Kamper mellom Armenia og Aserbajdsjan -flere drept

Det har igjen brutt ut kamphandlinger mellom Armenia og Aserbajdsjan og flere personer skal være drept melder internasjonale medier. Det er igjen konflikten om Nagorno-Karabakh som er årsak til den spente situasjonen og militære trefninger. Armenia og Aserbajdsjan skulda tysdag kvarandre for å ha opna eld langs grensa. Det skjer knapt eit år etter at krigen mellom partane tok slutt. nAserbajdsjans forsvarsdepartement hevdar armenske styrkar sto bak provokasjonar langs grensa tysdag formiddag. Dei seier aserbajdsjanske styrkar klarte å slå tilbake angrepet i Kalbajar- og Lacin-distrikta, og tok fleire armenske soldatar til fange. To aserbajdsjanske soldatar skal ha vorte såra.

Frå Armenias side heiter det at aserbajdsjanske styrkar freista å komme seg over grensa, men vart slått tilbake av armenske styrkar. Her heiter det at fire armenske soldatar vart såra, og at aserbajdsjanarane brukte tungt artilleri. Armenia ber om hjelp frå Russland for å sikre territoriet sitt.

Trefningane fortsette tysdag kveld. Det har vore stor spenning i området dei siste dagane, og laurdag vart den einaste vegen til Nagorno-Karabakh-regionen frå Armenia stengt ein kort periode. Vi hører nå stadig mer drønn av hovslag fra apokalypsens ryttere og det er mange konfliktområder som lett kan bli satt i flammer både i Asia og Øst-Europa.