Klar melding fra Netanyahu: “Enten avslutter Hamas rakettangrepene ellers vil vi gjøre det”

Etter nærmere 80 rakettangrep på Israel i juni varsler Netanyahu en langt tøffere linje overfor Hamas og den palestinske rakett-terroren

Etter de massive palestinske rakettangrepene mot Israel de siste dagene varsler bibi2statsminister Netanyahu en langt tøffere linje dersom rakettangrepene ikke avsluttes straks. I en melding direkte til Hamas sier Netanyahu: “Hamas er ansvarlig for rakettangrepene og Hamas vil måtte betale prisen”. Det var etter helgens massive palestinske opptrapping av rakett-terroren at Netanyahu mandag kom med en krass og direkte advarsel til Hamas. Mandag morgen ble Israel rammet av minst 16 raketter som en oppfølging til en heller voldelig helg hvor en palestinsk terrorist ble drept og en israelsk fabrikk ble ødelagt. Så langt har den spente situasjonen mellom Israel og Hamas ennå ikke funnet veien til den norske kristne dagspressen med unntak av idag.no 

Det er første gang siden november 2012 at Hamas militære fløy har påtatt seg ansvaret for iron-dome2rakettangrep fra Gazastripen. Mandagens rakettangrep ble raskt tilskrevet Hamas da de kom fra områder hvor Hamas har full kontroll. Dermed er den “lull” som ble oppnådd etter operasjon “Pillar Of Defense” i november 2012 ettertrykkelig brutt og dersom rakettangrepene fortsetter eksisterer det bare to alternativer. Enten må Hamas selv sette en stopper for angrepene, ellers vil vi gjøre det,” sa en klart truende Netanyahu mandag. Finansminister Yair Lapid som besøkte de rammede områder i Sderot mandag gjentok det israelske ståstedet og sa at Hamas er ansvarlig for angrep utført fra Gazastripen.

“Selv om raketten er avfyrt av outsidegrupper på stripen er likevel Hamas som har makten i Gaza ansvarlig for angrep på Sderot eller andre lokalsamfunn i det sørlige Israel,” sa Lapid som dermed legger seg på linje med Netanyahu. Hamas er ansvarlige for Gaza’s suverenitet og derfor er Hamas ansvarlig for hver eneste rakett som blir avfyrt fra Gaza og Hamas vil måtte betale en høy pris,” sa Lapid.

Ny miltæroperasjon mot Gaza?

kabinett-israelDe klare og tydelige meldinger både fra statsminister Netanyahu og finansminister Yair
Lapid må ses på som en siste advarsel til Hamas, sier en sentral israelsk tjenestemann mandag. Uten at vi ser en snarlig forandring på bakken, det vil si at angrepene fra Gaza opphører vil Israel foreta de grep som er nødvendig for å stoppe Hamas.  Både massive flyangrep og en militæroperasjon a la den som fant sted i november 2012 er blant mulighetene Israel vurderer. Det er fullstendig uholdbart at sivilbefolkningen i det sørlige Israel skal måtte leve med trusselen fra palestinske raketter og kanskje tiden nå er inne for en ny runde mellom Israel og Hamas, sier den israelske tjenstemannen som legger til at Netanyahu mener trusselen alvorlig.