USA-kollapsen: Jobbtall skuffer stort -private bedrifter skapte langt færre arbeidsplasser enn forventet

Privat sektor i USA ansatte bare knappe 331 000 nye arbeidere i juli. Dette var langt under de 650 000  til 700 000 nye arbeidsplasser ekspertene og markedet forventet ville bli skapt i juli. Tallene viser at aktiviteten i amerkansk økonomi fortsetter å falle. Hver eneste uke må 400 000 amerikanere sette frem krav om førstegangs-ledighetstrygd og sannheten er at USA nå taper arbeidsplasser hver eneste uke. Også tallene for forrige månedes ansettelser i privat sektor ble revidert ned da de endelige tall forelå. Samtidig som dårlige arbeidsmarkedstall ble fremlagt, kom også en ny indikasjon om at interessen for å kjøpe nye boliger er fallende. Tallet på søknader om boliglån eller refinansiering av boliglån falt begge med 1,7 prosent, og dermed ble antallet lånesøknader til bolig, lavere enn hva ekspertene på forhånd hadde forventet.

Selv investor og grunder av Traders Choice, Gregory Mannarino var sjokkert over dagens elendige arbeidsmarkedstall

Dagens arbeidsmarkeds tall var for juli måned så ille at selv investor og eier av Traders Choice, Gregory Mannarino var sjokkert over hvor dårlige tallene var. USAs økonomi er fremdeles i fritt fall, og arbeidsmarkedstallene forteller at det er komplett umulig for sentralbanken å sette opp renten, eller stramme inn på støttetiltakene til næringslivet og de store selskaper. Det narrativ enkelte røster i MSM lenge har snakket om er at USAs økonomi boomer, at økonomien er i ferd med å hente seg inn igjen. Virkeligheten er ikke at Amerikas økonomi er i recovery, men heller i kollaps. For Joe Biden er de svake arbeidsmarkedstallene nok en gang bad news, og det har knapt vært et eneste lyspunkt under Bidens seks-måneder lange regime. Også Purchasing Managers’ Index (Innkjøpssjefindeksen) til næringslivet falt tilbake fra 64,6 til 59,9, noe som var omtrent som forventet, melder Tremding Economics. Det amerikanske aksjemarkedet reagerte negativt på dagens sjokktall og alle de tre ledende indekser peker nedover kort tid etter åpning

 

6 tanker om “USA-kollapsen: Jobbtall skuffer stort -private bedrifter skapte langt færre arbeidsplasser enn forventet

 1. “Virkeligheten er ikke at Amerikas økonomi er i recovery, men heller i kollaps”
  Det er ikke riktig å si at amerikansk økonomi er friskmeldt, men å si at den er i kollaps er feil.

  “USA med økonomisk vekst på 6,5 prosent i andre kvartal” og “I fjor krympet økonomien med 3,5 prosent.”
  https://www.adressa.no/nyheter/utenriks/2021/07/29/USA-med-%C3%B8konomisk-vekst-p%C3%A5-65-prosent-i-andre-kvartal-24345282.ece

  Dow Jones har steget jevnt og trutt opp fra ca 31 000 i midten av januar til ca 35 000 (4.aug). https://investor.dn.no/#!/Indeks/X17/I:DJI/DowJones (velg periode i toppen av grafbildet)

  “For Joe Biden er de svake arbeidsmarkedstallene nok en gang bad news, og det har knapt vært et eneste lyspunkt under Bidens seks-måneder lange regime.”

  Det stemmer at jobbtallene for juli bare var omtrent halvparten av det som var forventet, men å si at der knapt har vært et lyspunkt er feil. Antall ledige jobber har øket fra 5,45 (mai 2020) til 9,21 (mai 2021)
  Arbeidsledighetstallene skjøt i været i april 2020 – fra 4,4% til 14,8%. Så falt de resten av året, til 6,3% i januar 2021. Etter at Biden overtok har ledighetstallene fortsatt å synke. Fra 6,3% til 5,9% (juni), opp 0,1% fra mai. https://www.bls.gov/charts/employment-situation/civilian-unemployment-rate.htm

  • Jobbtallene er i millioner: “øket fra 5,45 millioner (mai 2020) til 9,21 millioner (mai 2021)”

  • Mener du.. Den er i fritt fall og har vært det siden april 2020.
   Det eneste som går oppover er prisene, folks private gjeld og aksjemarkedet.
   Er 100 prosent enig med Gregory Mannarino, amerikansk økonomi er i kollaps.

  • Jeg mener heller ikke at amerikansk økonomi blomstrer. Ikke på noen måte. Noen bransjer går godt, noen mindre godt og noe går rett og slett dårlig. Men jeg finner ingen tall som støtter påstanden om at det er en kollaps i økonomien.
   Men, opplys meg gjerne.

 2. Det ble skapt 943000 nye jobber i USA i juni. De beste tallene på ett år.

Det er stengt for kommentarer.