Jan Hårstad: Grandhagens livs feilvurdering -Vi befinner oss stadig i delstaten.

“Norge er jo overhodet ikke interessert i å trykke opp artikler som kommer fra de norge-russlandstrategiske tenkerne i Russland. Da er det mere interessant med hvilke sykdommer Putin måtte ha og hvilke utslag disse gir på psyken. Norge er et Donald land, en selvopptatt provins som tror alt ordner seg bare vi oppfører oss som uvitende amerikanere. Den militære etterretningstjenestens sjef, Kjell Grandhagen,holdt redegjørelse i det Militære Samfunn 16 mars 2015. Det er en skandale og det beste som kunne skje er om Kongen i statsråd førtidspensjonerer Grandhagen så fort som mulig. Han skjønner overhodet ingenting av situasjonen,” skriver Jan Hårstad i sitt siste innlegg på verdidebatt. Bakgrunnen for Hårstads innlegg er den økte spenningen mellom Øst og Vest.

“Samtidig holder etterretningstjenesten fast ved vurderingen om at Russland i dag ikke utgjør noen militær trussel mot Norge. ..det er idag vanskelig å se en rasjonell grunn til russisk militær aggresjon mot Norge i et kort eller mellomlangt perspektiv.” (Aftenposten 17 mars 2015) Det som har skjedd i løpet av det siste året er at Nato-landene har delt seg i to fraksjoner. Tyskland og Frankrike jobber på spreng for å utvikle ånden og diplomatiet fra februars Minskavtale og er ikke for at USA/ Nato sender tunge våpen til regimet i Kiev.

Som Der Spiegel redegjør for permanent: Frankrike/Tyskland er veldig irritert over at de amerikanske generalene i Nato rett og slett torpederer fredsbestrebelser ved å dramatisere og overdrive krigsaspektet. De er warmongers. Og det viktigste av alt: medlemmene av Det Nasjonale Sikkerhetsråd i Moskva mener som en mann at Republikanerne i USA ledet av John McCain,Lindsey Graham, neocons ledet av Victoria Nusland,Robert Kagan og Pentagon,rustningsindustrien vil ha en storkrig mot Russland som vil implisere kjernefysiske våpen. Det finnes ingen dissens om dette blant russisk ledelse.

Hvor befinner Norge seg oppi alt dette? Allerede under Afghanistankrigen var det slik at Norway var det i land som i forhold til folketallet, ga de aller største pengene til amerikansk krigføring og kolonisering der. Ufattelige summer. Bush sa: Norge er vår beste allierte. natoNorge bombet Libya til grus på amerikansk oppfordring. No problem! Norges posisjon i Russer/Ukraina spørsmålet fra første dag har vært fra Solberg-Søreide-Brende, full oppslutning om krigshaukenes fraksjon av USA/NATO. Norge står ikke på Tyskland-Frankrike linja, for undersøker man nærmere ser man at norske soldater og instruktører er på farten fra Baltikum til Georgia for å bedrive militærøvelser rettet mot Russland. Telemarksbataljonen skal være en spydodd i nye Natos Rapid Response Force. Med andre ord: enorme resursser i mannskap,materiell og penger fra det norske forsvaret befinner seg utplassert rundt Russergrenser fra Finnmark til Kaukasus. Det er et faktum.

Da kan man ikke som Grandhagen begynne å trylle med begrepet “Norge” som en slags overhistorisk abstrakt størrelse. Sett fra det russiske sikkerhetsrådet er dette “Norge” en ekstrem aktivistisk krigsbrikke for amerikansk krig og amerikansk imperialisme. Det er en stat som overhodet ikke framfører kritiske bemerkninger om USAs kriger engang. Som nato-bakkestyrkerselvstendig faktor i verdenspolitikken finnes det ikke noe “norge”. Det som finnes er et vedheng til USAs imperialisme. Ved sin opptreden i Ukraina/Russer spørsmålet har Norge objektivt sett klart å lansere seg selv som en sentral aktivistisk militær fiende av Russland. Dette ble senest understreket av Søreide på CNN med formuleringer verdig en McCain eller Victoria Nuland- som ble understøttet av Erna Solberg.

Som det framgår av arkivet her,var jeg tidlig ute med å skrive at Brende-Søreide-Solberg er en nasjonal katastofe da de misforstår sin oppgave som utenrikspolitiske arkitekter. Poenget består nemlig i å holde Norge UNNA STORKRIGER og ikke dra Norge inn i dem.

Norge ligger nå som en komponent i amerikansk krigsplanlegging mot Russland. Det er ikke sikkert det er mulig å komme ut av den engang – så dypt forankret er den pr.idag. En rekke militærøvelser i Norge og norske styrker i ØstEuropa finner sted. Solberg-Brende- Søreide er en nasjonal katastrofe med Kjell Grandhagen på slep. Katastrofe. Intet mindre. Du skal få se. Følg den pågående debatten her

Skrevet av Jan Hårstad. Gjengitt med tillatelse

Én tanke om “Jan Hårstad: Grandhagens livs feilvurdering -Vi befinner oss stadig i delstaten.

  1. Bezzerwissaren, mr Birdstep kjem med go’ord att. Eg luktar et grandiost ego, eller er det surstrøyming som heng i lufta?

Det er stengt for kommentarer.