Jan Hårstad: Sjokk for Israel – Ønsketenkningens fallitt.

USA med omfattende endringer i strategien over Syria skaper sjokk i Jerusalem?

Av Jan Hårstad: De som måtte lese meg gjennom den snart fire år lange Syriakrigen vet debka.2at jeg har karakterisert Israels politikk i den som avansert galematias. De har da utført åtte flyangrep inni Syria til fordel for jihadist-terrorister og de har pleid militært samkvem med dem via Tyrkia (venn av Islamsk Stat) og på Golahøyden. Israel sendte også sine elite-kommendos mot Gaza fullstendig uvitende om at Hamas hadde brukt alle bistandspengene sine på å bygge en krigsby under jorda på Gaza. Ut av tuneller stormet profesjonelle og høyt motiverte HamasJihadister til konfrontasjon mot israelske soldater. Sjokk,sjokk.

syriaNå var det slik i 2006 krigen mot Hizballah i Libanon at Israel hadde store tap fordi de ikke visste at det fantes et system av tuneller og bunkere under jorda. Ifølge etterretningskilder
var det nordkoreanere som var byggledere for disse. Tatt i betraktning det nære samarbeidet mellom Hizballah og Hamas ville det være toppen av vettløshet ikke å forstå at Hamas lærte av dette og ville kopiere det. Men alt tyder alså på at de formidable israelske etterretningsorganisasjonene IKKE VISSTE OM MILITÆRBYEN UNDER JORDA!

Det er ikke til å fatte. Det kunne jeg på Kjelsås i Oslo ha fortalt dem om.

Og dagens Debka har så mye meldinger om totalt USA-omlegg av Syriakrigen at en bare må gni seg i øynene, men også dette har mye med etterretning å gjøre. Obama ser ut til å ha blitt enige med Russland om at Assad-regimet må heller brukes til å krige mot Islamsk Stat enn knuses og dette er 180 grader politisk snu!! Det er da Israel og SaudiArabia som har brukt enorme ressurser i knusingen av Assad som sitter igjen med en SvartePer nærmest uten sidestykke i Midtøsten på lang tid.

Debka skriver idag 15 desember 2014:

“Hvis Obama turer fram med å ville akseptere Assad-regimet, må Israel betrakte det
Netanyahu and Obamameste av sine militære anstrengelser i Syria som forspilt. Uansett, Israels etterretningsorganisasjoner FEILVURDERTE DEN SYRISKE SITUASJONEN FRA FØRST AV.INNTIL ET ÅR SIDEN HOLDT DE PÅ Å INSISTERE AT ASSADS DAGER VAR TALTE.” Ufattelig. Israelske militære etterretning,AMIN, bør holde seg med verdidebatt. Her har vi aldri skrevet noe så dumt. Hvordan Israel kan ha tenkt seg dette ønsketenkerscenario gir Mark Langfan oss et mulig svar på i en artikkel i Israels National News 14 desember og jeg holder denne Langfan som en meget begavet analytiker. Men han har også en sentral flue på hjernen: at verden kun dreier seg om Iran og dets atomprogram.

Langfan skriver da:

“Alt det Israel trenger å gjøre er å tillate de sørsyriske moderate sunni opprørerne til å sammenholde seg og deretter starte et pan-Arabisk snøskred som vil feie østover og OPPLØSE DET PERSISK IRANSKE NEO-SAFAVIDIC IMPERIUM.”

Du snakker om galskap. Hvis det blir slik som Debka redegjør for idag vil USA og Russland støtte opp om Assadregimet og derved er det Iran – som er i militærallianse med Syria – som FLYTTER FRAM POSISJONENE SINE MOT ISRAEL! Altså 180 grader omvendt av det som Langfan og ønsketenkere i Israels generalstab har tenkt seg Syriakrigens utvikling. For en situasjon.

Norskinger vil kanskje av dette øyne en slutt den verste krigingen i Syria. Feil. Tyrkia-Israel-Gulfen vil finne på mottrekk mot alliansen Obama-Putin.

Det kan stadig bli mere blod og flyktninger.

http://www.debka.com/ Av Jan Hårstad. Gjengitt med tillatelse