Kjent dansk bibelskolerektor og prest uhelbredelig kreftsyk, rede til å møte frelseren -gikk hjem til Gud 27 januar 2016

hans-erik-nissenDen danske presten og tidligere bibelskolerektoren Hans Erik Nissen 77 skal være uhelbredelig kreftsyk.Han har helt frem til tidlig i januar i år fungert som prest ved den lutherske utbryter-kirken,  Nord-sjællands Valgmenighet som brøt med den danske folkekirken i Melby Sogn. Den markante lutherske presten som var forstander for Luthersk Missionsforenings Højskole i Hillerød fra 1970 til 2003 har vært prest for utbryter-menigheten i seks år. Den 10 januar 2015 holdt den nå alvorlig syke presten sin siste gudstjeneste hvor han i følge Ansgar Braut viste en myk side. Hans Erik Nissen gikk hjem til Gud den 27. januar 2016 (foto fra You Tube)

“Jeg har nå sett de siste tre prekenene han har holdt som prest, og det var helt fantastisk å høre og se hvor utrolig trygg han er i troen, og hvilken fred han har, selv nå når døden nærmer seg,” skriver Ansgar Braut i en epost som gjorde Søkelys kjent med den kjente danske presten og bibelskolerektorens alvorlige og dødelige kreftsykdom. Det er en bauta i dansk kirke og kristenliv som nå velger å oppgi sin tjeneste som en aldrende og dødssyk Herrens tjener. Nissen som også har besøkt norske bedehus og bibelskoler hvor han har forkynt sitt alvorlige budskap til tusener av tilhørere. Braut har selv hatt blandede opplevelser med Nissen og hørte han en gang på et bedehusmøte i Rogaland og som nyfrelst følte han at det ble litt mye “Luther sagde” og snakk om “Guds vrede”.  -Men, nå har jeg sett de tre siste prekenene hans som prest, og han har en helt annen og myk side, og det er helt fantastisk å høre og se hvor utrolig trygg han er i troen, og hvilken fred han har, selv nå når døden nærmer seg.

hans-erik-nissen2

 

Han synes å ha stor forventning til å få møte Jesus,” skriver Ansgar om de tre prekenene han nylig har hørt av den aldrende lutherske presten. -Det er en bauta og høvding innenfor den konservative del av luthersk kristenhet som nå har avsluttet sitt virke som aktiv prest i en luthersk valgmenighet. Som bibelskolerektor eller forstander for Luthersk Missionsforenings Højskole i Hillerød, har Nissen påvirket et stort antall unge mennesker til et liv i tro og tjeneste i Guds rike. Vi skal alle, dersom ikke Kristus kommer tilbake i vår levetid en gang måtte stå ansikt til ansikt med døden, enten den kommer brått eller gjennom en dødelig kreftsykdom, slik Nissen har fått. Men en ting vet jeg og tror jeg, -og som jeg håper du også kan se med troens øyne, -er at den Jesus du har vandret i lag med på denne siden av døden -også vil gå med gjennom dødens mørke -og stå klar til å motta deg i evighetens porter, når dagen en gang vil måtte komme.

De tre siste prekener av Hans Erik Nissen, anbefales av Ansgar Braut

 

8 tanker om “Kjent dansk bibelskolerektor og prest uhelbredelig kreftsyk, rede til å møte frelseren -gikk hjem til Gud 27 januar 2016

 1. Eg får vondt av å leste dette
  Måtte G-d den allmektige være med han og hans nærmeste. Jeg håper G-d ser nåde til han og tilgir han for all den idolatry som kristendommen står for.

  • Det er bare å håpe JESUS KRISTUS åpner ditt hjertes øyne, slik at du kommer til tro på vår FRELSER. Han som stilte makter og myndigheter åpenlyst til skue da han viste seg som SEIERHERRE over dem på KORSET.

  • Jesus som frelser? Lyger Isaiah og Psalm?

   62:2
   My soul waits in silence only for God; from him comes my salvation.

   62:3
   He alone is my rock and my salvation; he is my fortress; I shall not be greatly moved.

   Han alene er min rock og frelser. Er du blind? Jesus er ingen frelser. Glem det. Det er bare løgner i NT

 2. Herlig med slike kompromissløst konservative og bibeltro kristne, som ikke på noen områder lar seg rive med av tidsånden!

  • Eg har en perfekt tro en ekte tro uten noen form for avgudsdyrkelse. Og falske helligdager. Alt er rent og sant. Hadde du flere spørsmål?

Det er stengt for kommentarer.