Jesabel-ånden lever i beste velgående i Bernie Sanders -vil flytte ambassaden fra Jerusalem tilbake til Tel-Avvi som en gest til Gaza og palestinerne

Bernie Sanders som er den førende kandidaten for Demokratene vil neppe være en stemmemagnet blant amerikanske jøder. (Foto You Tube)

Den sosialistisk-demokratiske presidentkandidaten Bernie Sanders som for øyeblikket ligger et langt hestehode foran de andre kandidatene i kampen om å utfordre president Trump, får sterk kritikk fra den israelske utenriksministeren Israel Katz for sine anti-israelske kommentarer. Dersom Bernie Sanders skulle bli USAs neste president, vil han flytte ambassaden fra Jerusalem og tilbake til Tel-Aviv for slik å nulle ut president Trumps oppfylte valgløfte. Videre har Sanders tatt til orde for å kutte støtten til Israel og i stedet gi pengene til Gaza og terrorgruppene som opererer fra Gaza. Amerikanske jøder har tradisjonelt gitt sin stemme til Demokratene, denne støtten kan bli borte dersom sosialisten Bernie Sanders mot all formodning skulle bli den som utfordrer president Trump.

Utenriksminister Israel Katz advarer mot Bernie Sanders Israel fiendlige utsagn. (Foto AMX)

Bernie Sanders utsagn omkring sin Israel politikk har skapt sterke reaksjoner blant dem som støtter den jødiske staten. En fullblods sosialist som hyller Fidel Castro, vil støtte Gaza, kutte støtten til Israel, flytte tilbake ambassaden til Tel-Aviv og gi støtte til Gaza og palestinerne som ønsker å fordrive jødene fra løfteslandet, vil neppe fungere som en stemmemagnet blant amerikanske jøder og moderate demokrater som ikke ønsker å se USA ødelagt av renspikka sosialisme. For president Trump vil det være big win dersom demokratene virkelig vil gå for en progressiv sosialist som vil tungt skattelegge befolkningen for å betale for sine urealistiske valgløfter. Sanders som selv er av jødisk opphav har tidligere snakket om Gaza uten at han forstår realitetene i truslene, rakett-angrep og alle de fiendtlige utfordringer Israel daglig må takle fra radikale islamistiske krefter som nasjonen må forsvare seg mot,” sier Katz og fortsetter. “Han (Sanders) vil i realiteten nekte oss retten til å forsvare oss selv, og nå angriper han det faktum at Donald Trump oppfylte en rekke tidligere presidenters løfte om å flytte ambassaden og anerkjenne Jerusalem. “Det finnes ikke en eneste jøde som ikke har drømt om å returnere til Jerusalem i tusener av år, og jeg tror President Trump gjorde noe riktig og viktig. Han erkjente den virkelighet at Jerusalem er hovedstad for det jødiske folk og hovedstad for staten Israel,” sier Katz og fortsetter: “Naturligvis vil ikke folk som støtter Israel gi sin stemme til Sanders,” sier Israel Katz videre. På søndag skrev Bernie Sanders på twitter at han ikke ville delta under den årlige konferansen til den mektige Israel-vennlige lobby AIPAC. Bernie Sanders er ingen venn av Israel og dersom Sanders skulle vinne det amerikanske presidentvalget vil USA få sin mest Israel-fiendtlige president siden den jødiske staten ble gjenfødt i 1948.

 

Én tanke om “Jesabel-ånden lever i beste velgående i Bernie Sanders -vil flytte ambassaden fra Jerusalem tilbake til Tel-Avvi som en gest til Gaza og palestinerne

Det er stengt for kommentarer.