Joel Osteens merksnodige bibelhistorie utlegging på facebook vekker oppsikt

Pastor Joel Osteen på Facebook: “Moses så solen stanse opp for Josva og at Daniels tre brødre ble kastet i den brennende ildovnen”

joel-osteenForfatter og megakirke pastor Joel Osteen fikk mange øyenbryn til å heve seg da han i forrige uke skrev på sin populære Facebookside at Moses var til stede da Gud lot solen stå stille for Josva (Josva 10,13) og at Moses også var vitne til at de tre hebraiske guttene ble kastet i ildovnen. I følge Joel Osteens utleggelse av bibelhistorien skal Gud i fjerde Mosebok 11,23 ha sagt: “Er det noen grense for min kraft?” hvorpå Osteen som leder den 43 000 medlemmer store Lakewood Church skal ha begynt å utlegge: Han sa Moses, du så meg skille Rødehavet, stoppe solen for Josva og bevarte de tre hebraiske tenåringene trygt i den brennende ovn, skjønner du ikke at jeg kan gi vann uten regn?” Det er ingen grenser for Guds kraft. Osteens statusoppdatering fikk mer enn 317 000 likes og 52 000 delinger før hans post ble tatt ned.

Dette skjedde først etter at en rekke mennesker i kommentarfeltet hadde påpekt at joel-osteenMoses ikke levde verken da Gud lot solen stanse for Josva eller når de tre hebraiske guttene 600 år senere ble kastet i ildovnen. “Er det ingen her som leser Bibelen eller er det så at den suksessrike megakirke pastoren også har lagt til side sin bibel,” spør en annen som fortalte at han knapt trodde sine øyne da han så at pastor Osteen mangler elementær bibelkunnskap. “Kan man være pastor og så til de grader bomme på bibelhistorien?” spør en av dem som har reagert på Osteens åpenbare mangel på elementær bibelhistoriekunnskap. Etter noe tid med småmobbing og erting av alle dem gav sitt “likes” til pastor Osteens håpløse bibelhistorie-gjengivelse ble Facebook posten fjernet. En buffret kopi av posten som nå er fjernet kan ses her