Katastrofevalg for Partiet De Kristne og ny nedtur for KrF -nå diskuteres årsaken

Interessen for de kristne partiene i Norge er dalende. selv KrF som lot partiets ungdom gå rundt å dele ut gratis kondomer, må se at oppslutningen for partiet er dalende

Mandagens valg har blitt litt av en kalddusj for Partiet De Kristne som er mer enn halvvert. I det ene fylket etter den andre peker pilene klart nedover for partiet som i 2013 fikk 0,6 prosent av stemmene.  Størst nedgang har partiet i Vest Agder hvor partiet har falt fra 2 prosent til 0,8 prosent. Dette er nedgang på 1,2 prosent. Også i Rogaland hvor man hadde forventet et godt resultat er partiet klart ned. Der ligger partiet an til å få 0,5 prosent av stemmene, noe som er en halvvering fra valget i 2013. Når vi ser på PDK tallene peker pilene nedover i absolutt alle landets fylker.

For KrF er historien så og si identisk. Nedgang i hvert eneste fylke i hele Norge, men størst er nedgangen i Sogn og Fjordane hvor partiet er ned 3,8 prosent. Når vi ser samlet på resultatene til de to kristne partiene, må konklusjonen være at flere velgere i år har valgt ryggen til de partier som ønsker å fremme kristne verdier.

Henry Østhassel mener PDK tapte valget på grunn av håndteringen av rabalderet som oppstod som følge av 22 juli profetien

Nå som resultatet er klart, er tiden kommet for selvransakelse både i KrF og i PDK for hvorfor resultatet ble så dårlig som det gjorde. For KrF kan det se ut som leflingen med Arbeiderpartiet ikke gav partiet videre tillit blant egne velgere som er overveiende borgerlige. Et annet moment kan være at KrF er blitt veldig utydelig i mange viktige kristne spørsmål, og årets valg bør sende hele KrF ledelsen i tenkeboksen. Når det gjelder hvorfor det gikk så galt for PDK tror jeg at tidligere leder for PDK i Farsund, Henry Østhassel gir en korrekt analyse: “Til tross for at PDK gjorde en bra valgkamp med hyggelige og flotte “politikere” jeg liker – et flott program, stor aktivitet i sosiale medier, store og flotte annonser og synlighet på stands, klarte de likevel ikke å få stemmer. Årsaken har jeg beskrevet flere ganger. -PDK tapte valget allerede for 2 år siden med deres amatørmessige handtering av Utøya-Profetien når partiledelsen skjelvende la seg bak busker og trær straks media angrep dem – og benektet det de egentlig var for. I sommer gjentok partilederen at de stod bak den samme dumheten som i 2015. Dermed ramlet masse velgere av lasset i år – inkludert meg.

Velgerne gir blaffen i flotte ønskelister de kaller partiprogrammer. Vi ser etter tøffe politikere som uredd taler Fake News Media rett imot, som Sylvi Listhaug og Donald Trump. For dem begge var og er å si sannheten viktigere enn å få en høyt betalt politisk karriere – noe velgerne merker seg.

I stedet opplevde jeg PDK som en forskremt saueflokk som bræket forsiktig i flokk – livredde for å si noe feil – og vettskremte for at media skulle angripe dem igjen.I Farsund var valgresultetet i;
2013 – 105 stemmer = 2% (Helt uten valgkamp)
2015 – 30 stemmer = 0,9% (Kollapset etter Utøya Profetien)
2017 – 15 stemmer = 0,7%
Dette gjenspeiler vel hva som også har skjedd på landsbasis,” skriver Henry Østhassel i en kort analyse av valgresultatet.

19 tanker om “Katastrofevalg for Partiet De Kristne og ny nedtur for KrF -nå diskuteres årsaken

 1. Nedgangen i prosent er formidabel for De Kristne; 1.2 poeng ned i Vest-Agder er 60 %.. Det er imidlertid representativt for hele landet; slik det ser ut nå, så har faktisk PDK mistet et sted mellom 60 og 70 % av de 17.000 velgerne de hadde i 2013.

  • Det burde få partiet i tenkeboksen. Det er svært vanskelig for små partier å få fotfeste. Vi vet jo at PDK også inkludere det som var kristent samlingsparti, så dette er et svært dårlig resultat for PDK. Det er også et svakt resultat for KrF. Jeg ser at Henry Østhassel allerede har kommentert valgresultatet med kritikk av partiledelsen for den uproffe håndteringen av situasjonen som oppstod i kjølvannet av 22 juli profetien. Det som da skjedde var at PDK folket privat og overfor Jeremy Hoff signaliserte tydelig at de var enig i hans bok, men når media kastet seg over saken, så viste partiet manglende ryggrad til å stå for det de hadde sagt og ment internt og i samtaler med Jeremy Hoff.
   Jeg tror nok Østhassel har rett når han peker på at nettopp det som skjedde i 2013 og jeg siterer fra Østhassels kommentar: #Tragisk – men PDK tapte valget allerede for 2 år siden med deres amatørmessige handtering av Utøya-Profetien. I Farsund var valgresultetet i;
   2013 – 105 stemmer – 2% (Stort posensiale)
   2015 – 30 stemmer – 0,9% (Kollapset etter Utøya Profetien)
   2017 – 15 stemmer – 0,7%
   Dette gjenspeiler vel hva som også har skjedd på landsbasis.

   Kollapset skyldes ikke flotte partiprogrammer – men derer feige og amatørmessige handtering av det velgerne deres var opptatt med.

 2. Har ikke fulgt særlig med på PDK, men fikk med meg at det var konflikter innad i partiet og at det var noe rotete. Det er ikke lett å konkurrere med de etablerte partiene, stemte heller ikke på noen av de, heller ikke PDK. Hvert 4 år er det tid for politikere å fremme alle de gode forslagene om alt som skal bli bedre, det er ikke lett å ha tillit til noen lenger. Vi skal selvfølgelig ikke klage, for vi har det fremdeles rimelig godt i Norge, men velferden vil nok ikke vare om politikerne ikke tar grep og verner om norske verdier.

 3. Feilen var at de i det hele tatt støttet Hoff og den psyke boken hans! Men, uavhengig av den saken, ville aldri dette partiet ha blitt til noe!
  Undersøkelser som er blitt foretatt viser at de det store flertallet av kristne stemmer KRF, AP, H, SP og SV. Og noen få til FRP.
  Når PDK vil støtte FRP, så sier det seg selv at velgerne rømmer. Det er også konsekvensen for KRF.
  Dersom KRF hadde vært tydelige på at de ønsket å danne regjering med SP og AP, er jeg sikker på at de ville fått 6-7 % ved årets valg!
  Og da ville vi fått en regjering som ville ført en betydelig mer “kristen” politikk en dagens grumsete FRP/H-regjering står for!
  Men, jeg tror mye kan skje….Er helt sikker på at Erna ikke er statsminister om 2 år…

  • Jeg tror tvert imot at det var fordi de ikke fortsatte å støtte Jeremy Hoff og at Jan E. Gabrielsen måtte velger å gå ut av partiet, som ødela for partiet. Det lønner seg å stå på Guds ord.Jeg trakk meg ut av partiet da dette skjedde. Det gjorde de i Vennesla og der fikk den inn en mandat i kommunestyret.

  • Jeg tror du har rett i det Jorunn. Jeg la inn en liten tekst i dag om at årsaken til de dårlige resultater nå blir diskutert, og jeg ser du her er helt på linje med Henry Østhassel når det gjelder årsaken til PDKs triste forlis.

 4. Dette året har vært aldeles strålende når det gjelder 3 valg. Først var det Brexit seier i England. De kommer seg ut av EU.

  Så var det Donald Trumps tur, en herlig seier i Amerika.

  Og til sist kom Erna Solberg og fikk 4 nye år i regjering. Det er nesten for godt til å være sant…

  • Som jødehater som bruker det rabiate jødehatende Riksavisen som sannhets vitne for sine “teorier” kan det nok tenkes at Anders Helge Myhren har hatt et godt år der jødehatere som han selv har demonstrert og heilet i gatene i USA og i Europa. Det til alles forakt og avsky.

   Men jødene vil bestå uansett hvor mye Anders Helge Myhren og andre jødehater og nazister mener de er falske og verdt utryddelse.

   (og de som mener at Anders Helge Myhren ikke er en jødehater burde besøke http://evangeliekirken-arendal.no/ der det står i all sin gru med link til Riksavisen)

  • Mener du fortsatt i fullt alvor at Donald Trump er en god president?
   Jeg beklager å si det Anders; med forbehold om at du er psykisk frisk og ikke er dement; hvordan er det mulig å kalle seg kristen og samtidig stemme FRP, som beviselig er MOT alt av kristne verdier? Og støtte en mann som er gift for 3. gang, som er en glatt og utspekulert bedrager og løgner, en som helt åpenbart er en nasissist.
   Mannen er åpenbart mindre begavet. Klarer ikke tenke mer enn 15 minutter frem i tid og klarer ikke formulere skikkelige setninger.

   Og denne uintelligente, uforskammede og onde mannen hyller du???

   Hva bor i deg Anders?? Du hyller beviselig ledere/partier som står for egoisme, kynisme og ondskap…

  • Ansgar Braut. Unødvendig å bruke slike argument som dement eller etterspørre psykisk helse. La det være sagt: Jeg er uenig i FrPs politikk, men jeg tror selvfølgelig at det er mulig å stemme FrP og fremdeles være kristen, det er også mulig å gi støtte til Donald Trump å være kristen. Jeg tror at du hadde stått temmelig alene med ditt synspunkt, blant evangeliske kristne i USA som overveiende støtter Donald Trump.
   Jeg tror så avgjort det er mulig å være frelst og støtte opp om Donald Trump, selv om det nødvendigvis ikke betyr at man støtter eller aksepterer Donald Trumps gjengifte. Rent personlig syntes jeg Donald Trump har gjort noe bra, og noe mindre bra.

 5. Anders; jeg ombestemte meg og stemte SP, slik jeg opprinnelig hadde bestemt.
  Valgnatten lå jeg våken i sorg og frustrasjon over at jeg bor i et land med så mye egoisme, selvopptatthet, grådighet og lite nestekjærlighet?

 6. Ekte kristne ser med forventning på at Bibelens ord går i oppfyllelse og at det stadig blir færre som tar Guds ord alvorlig. Slik må det være når det nærmer seg enden for dette verdenssystemet og Jesus selv uttrykte: -Mon jeg finner noen tro når jeg kommer.

  Det ville jo være pussig å si at vi levde i de siste tider dersom sann kristendom var sterkt økende og inntok maktposisjoner i en verden der Satan er “denne verdens gud” og “hele verden er i den ondes vold” – slik Bibelen så treffende beskriver det.

  • Og nei, Kjell; en kristen som stemmer FRP, kjenner enten ikke Guds Ord eller de kjenner ikke/forstår ikke FRPs politikk. Så enkelt er det!

  • Jeg er selv uenig i Frps politikk, men å frata dem som gir sin stemme til dem kristentroen, det verken kan eller vil jeg gjøre.

  • Oppfordret til en nasjonal bønnedag, blant annet, samt gjort det alle amerikanske presidenter gjør. Forsikre sine allierte om amerikansk støtte, jeg syntes også jeg her så på tv at Donald Trump av egen lomme donerte en stor sum penger til flomofrene.
   Jeg gir Donald Trump terningekast 3 så langt, mens Obama fikk terningekast 1 av meg.

 7. Terningkast 1? Han har et svært godt ettermæle i Amerika og internasjonalt. Men ser du “kun” med “fosterdrap og homo-brillene”, er jeg enig.
  Forøvrig blir det 5.
  Trump får terningkast 1. Han har jo ikke prestert noe som helst!

  • Obama for terningekast en for å ha støttet likekjønnede ekteskap, åpnet for at menn i kvinneklær kan bruke toalett sammen med småjenter, og for den katastrofale håndteringen av den såkalte arabiske våren. Obama og USA var åpenbart litt for dypt involvert i krigen (de tapte) mot president Assad og det syriske regime. Han får likeledes terningekast en for sitt svik mot Israel i FNs sikkerhetsråd.
   Trump scorer foreløpig høyere, og han håndterer katastrofene som har rammet Amerika bra. Han er rask til å besøke de kriserammede områdene, og rask med å få på plass nødvendige penger slik at man straks kan sette i gang oppbygging-
   Videre får han terningekast 3 for å ha valgt en konservativ dommer til høyesterett, han scorer 3 for å ha ført USAs Israel politikk i en bedre retning, men han scorer bare 1 eller 2 for håndteringen av Nord Korea.
   Det er med andre ord mange grunner til at jeg setter Obama på terningekast en.

Det er stengt for kommentarer.