“Kom fangene i hu” -Dansk predikant fortsatt fengslet nærmer seg ett år siden Torben Søndergaard ble fengslet

Den danske predikanten og lederen for Last Reformation sitter ennå fengslet i Florida.  Danske Torben Søndergaard og familien kom til USA i januar 2019 etter det familien opplevde som forfølgelse i Danmark. Søndergaard har drevet et vidtrekkende arbeid både i hjemlandet og i mange andre land og kontinenter. Han har også arrangert såkalt «Kickstart» i Norge. Tjenesten hans er kjent for at det er mye action på gatene. Han og teamet er mye ute og evangeliserer, ber for syke, kaster ut demoner og døper mennesker i vann.

Den danske predikanten Torben Søndergaard har nå sittet mer enn ni måneder i fengsel. I Baker County Jail i Florida hvor han er blitt fratatt den frihet du og jeg tar som en selvfølge. Sommeren 2022 fikk evangelisten et brev fra Homeland Security om at de ville drøfte hans immigrasjonsstatus. Men i stedet ble han forelagt anklager om våpensmugling fra Mexico. I en rekke videoer på YouTube på kanalen The last reformation samt på Facebook har han holdt sine følgere orientert om situasjonen.  – Jeg ble presset opp mot veggen og plassert i håndjern, forteller han i en av videoene.  Det eneste vi har brakt over grensen tilbake til USA er herlige vitnesbyrd om det Gud gjør i Mexico. Siden i fjor sommer har han sittet fengslet, men jevnlig harhan kommet med oppdateringer fra fengselet på YouTube. Hans støttespillere har også laget videoer der de forklarer hva som har skjedd. Jevnlig kommer det oppdateringer om status på hans sak og hvordan han angivelig blir brukt av Gud i fengselet. I kristenmedia er det lite omtale av Søndergaards sak og det kan virke som om deler av kristenfolket er bekvemme med at en predikant blir sittende fengslet i måned etter måned mens folk som har begått ran, narkotikaforbrytelser og seksuelle overgrep mot barn blir løslatt mot kausjon. Mange ser ut til å være bekvemme med at det er slik.

Dårlige forhold i fengselet

En rekke menneskerettighetsgrupper har reagert mot forholdene i fengslet Torben sitter i. Det skal være dårlig tilgang til helsehjelp og mishandling av fanger skal ha funnet sted. I tillegg skal fanger ha blitt nektet adgang til toaletter og være utsatt for nedverdigende og umenneskelig behandling melder en nyhetsformidler. Fanger har snakket om at de blir behandlet som dyr. På tross av dette ser Torben Søndergaard ut til å holde motet oppe. Hans siste oppdatering fra før påske er lagt ut på YouTube.

20 tanker om ““Kom fangene i hu” -Dansk predikant fortsatt fengslet nærmer seg ett år siden Torben Søndergaard ble fengslet

 1. Hørte bare små bruddstykker av videoen. Det er alltid snakk om alle disse «onde» kreftene som forfølger ham og HELE hans stab, og særlig nå. Det er ikke måte på hvor hardt de blir angrepet, alle sammen , osv osv.. «vi som GJØR så mye for Herren, VI blir angrepet så mye» De blir angrepet på sinnet, økonomisk osv. osv…. (det finnes andre som virkelig blir angrepet, som ikke taler om det)

  Der helt normalt at det følger med kaos, pengeproblemer, motløshet i en stab når en leder blir fengslet. Frustrasjon og fortvilelse følger med. Slik er det. Vi lever på denne jord. Er ikke i himmelen ennå. Men Gud vil hjelpe. Han svikter ikke. Men kanskje gir folk penger til denne mannen eller organisasjonen hans, så det monner. Ikke vet jeg.,.

  Noen ganger er det et angrep mens andre ganger trenger man ydmyke seg for å få hjelp.
  Gud vet. Angående denne dansken også.

  Sikkert utrolig tøft og vondt å sitte der, og jeg har også bedt for ham (men kanskje ikke samme bønn som hans støttepartnere).

  Kanskje trenger han sitte der lenger for å forstå…Ikke vet jeg. Gud vet. Kanskje er ikke denne bablingen dadadadada – la-pa-sa-
  la-pa-sa dadadada, og skrikingen til behag for Gud…. (det er INGEN tungetale) Det er ihvertfall ikke behag for meg å se på det. Heller ikke for vettskremte barn og ungdommer. De voksne som er i videoene/blir døpt eller bedt for TROR det skal være slik og de tar det greit, men er blitt vranglært. Og problemer kommer ganske så sikkert senere.

  Håper dette ordner seg snar for ham og gjengen. Men kanskje trenger de omvende seg? Og håper det blir slutt på bablingen og skrikingen.

  Dåp er vakkert. Rolig. Mektig. Og VELSIGNET godt. Dessverre har mange blitt skremt av det som skjer ved dåp utført av ham og hans folk og også i Norge. Greia der er ikke bibelsk da😀

  Han har dradd det med seg til Norge.
  Hanvold har i helgen også dradd med seg noen fra utlandet. ER det nødvendig?
  Nei vil jeg påstå. Partners penger kunne gått til strøm, misjonsarbeid m.m. og ikke dyre utenlandske talere.

  Det lille jeg hørte handlet som vanlig om velstands-evangeliet, at NÅ kommer vekkelsen, NÅ kommer helbredelsen, GI penger!! lovnader.

  Kanskje er Visjon Norge DENNE helg noe å sette søkelys på her…(?) Og kanskje, forhåpentligvis, skjer det bra ting der?

  5
  2
 2. Han er ikke fengslet, han er internert i påvente av utvisning fordi han har brutt vilkårene for visumet sitt. Nøyaktig lik praksis som vi har i Norge med Trandum og slik de fleste land gjør det.

  Han har aldri vært fengslet og heller aldri vært tiltalt for noe. Til tross for at han selv har påstått det. (En åpenbar løgn.)

  Han er ikke USA’sk statsborger og har derfor (selvfølgelig) ikke borgerrettigheter.

  En praksis jeg aldri har sett deg, eller noen andre som forsvarer han har kritisert, eller oppfordret til en lovendring hverken her, eller i USA.

  Han kan når han vil dra tilbake til Danmark der han er statsborger.

  3
  3
  • Thank you Kjell i Søkelys for not forgetting this persecution against Torben that we see. He has now been imprisoned for almost ten months and many are listening to the voice of the enemy. Even among those who claim to be Christians.
   This is persecution.. What the BIBLE speaks about!
   You are fighting THE GOOD FIGHT!🕊♥️
   REMEMBER that GOD is with Torben… and will never FORSAKE HIM!
   We stand with You and Your family in PRAYERS!!🙏

   1
   1
  • Dette visste jeg ikke. Håper noen venner av Søndergaard fra imi-kirken kunne kommentert her?

   Ble litt overgitt nå… har bedt for ham. Hva skal jeg egentlig be om..🤔

   Er ikke nok interessert til at jeg sjekker dette opp. Prioriterer heller ikke tid på videoene hans. Har sett nok.

   Hvis hans støttepartnere tror han er i orange kjeledress bak et gitter så er det kanskje stor aktivitet på kontoen hans?

   Kommer nå Søndergaard hjem til Denmark i egen jet tro ?
   Tulla. Ikke lov å le på Sabbat😊 nei…den er visst over..

   3
   1
  • Så ikke kommentaren over meg før nå
   1. setning var til Roperid.
   Han Bruce kunne skrevet noe mer…

 3. Hannah:

  Bare for ordens skyld. Han sitter internert i en bygning, svært lik et fengsel sammen med andre i samme situasjon. Han får ikke lov til å dra fra bygningen og er låst inne. men det er ikke et fengsel.

  På samme måte som at Trandum transittmottak i Norge ikke er et fengsel, men du er fortsatt låst inne, luftegården har høye gjerder og du får ikke lov å dra noe annet sted enn ut av landet.

  Torben påsto lenge han var beskyldt for våpensmugling. Dette var ren løgn fra Torbens side.

  Han sitter på transittmottak, akkurat som Trandum i Norge i påvente av hjemreise til Danmark. En hjemreise han også står fritt til å gjøre frivillig når han vil da han ikke er tiltalt for noe.

  Han har derimot hatt sin dag i retten og de konkluderte med at han har brutt vilkårene for visum i USA og må returnere til Danmark. Det samme skjedde i sin tid med f. Eks John Lennon i the Beatles.

  • Ok.

   Så Søndergaard kan reise hjem. Men han må jo like seg bedre der han er da… (?) Kanskje strømmer pengene mere inn når han sitter der. Ikke forstår jeg…

   Uansett, denne skrikingen og bablingen kunne han ihvertfall ikke fortsette med. Det er IKKE bibelsk.

   3
   1
  • Litt av en logikk i Roperid og Hannah ser jeg.
   Ved et tilfelle ble Johannes og Peter arrestert og satt i varetekt.
   Der hadde de nok blitt sittende inntil 1. Herren hadde gjort et mirakel (mirakler er noe Hannah og Roperid ikke tror på) eller 2: De kunne ha tatt et aktivt valg med å være lydig mot loven og vandret ut av varetekt som frie menn. Dersom Jesu Kristi kirke i verden hadde delt Hannah og Roperids synspunkt hadde nok Hannah og Roperid ennå tilbedt Tor og Odin.
   Man kan bli mer enn matt av det som kommer til uttrykk hos disse to invider. Må si jeg undres på hva slags sekt disse to henter inspirasjonen og troen sin fra.

  • Ja, han har fått avslag på asylsøknaden sin i retten. Nå trekker han bare ut tiden og forsøker ankemuligheter o.l.

   Men han har en dom i retten som avslår asylsøknaden, sier han har brutt med reglene for visum og må reise hjem.

   Dette står til og med på hans egne nettsider om du leter godt nok.

   Torben og vennene hans er uenige, slik de fleste som ikke blir innvilget asyl og har forbrutt seg på vilkårene for visum er.

   Derfor finner de opp historier om å være beskyldt for våpensmugling og later som han sitter i fengsel når han i virkeligheten er på et «detention center» i påvente av juridisk behandling, anker og hjemreise.

   Men han KAN reise hjem nå hvis han vil og uten politisk innblanding finnes det ingen mulighet for at han noen gang slipper ut igjen uten å forlate USA.

   1
   1
  • RT:

   Han har fått avslag på asylsøknaden og har forbrutt seg mot vilkårene for visum ved å arbeide mens asylsøknaden behandles.

   Han er ikke forfulgt. Han er ikke utsatt for noe overgrep. Dette har ingenting å gjøre med at han er kristen. Dette er et resultat av USA’s helt ordinære lovverk angående asyl og visum.

   Det er jo legitimt å mene at USA bør liberalisere lovverket og praksis angående innvandring, asyl og visum.

   Men da er det temaet, ikke Torben konkret som bare er behandlet som alle andre som søker asyl/visum.

  • Du må mislike karismatiske kristne mye Hannah.
   Det du kaller skriking og babling er Åndens språk.
   Antar at du også hadde bedt Peter og apostlene om å slutte å bable siden det ikke er bibelsk.
   https://www.youtube.com/watch?v=Tr_KwSw5qsU

   Dette er noe også du Hannah kan ta ut i tro! Tungetale er Den Hellige Ånds gave. Det er et av tegnene på at en kristen har Den Hellige Ånd. Du må søke åndsdåpen Hannah

  • Randi:

   Hva av det jeg sier er feil?

   Mener du at det er forfølgelse av Torben at ordinære lover og regler også gjelder for han?

   Torben har derimot kommet med allverdens løgner om at han sitter i fengsel, at han har vært tiltalt eller mistenkt for våpensmugling, at han ikke vet hvorfor han er internert etc.

   Torben har også fått sin sak prøvd for retten. Hvor mener du retten ikke har fulgt vanlig lov og praksis?

 4. V I S J O N N O R G E

  Så litt på Visjon Norge i går. Indisk (?) taler. Lurte på om det hadde bedret seg på kanalen siden i fjor…

  Tror d kun var ETT bibelvers i løpet av hele talen. (Dette har jeg registrert UTTALIGE ganger) Han kom stadig tilbake til det. «Kan dere si amen til det?» gjentar han stadig. Folk ler og synes han er morsom. Han synger stadig sanger (for å fylle ut tiden? Talen hendler jo ikke om så mye) Prøver å få folk med. Ikke så lett, mens noen er veeeldig med😲
  Forteller om seg selv. Sier ooooohhh!!! Aaah!
  Gjentar ting. Sier sjakabaka!!! Sier folk vil bli helbredet nå! Sier stadig «come on!» Sier folk bil bli satt fri. Sier oooooohh!! Sier et tilfeldig navn. Ingen gir seg til kjenne. Så prøver han seg på at «det er en her som KJENNER en med det navnet»
  Og selvfølgelig. Alle kjenner en som heter Hilde (HildA) En som kjenner en som heter HildE kommer frem og er sterkt berørt fordi hun tror Gud har nevnt akkurat henne for taleren. ( Jeg sier ikke at Gud ikke kunne berøre henne)

  Det samme gjentar seg i dag. Jeg skriver fordi jeg lurer på hvorfor får dette fortsette? Har et håp om at noen fra Visjon Norge som ennå sover VÅKNER når de leser. ELLER våkner på neste møte da…(?) Og som kan tørre å reise seg mot det som pågår. Kan ikke fortsette å bruke titusenvis av partneres penger på slikt.
  Jeg liker ikke urettferdighet.

  Jeg kjenner folk som sitter HVER gang og sier AMEN til disse «føtter-skal-vokse-ut»-talende «apostler», «profeter» og «helbredelses-evangelister» Og gir penger så det monner.

  Når skal de våkne – de som sitter der på møtene? De «føler» så mye…Folk ler og blir underholdt -av intet innhold , synes jeg. «Ha tro for mirakler. Gå og helbred folk» sier han nå. «Beveg deg i salvelsen!»

  Kun ETT bibelvers i dag også. Jesaia 61:1:
  Herrens Ånd er over meg fordi Herren har salvet meg til å forkynne et godt budskap for de fattige.… så prater han prater om Mango frukt… juice. Om butikker i Norge og ellers i verden…Hellige Ånds juice… shakabaka!!!
  Folk jubler og roper Halleluja! Så er det visst et jubileumsår!!! Gud har skapt Melonen og mektige ting skal skje deg! Folk begynner å brøle å rope. Han sier: «Rop ut i tunger! NÅ!!!» Folk lystrer. «Nå blir du helbredet!! Halleluja» og så kommer noen toner på piano, klar til å skape S T E M N I N G…..

  ETT annet bibelvers ble nevnt i tillegg(wow!!) «Her er min Mail adresse» avslutter han PLUTSELIG med. Og folk sier amen og halleluja. What??😲 Amen til mailadresse?

  Altså:«Mail-adresse, det skal skje!»😀

  MENS jeg skrev avsnitt 2 her, så gjentok han HALVE jes. 61:1 MINST 6 ganger. Ingenting undervisning om hva verset EGENTLIG handler om. Fokuserte for det meste på de første ordene «Herrens Ånd er over meg» og sa det andektig, høyt og alvorlig (som om Herrens Ånd var mektig over ham -noe som jeg egentlig lurer på?) Forteller om ørner og gribber. At DERE er ørner! Shakabaka!!! Ooooohh!!! Forteller om ben som vokser ut…. Dette med ben er fake, men visjon Norges følgere tror på det ennå. Selvfølgelig vet ledere på Visjon Norge at det er fake, men lar forkynnelsen om utvokste ben få fortsette (NOE show og løgner må man ha) slik at pengene strømmer inn.

  Jeg har inderlig vondt av disse eldre og andre som stadig redder kanalen fra konkurs, som holder kanalen gående, og som sitter der uten å få Guds Ord UNDERVIST ordentlig. Fremdeles blir bibelvers brukt slik det passer seg, men seerne er så vant til det at de reagerer ikke lenger.

  Det finnes noen gode programmer. Men det er galt å holde på med disse unødvendige talerne. DYRE talerne. Veldig mye i møtene dreier seg dessverre fremdeles om om stemning, føleri, roping, velstand, helbredelse,

 5. Torben Søndergaard er en dansk pastor som står overfor ekstraordinær forfølgelse for å utøve sin kristne tro. Torben flyktet fra Danmark for at regjeringen laget straffelov mot ham for demonutdrivelse, han var så suksessfull å bygge menighet, og drive ut demoner fra mennesker, og Satan må beskytte sine demoner at de har en bolig i mennesker. I USA ble han arrestert for det samme. Dette for å vise hvordan de i Danmark, Norge, USA de sataniske krefter i antikrist bevegelsen «konspirerer mot Herren og Hans Salvede«, i Norge spesielt tilknyttet det Mosaiske Trossamfunn og Human Etisk Forbund forbyr kristendom under slike strafferettslige begreper og regler som her. Alle med makt og myndighet samt deres barn burde vært demonutdrevet idag. Jeg kjenner ingen som ikke er demonbesatt, som kanaliserer Satan i alt de sier og gjør. Når dere ser video, legg merke til; Satans Folk de lyver, det er hva de kan veldig bra, de er eksperter. De lager lover på løgner.)

  1
  3
  • Forfatter:

   Dette er ren løgn. Torben er internert i påvente av utreise fordi han har brutt vilkårene for visum og hans asylsøknad er avvist i retten.

   Han er behandlet som alle andre som forsøker å innvandre, benytte seg av visum eller søke asyl i USA.

   Han er ikke i fengsel, han er internert i et «detention center» lignende Trandum transittmottak i Norge i påvente av hjemreise.

   Han er ikke tiltalt eller beskyldt for noe annet av myndighetene enn å bryte vilkårene for visumet sitt og har fått avvist asylsøknaden i retten.

   2
   1
  • Forfatter:

   Jeg ser også at du prøver å gi jødene skylda og mer enn antyder at de står bak en antikristelig, satanistisk konspirasjon.

   Diu er mao. Antisemitt/jødehater.

   1
   1
  • Sant det forfatter.
   Vi ser hva som har skjedd med Torben og registerer hvordan antikrists tilhengere forsøker å forvrenge virkeligheten.
   Disse hater Jesus og hans folk og fornekter det alle kan se med sine øyne. Torben sitter i en celle for Jesu navns skyld.
   Roperid er en brikke i fiendens agenda.
   Han må hate Torben og evangeliet høyt.

   1
   3
  • Randi:

   Hva av det jeg sier er feil?

   Mener du at det er forfølgelse av Torben at ordinære lover og regler også gjelder for han?

   Torben har derimot kommet med allverdens løgner om at han sitter i fengsel, at han har vært tiltalt eller mistenkt for våpensmugling, at han ikke vet hvorfor han er internert etc.

   Torben har også fått sin sak prøvd for retten. Hvor mener du retten ikke har fulgt vanlig lov og praksis?

Det er stengt for kommentarer.