Forsamlingen buet ned Knut-Arild Hareides forakt-tale mot Donald Trump -tidligere KrF leder omtales som arrogant og pompøs

Politisk korrekt, arrogant, pompøs og hyklerisk er karakteristikkene som gis om den tidligere homoliberale KrF lederen

Knut Arild Hareide møtte motbør og ble buet ned da han talte til Oslo symposium før helgen. I ettertid har flere uttrykt sin mening om Hareide opptreden som blir karakterisert som hyklerisk, arrogant og pompøs. “En pompøs Hareide tok Jesus til inntekt for seg selv da han besteg talerstolen på Oslo Symposium. Han siterte Jesu ord om å elske sine fiender, men fulgte opp med å lire av seg en hatefull tirade mot Trump og land som Ungarn og Polen. Han snakket som om hans moral var den eneste «rette» og kristne, og fremsto som en oppblåst moralist slik vi kjenner dem fra kirkens mørkeste historie. Vi må stå opp for sannhet, breket han, som om han og Krf alene forvaltet den, og som om han og Krf var de eneste som slåss for de «svake» og «sårbare».

-Slik demoniserte han sine motstandere som inhumane og løgnere,” skriver Thor Dag Halvorsen i et innlegg på Facebook. Samtidig fremstilte han seg selv som grenseløst inkluderende – akkurat som Jesus var, ifølge Hareide.
I mine øyne er dette verken moralsk eller kristelig. Og han glemte selvfølgelig Jesu tordentale til de selvrettferdige og selvopphøyde – som Jesus slett ikke inkluderte. En tale jeg selv tror Jesus ville ha gjentatt om han hadde hørt Hareides hyklerske tale. En av den som sier seg enig med Halvorsen er Torill Born som skriver dette: “Les i Bibelen om Fariseerne. Hareide skjønner ikke selv at han er tro kopi av disse. Hyklerske…over en lav sko.” Trykk på bildet og følg linken til talen hvor en arrogant og pompøs Hareide forsøkte å snakke ned president Trump

13 tanker om “Forsamlingen buet ned Knut-Arild Hareides forakt-tale mot Donald Trump -tidligere KrF leder omtales som arrogant og pompøs

 1. Hareide sier jo bare sannheten. Og det er ikke alltid det er populært i høyreekstreme og populistiske kretser.

  1
  9
  • Virker som om dine sannheter er som virkeligheten til ham som introduserte oss for “sannhetten”

 2. Thor Dag Halvorsen er inne på noe. Noe i meg reagerte da Hareide kom med dette bibelverset.

  Det er også lov å bue LITT, mener jeg. Men man skal ha respekt for mennesker og ikke ødelegge- så de får pratet ferdig.

  Hva Trump har gjort og ikke gjort ang. damer og annet… Gidder jeg å sitte å høre om dette atter en gang? Nei takk, Hareide.

  I motsetning til Hareide er jeg kanskje opptatt av de nye grepene Trump har tatt, i stedet for de Hareide ikke klarer å glemme.

 3. Hareide er helt ute å kjøre. Det at mange buet på hans løgnaktige påstander om Guds utvalgte, forteller jo at det finnes noen oppadgående mennesker i kristne kretser.
  Jeg heier på Donald Trump!
  Jeg tror at Donald Trump er utvalgt av Gud til en tid som denne.
  Jeg tror Gud gir USA en siste sjanse gjennom det mirakuløse valget av ham i 2016. Verken demokrater, venstreliberale norske politikere eller den venstrevridde norske presse kan forhindre at Gud gjør sitt verk.
  Nå kan banden av kriminelle Hillary tilhengere vente seg en overraskelse.
  Mange spør hva slags budskap “Crooked Hillary”, muslimen Obama, den pedofile Joe Biden og den falske Mike Pence, samt Bush klanen fikk i sine konvolutter under begravelsen av George W Bush?

  Se den bemerkelsesverdige videoen
  https://www.youtube.com/watch?v=XJKQES7T1mI&t=572

  5
  3
  • Jeg har nå sett aktuelle video og finner den litt på siden. Har sett noen andre videoer om temaet hvor det spekuleres i hva slags budskap som var i konvoluttene. Folk som spekulerer har litt forskjellige teorier ser jeg.

 4. Dette er merkelig. Norske politikere kritiserer Trumps politikk i Amerika. Dersom det skal være balanse i kritikken av andre lands statsledere, må det være kritikk av Putins politikk i Russland, og ikke minst kritikk av Xi Jinping i Kina. Kinas grabbing av andre land, slik som Tibet, og videre Spratley Islands hvor de har bygget militær flyplass. Disse øyene tilhører, ifølge FN, Vietnam, Filepinene, samt noen andre stater. Man kan stille spørsmåltegn ved buing av en taler. Det er ikke særlig høflig oppførsel.

  4
  1
  • Da følger du ikke med. Norske myndigheter har da kritisert både Russland og Kina i åresvis.

   2
   3
 5. Å si at Trump er en mann etter Guds hjerte, er å dra det LAAAAAAAAAAANGT ut av virkeligheten.

  2
  3
  • Det var fullstendig unødvendig å bue på ham. Alle har vel lov å lufte sin mening. Også på Oslo Symposium.

Det er stengt for kommentarer.