel ingen av oss som var til stede under den samtalen med NRK journalisten, så da kan en vel ikke være så bombastisk i sin dom over Jan Hanvold. Hva media sier er en ting. En ting er i hvert fall sikkert, djevelen raser.
  Da er det vel noe det står om da, ettersom han freser sånn.
  Og så disse såkalte kristne kommentarfeltene. Det er som om helvete står på vid gap når en leser disse ytringene. Ikke ende på hva gruff og førre en kan lire av seg. Dette skal liksom være et profetisk innslag. Les heller Bibelen, og hvis det er så mye feil på Jan Hanevold så be for han. Ingen er fullkommen, alle har vi våre brister. Slutt med den falske helligheta, vi er ikke alltid som vi skal noen av oss.
  Gud bruker ikke fullkomne mennesker.

  • Når Hanvold til de grader oppfører seg som en bajas og
   ubehøvlet bølle er det på tide at kristne sier fra. Ellers blir
   det i folks oppfatning til at alle kristne støtter han, noe vi
   slett ikke gjør. Ser ikke bort fra at hans dager i Visjon Norge
   er talte. Han ødelegger mer enn han bygger opp. Spesielt ødeleggende er hans økonomiske samrøre og invitasjon av pengegriske forkynnere med ubibelske budskap.

 7. Jeg har i flere år trodd på Jan Hanvold og hans prosjekt med Tv-Visjon Norge. Det er en helt unik mulighet å komme inn i de tusen hjem i Norge – og forkynne Jesu budskap. Det hører med til sannheten at jeg har gitt av min pensjon over 100.000.- kroner til ” Tv Visjon Norge ” og avisen ” Norge I dag ” de siste årene.

  To ganger ble jeg invitert til Forum kino for å møte Jan Hanvold. Den første gangen kom han til vårt bord ( der kona og jeg satt ) – og jeg hadde en personlig samtale med han. Den andre gangen fikk jeg et underlig inntrykk av denne mannen – og jeg sa til min kone at her er det noe som ikke stemmer.
  Nå har det kommet fram at Hanvold og Sæle skal bruke mer enn 100 millioner kroner på å ruste opp en gammel fredet kino i Bergen ; av penger gitt fra oss seere av denne kanalen – der mange av oss er ubemidlede pensjonister. Jeg har god pensjon både fra Staten ( Forsvaret ) og Storebrand.

  Jeg tror på at ærlighet alltid fører fram. Her har jeg vært helt ærlig. Videre tror jeg at denne TV-pastorens dager er talte. Prosjektet var uvanlig godt ; men når man skal gjøre seg selv rik av penger fra minstepensjonister og andre godtroende – så går det galt til slutt.
  Sist sommer kunne herr Hanvold meddele oss seere at TV-Visjon Norge hadde problemer med å betale rekningen til RIKS-TV – for å komme på lufta der…
  Ja, jeg tror at denne TV- kanalens dager dessverre er talte…

 8. Det jeg ikke slutter å bli overrasket over, er hvor seriøst folk fortsatt tar media….

  Pkt.1: Finnes d noe som helst vitne utover journalisten selv på at dette ble sagt?

  Pkt.2: hva er beskrivelse og hva er banning… Slik jeg har hørt Hanvold på kanalen, bruker han ofte såkalte banneord, men på en beskrivende måte. F.eks at noe er en løgn fra h.., at noen kan dra til h.. m løgnene sine etc.

  Pkt.3: Hvem er vår tids fariseerne.. Mange mener vel bokstavtro kristne, og et lite fåtall kan kanskje nærme seg… Men vi skal huske at fariseerne nok var mer maktpersoner enn religiøse.
  Hvem er dagens maktpersoner, som sitter og dømmer uhemmet om hva som er rett og galt, men alltid er feilfrie selv?
  Jeg finner ihvertfall ikke noen gruppe som samsvarer bedre enn dagens media…

  Pkt, 4: Hva hadde Jesus gjort… Ja si det…
  Kan noen fortelle meg forskjellen på slik Jesus snakket om og til fariseerne i tempelet, og slik Hanvold snakket til denne mannen?

  Jeg har en sterk mistanke om at sosiale medier hadde blitt overflommet dagen etter Jesu tordentale i tempelet. Særlig fra de gode kristne kanskje?

  Jeg bare spør….

  • I følge det jeg har fått med meg skal det vært flere som sjokkert har overhørt det hele. Det var under valgmøte i regi av Visjon Norge at det hele utspant seg. Per Ola Lundteigen som var tilstede i salen skal ha hørt det og reagerte. Videre har Hanvold ikke benektet å ha kommet med banneord, og som du vet, det munnen er fylt av, er det hjerte flyter over av.
   Kan det virkelig være så vanskelig for Hanvold og ydmyke seg en gang?
   Kan Hanvolds tilhengere for en gang skyld innse at mannen står i en særstilling som leder, han skulle være et forbilde for mange, og i steder ser vi nå at mange spotter Gud og kristendommen fordi Hanvold lever etter sin gamle menneskenatur.

  • Takk for innlegg. D var jo greit svar på Pkt.1. Har du også svar på de øvrige tre punktene?

  • Synes det som er verst med kanalen er de mange utenlandske forkynnere som etter min mening er falske profeter. Jeg forventer av en predikant at han/hun forkynner fra Bibelen, først da vil DHÅ komme ved de medfølgende tegn og under. Det er også usmakelig at han lever som en greve på andres bekostning. Dessverre synes andre menigheter å ha adoptert denne forkynnelse.

 9. Eg er umåteleg skuffa over at Hanevold kunne finna på å kalla eit menneske for det han gjorde !!! Han som driv å underviser andre i bibelen burde veta bedre enn nokon at alle menneske er skapt i Guds bilde og av Gud , til og med dei ein måtte kalla for sine motstandarar eller fiendar. Eg er glad for at me har visjon norge, men mi tru på Hanevold har fått seg ein alvorleg knekk dersom han ikkje går opent ut og ber om årsaking, men det fryktar eg han er for stolt til å gjera.

  • Du syns altså at det er greit at han i årevis har løyet på TV om hva han tjener pengene på??? At han lyver og sier at de kommer fra “private eiendomsinvesteringer”, mens sannheten er at alt han har tjent de siste 10 årene, er giverkroner, “sådd inn” av minstepensjonister og trygdede, og “høstet” av Hanvold. Tilsammen, med sosiale utgifter, koster denne mannen giverne nesten 3.000.000 kr i året!
   Skru av VN og skru på Kanal 10!!!

 10. Alle ringer klarer å hjernevaske medlemmene sine slik at de ikke ser forskjell på svart og mørkesvart. Når folk blir så dum at de tror på denne stygge mannen, så må de bare få leve som de vil. Gale fanatikere har det vært nok av opp gjennom tidene. De fleste har klart å hjernevaske folk. Slike gale ledere finns over alt, slik som lederen i visjon Norge, å lese i kommentarfeltet som forsvarer han. Andre fanatikere var Hitler, mao og en masse andre.

 11. “Slanger og ormeyngel! Hvordan kan dere unngå å bli dømt til helvete?” (Jesus i Matteus 23,33).

 12. Det startet sannsynligvis med et genuint ønske fra Hanvold om å utbre
  evangeliet, men slik det har utviklet seg har han satt mange gode kristne, samarbeidspartnere og kollegaer i en lei knipe.
  Jeg tror kanalens fremtid avhenger av at de får inn en ny leder som kan
  oppføre seg slik det forventes av en kristen, en troverdig person som
  kan ordne opp i kaoset Hanvold har skapt.

  Hanvold har stadig skapt kriser ved å “handle uten penger”, noe han skryter uhemmet av, samtidig som han viser til et bibelvers i Jesaja, som slett ikke
  har noe med penger å gjøre. (Se Pengepredikanten).Ifølge Hanvold ble Hallingskarvet høyfjellshotell kjøpt på denne måten, et hotell som årlig har
  gått med dundrende underskudd, delvis dekket av Visjon Norge, det vil si givernes penger. Ifølge Hanvold ble hotellet kjøpt av han privat (sammen
  med annen investor) som bedriftshytte til de ansatte i Visjon Norge og
  kanalen betalte 20 raske i måneden for å leie “hytta” det vil si 240.000 i
  året. Etter programmet Pengepredikanten, der Hanvold ikke greide å
  redegjøre for driften av hotellet, fortalte han i et program på VIsjon Norge
  at han ville gi bort sin andel av hotellet til Visjon Norge, noe som høres svært
  gavmildt ut. Det han ikke nevnte er at hotellet går med underskudd, altså
  ingen god gave til Visjon Norge. Fra 2013 til og med 2016 viste regnskapet
  røde tall på tilsammen 1.156.000 blanke kroner (i fjor var årsresultatet på
  minus 350.000). Tallene er tilgjengelige på purehelp.no.
  Visjon Norge eier nå 49 prosent av tapsprosjektet Hallingskarvet, etter å ha overtatt Hanvolds del. Det betyr at midler fra Visjon Norge fremdeles går
  til å dekke hotellets underskudd.

  Gang på gang, etter å ha ført Visjon Norge inn i økonomisk trøbbel, bruker
  Hanvold manipulative og uetiske metoder for å få inn mer midler, blant annet
  inviterer han utenlandske predikanter med et ubibelsk velstands budskap.
  Dette har vist seg å fungere, siden mange eldre er avhengige av kanalen og livredde for at den skal forsvinne. De gir, gir og gir – eller sår inn og strekker
  sin tro, som det kalles. Nå ser det omsider ut som om kanalen har mistet stor
  økonomisk støtte. Jeg synes det er trist om kanalen forsvinner, men tror
  ikke den vil overleve lenger med Hanvold ved rattet. Håper de rette i
  Visjon Norge griper inn nå.

 13. Jan Hanvolds tittel
  I kveld ( 13.8. ) kunne Jan Hanvold fortelle oss, fra plattformen i Berskaughallen, at han ikke var noen profet : Han var en apostel !

  • Ja, hva med det?
   Nydelig møte på Visjon Norge i kveld. Tenk at vi kan få sånne møter rett inn i stua. Ikke rart mange liker Visjon Norge.
   Hanvold er ikke perfekt, er ikke enig med alt han sier og gjør, men jeg ser hva Gud gjør.
   Er glad jeg ikke er ansatt som dommer, kan Gud bruke Jan og Visjon Norge så vet han nok hva han gjør. Vi får overlate til Ham som kjenner hjertene . Det er han som kaller, innsetter og avsetter. Han greier det nok fint uten oss hjelpere.

 14. Jan Hanvold har lagt ned et enormt arbeid for å få Tv Visjon Norge opp og gå 24 timer i døgnet. Han sparer på ingen måte seg selv ; og det har jeg sagt til ham : Da han kom til Bergen og jeg møtte han første gangen ; kom han direkte fra et ukesopphold med TV-sendinger fra Moldova.
  Videre skjønner jeg at det koster store summer å gi lønn til 60 ansatte – kanalen trenger derfor støtte fra sine partnere.
  Det er heller ingen tvil om at disse kristne sendingene har vært til velsignelse for mange i de tusen hjem kringom i landet – spesielt eldre og gjerne ensomme.
  Videre skjønner jeg også at Nrk trolig hadde en skjult ” avkristnings-agenda ” med ” Pengepredikanten “. En Dnk-prest som skulle holde julegudstjeneste på Nrk for noen år siden, kunne fortelle at Nrk skulle ha hans manus inn til godkjenning ( sensur ) på forhånd – og dette mislikte selvsagt presten. Julegudstjenesten måtte selvsagt ikke bli for ” kristelig ” for statskanalen – der flere tidligere AP-topper har vært toppsjefer.
  Jeg har sett dokumentaren ” Pengepredikanten ” to ganger – reprisen gikk for kort tid siden. Jeg tror Nrk har alt det journalistiske ” på det tørre ” – det er mest fakta de kommer med : Der Hanvold har signert kontrakter med sin underskrift både som leietaker og utleier ( selv om dette ikke er ulovlig ).
  Men det er tydelig at Hanvold gjør seg selv rik på penger som er hentet fra sine små og store bidragsytere – og forsøker å skjule sine knep….
  Derfor har han ikke tillit lenger hos mange. Videre slår han på en uvanlig ” stortromme ” når han og Finn Jarle Sæle skal bruke mer enn 100 mill kroner på en gammel fredet kino i Bergen. Jeg vil kalle dette stormannsgalskap på andre sin bekostning.
  Når rentenivået i Norge går opp ; er det nok fare for at TV Visjon Norge faller sammen som et korthus….

  • “fare for at ….”. Det er å håpe at det vil finne sted en utrensking av uønskede elementer i VN. Jan Hanvold må gå! Han er en forbannelse for VN og for hele kristen-Norge!
   VN er 73 ansatte, og tilsammen ble disse i 2016 gitt en lønn på 23.510.000 kroner. Da dette kun gir en gjennomsnittslønn på kr. 322.000, må man anta at et stort antall er på deltid?
   Til sammenligning; Kanal 10 har 35 ansatte, og i 2016 var de samlede lønnsutbetalingene på kun kr. 3.500.000.
   Det er fantastisk at Kanal 10 klarer å sende et minst like godt tilbud til seerne, med så lite ressurser.

   VN hadde inntekter i fjor på ca 95 mill mens Kanal 10 hadde inntekter på kun 14 mill.
   Allikevel klarer Kanal 10 å ha et minst like godt tilbud.

   Det er derfor noe helt galt med VN. Noen må tappe dette selskapet for uhorvelig mye penger. Det spørs om ikke Økokrim skulle gjennomgått regnskapene?

   I mellomtiden kan jeg ikke annet enn å anbefale alle om å heller støtte Kanal 10, både som forbedere og givere!

 15. Det er dessverre stor mangel på åndelig dømmekraft i Norge. Her kan man ikke avsløre forførere uten å bli kalt en dommer. Hvor er nidkjærheten for Jesu navn når man tåler så vel å se Jesu navn bli spottet pga lederes ugudelige oppførsel? Bibelen oppfordrer oss gang på gang til å prøve åndene og ta avstand fra forførelse. Jeg savner hyrder som setter Jesu navn og Guds hellighet høyere enn sitt eget ansikt og tør å gå ut og være ledere for et folk som er i ferd med å fare vill.

Det er stengt for kommentarer.