USA: Katastrofetall for detaljhandelen -verste tall på 28 år -Dow Jones ned på elendige makrotall

De økonomiske data peker på at amerikansk økonomi befinner seg i fritt fall. Oversikten og detaljhandelen viser oss et grellere bilde enn forventet. I forkant av fremleggelsen av tallene for detaljhandelen var det ventet en nedgang på 6,5 prosent, mens det objektive fakta er at nedgangen er på hele 8,7 prosent. Dette er det størte enkeltfallet på en måned vi har sett siden 1992, melder Trading Economic

Også “The New York Empire State Manufacturing Index” som viser tallene for hvordan tilstanden er for bedrifter og næringsliv i staten New York har gjort sitt største fall noensinne. Er nivået over 0 indikerer det forbedring og vekst, men er tallet under 0 indikerer det forverring av tilstanden. Indeksen som måler tilbake til 2001 har aldri vært i nærheten av å falle så brått som vi ser i dag. Det var på forhånd ventet at tallene ville ligge på mellom minus 40 og minus 50, men minus 78,2 var et tall få så for seg. Førhandelen på Wall Street gjorde et stup nedover og indikerer nå at Dow Jones indeksen vil åpne med en nedgang på mellom 600 og 700 poeng. Amerikansk økonomi er i fritt fall og for delstaten New York er tilstanden katastofal. I sin premarked video deler Gregory Mannarino sine tanker før markedet åpner for handel

 

5 tanker om “USA: Katastrofetall for detaljhandelen -verste tall på 28 år -Dow Jones ned på elendige makrotall

 1. Dette er selvfølgeligheter og 100% forventet. Ingenting er enklere enn backtrading. Det sier seg selv at dette skjer når nesten all handel stopper opp “over natten”.
  Norge er like ille ute, samt hele den vestlige verden. Men siden USA er motoren i verdensøkonomien for dette langt større oppmerksomhet.

  Venstresiden og demokratene i USA synes det er helt greit at jo flere som dør, og jo lenger det går før USA kan starte opp igjen, jo bedre er det. Da håper de det svekker Trump så mye, at han taper valget.

  • “Venstresiden og demokratene i USA synes det er helt greit at jo flere som dør, og jo lenger det går før USA kan starte opp igjen, jo bedre er det. Da håper de det svekker Trump så mye, at han taper valget.”
   Historien har vist at for venstresiden er et menneskeliv totalt verdiløst, og kun et instrument for oppnå politisk makt og innflytelse. Og det viser de også nå i USA.

 2. Forøvrig er Dow Jones indeksen ned kun 1,75% i nåværende øyeblikk. Siden bunnen ble nådd 23 mars, har DJ steget ca. 26%

  • Ikke så rart det når sentralbanken kjøper opp alt som er. Dog tror jeg aksjemarkedet skal videre nedover. Der finnes ikke en eneste grunn utenom kunstig stimulans som kan forhindre at Dow Jones faller under 15000 poeng. I stedet for å svi av milliarder på å blåse opp aksjemarkedet, skulle krisepakkene ha gått til dem som har mistet jobben. Sentralbanken forsøker å kurere problemet med mer gjeld. Det kan ikke annet enn å bli en gigantisk katastrofe for folk flest.

  • Det er ikke bare på sykehusene pasientene ligger i respirator. Også aksjemarkedet ligger i respirator og uten pustehjelp fra Sentralbanken hadde nok markedet sjølv priset aksjene ned til “fair value”, men i et miljø hvor sentralbanken tar kontroll og kjøper verdipapir og gjeldspapirer i bøtter og spann vil markedet aldri finne fair value med mindre sentralbanken beslutter å krasje markedet med å stanse stimulansen.
   Forøvrig, i morgen kommer de siste jobless claims tallene og disse forventes å vise at ytterligere fem millioner amerikanere har mistet jobben i løpet av den siste uken. Trump skapte sju millioner nye jobber på tre år og på fire uker har krakket og corona tatt ned 20 millioner jobber..minst

Det er stengt for kommentarer.