Jan Hanvold: Jeg hetses av avisen Dagen og Korsets Seier har hengt med ut mye -godtar ikke forelegg på 250 000

Saken er oppdatert  “Det er kristendomsforfølgelse i Norge. Hvor de som står på Guds ord blir hetset og anklaget. Spottet og hånet. Og de verste er jo media, å da særlig de religiøse. Når Dagen overtar Korset Seier, å sparker den tidligere redaktøren. Holder en helt taus om hvorfor, vedkommende plutselig forsvant. Ikke et ord om hvilken alvorlige anklager som er rettet imot vedkommende. Dette skal dysses ned for enhver pris. Korset Seier har vært et organ som har hengt meg ut mye, opp igjennom årene. Ofte uten å ringe meg for en kommentar. Når jeg nå vet hva som har foregått i kullissene i denne avisen, forstår jeg hvorfor. Og hvor dypt dette har sine røtter i deler av pinse miljøet. Nå fortsetter Dagen, å hetse meg, de har jo brukt journalist  Karl Almedal som da var medlem av facebook gruppen stans penge predikanten.Og det blir veldig lite seriøst når en har det utgangspunktet, for å intervjue meg. Det er klart jeg ikke snakker med en slik lite seriøs journalist. Dette burde Dagen beklage. Men det gjør de selvfølgelig ikke. De er bare opptatt , å henge ut andre, skriver Jan Hanvold i en oppdatering på Facebook. Dagen redaktør Vebjørn Selbekk avviser at avisen hetser Jan Hanvold og sier videre at “vi driver ordinært journalistisk dekning av en viktig og sentral aktør i kristen-Norge.

I november ble Visjon Norge, meg selv og vår samarbeids partner i Polen , Pastor Maximiliam Pyra hengt ut for menneske handel og at han hadde svindlet denne Darrek. Noe Tv 2 påsto i ” Norge bak fasaden. Hvor de hadde fokus på oss som utnyttet polske bibelskole elever. Sannheten var at de fikk gratis opphold og reise. Og Darrek fikk sin lønn. Da Darrek vikariat var ferdig, måtte han reise til Polen. Men for å bli i Norge, fikk han hjelp av Judas folk. Som ba han, å anmelde Pastor Max. De fant på en skikkelig røver historie, som slo sprekker etterhvert. Det som er godt er jo at etter at politiet har etterforsket saken i flere år. Har de endelig nå henlagt saken. Da de forsto at dette var bygd på en røverhistorie. Så vi er takknemlig for at Max er frikjent for disse forferdelige anklagere. Han er en heders mann som nyter stor tillitt .

Godtar ikke forelegg for aggresiv markedsføring

Nå er vi anklager for å ha solgt kosthold med aggresiv markedføring. Noe som ikke stemmer, å vi går imot dette forlegget på kr 250.000. Dette er tatt fullstendig ut av proposisjoner.Når også kristen media, samarbeider med de verste kristofobie folkene i Norge. Som ingen av de sekulære avisene slipper til, fordi de er for useriøse. Og slipper disse til med debatt innlegg og intervjuer. Viser det standaren på disse mediene.Men når disse journalistene eer seeker frennlige og politisk korrekte blir det slik,” skriver Hanvold på Facebook etter at det ble klart at Visjon Norge må betale et forelegg på kroner 250 000 på grunn av angivelig villedende markedsføring. Sjefsredaktør Vebjørn Selbekk i Dagen skriver torsdag at Dagen ikke hetser Jan Hanvold men driver ordinært journalistisk dekning av en viktig og sentral aktør i kristen-Norge.Karl Almedal var medlem av nevnte gruppe kun for å følge med i hva som ble skrevet der fordi han dekker norsk kristenliv for Dagen. Av samme grunn sendte han også en venneforespørsel til Jan Aage Torp. Selbekk har tidligere skrevet at det ikke er unaturlig at en journalist er medlem av forskjellige Facebook grupper for å sanke informasjon, uten at det betyr at avisen tar stilling til eller støtter Facebook-gruppens synspunkter.

Pastor Torp glad for at politiet henla TV2s anklager i mot pastor Max

“TV Visjon Norges grunnlegger og konsernsjef Jan Hanvold offentliggjør idag på sin Facebook-side gladnyheten om at TV 2s «fadese-dokumentar» som het «Norge bak fasaden» viser seg å ha vært et falsum.
De usedvanlig grove anklager om at hedersmannen, Pastor i Warsawa Maksimillian Pyra, drev med «menneskehandel», er slett ikke sanne, og Politiet i Norge har henlagt saken etter betydelig etterforskning. Utvilsomt bør saken få et kraftig etterspill overfor TV 2. En slik ærekrenkelse bør føre til strafferettslig behandling – ikke bare «kose-kritikk» i PFU Norsk Presseforbund, som er intet mindre enn en «Gutteklubben Grei».
Uansett er Jan & hans gode venn Maksymilian Pastor lykkelige over at saken er henlagt – som forventet! Halleluja!,” skriver pastor Jan Aage Torp i en kommentar på egen Facebookside.  TV2s program “Norge bak fasadens” anklager mot Visjon Norge har med dermed vist seg grunnløse.

8 tanker om “Jan Hanvold: Jeg hetses av avisen Dagen og Korsets Seier har hengt med ut mye -godtar ikke forelegg på 250 000

 1. Han, Jan Aage Torp og Jan Kåre Christensen burde sendes ut i skogen oppe i Østerdalen for å hjelpe de lokale beverene å bygge dammer for å gi de lokale ørret stammene bedre gyting bekker og mer variert mat.

  Det er den nytten for landet disse tre kan gjøre og skal gjøre. Den eneste nytten.

  4
  10
 2. Apropos religiøse tåkefyrster:

  Hvorfor søker folk til vitenskapen for å kurere sykdommer? Hvorfor stenger selv kirker og moskeer og synagoger i pandemien? Hvorfor søker ikke folk konkret hjelp hos gudene slik de gjorde i gode gamle dager?

  Fordi vitenskapen har bevist at den er overlegen i å finne bedre løsninger og svar.

  Det er grunnleggende menneskelig å ville ha rett. Det er vondt å vanskelig å innrømme at vi tar feil. Det gjelder ikke minst barnetro. Religiøse diktatorer innrømmer ikke at de kan ha tatt grundig feil hele livet. Det koster ikke bare posisjoner og makt, men blir et personlig nederlag.

  Religioner tviholder på gamle dogmer. Vitenskapen våger derimot å innrømme gamle feil. Vitenskapen jakter frimodig videre etter bedre løsninger.

  Derfor har vitenskapen blitt bedre og bedre til å finne svar og løsninger som faktisk virker. Religionene har bare blitt bedre og bedre til å finne unnskyldninger!

  ?????

  11
  2
  • Ha ha! Nettopp slik utvelgelse av tåkefyrsteprat med poetisk tolkningsrom bekrefter det alle opplyste mennesker vet: New Zealand har ikke færre dødsoffer i koronapamdemien enn USA fordi Gud hater og straffer Trump eller syndige lover. Fornuftige mennesker søker hjelp hos leger og bilmekanikere før de ber guder og åndsmakter lindre og reparere.

   Ja, de av oss som vil leve gode liv bør satse på hjelp som virker, ikke på overtro og ønsketenkning. Flere av de religiøse tullebukkene som satte sin lit til til blind tro i møtet med viruset, er døde.

   Men lykke til med å finne unnskyldninger og bortforklaringer for at patriarkalske eventyrforestillinger redder flere enn erfaringsbasert kunnskap. Bibelen er stappfull av sitater som kan tolkes i alle mulige retninger. Så jobben er lett. I oldtiden var døden og livet et mysterium og det oppstod både trøsterike og kontrollerende fantasier om “livet” etter døden. Slike gåter er ikke like mystiske lenger, og fullstendig ubegrunnede spekulasjoner om etterlivet betyr ikke noe for livet her og nå. Dette er religiøs fantasilek.

   Regner forresten med at du lett finner “svar” på ethvert motargument. Men er det ikke litt pussig at det bare er du eller din pastor som vet hvordan de guddommelige tekstene skal tolkes korrekt? Og at alle andre trossamfunn og enkeltkristme tar feil i sin forståelse av den guddommens lover og spådommer?

   Vil ikke egentlig ødelegge fantasieggende barnetro og trøstende ønsketenkning, den kan være ufarlig nok, men i disse dager ser vi at uforanderlige myter taper for sannhetssøkende medisin som våger å utfordre gamle overbevisninger for å finne bedre svar!

   ?

   10
   2
  • Til RJ:

   Bibelreferansen din sier at muslimenes og jødenes ørkengud har gitt mennesker sunn fornuft, på samme vis som den allmektige også har skapt Satan og kannibalisme og alt annet.

   Sammenfattet kan dette tolkes som “Gud hjelper den som hjelper seg selv.” Tenk hvis en lege eller en bilmekaniker hadde svart det samme når noen søkte hjelp…

   Håper du selv ser det ulogiske, og komikken, i de religiøses bortforklaringer og tilpasninger når dogmene ikke kan hjelpe.

   Hva ville du slengt ut til den som drukner: et bibelsitat eller en livbøye?

   Sier som presten i en kinkig situasjon: la oss be…

   Ha ha!

   ????

   7
   2
  • Skal si du hadde mye på hjertet. Det er godt å få tømt seg for da blir man så tom etterpå.

 3. Mange frykter religionens tilbakekomst. Men koronapandemien viser at vitenskapen og fornuften beskytter bedre enn gudstro. Heldigvis!

  10
  3
 4. Laban skrev:
  “Sammenfattet kan dette tolkes som “Gud hjelper den som hjelper seg selv.” Tenk hvis en lege eller en bilmekaniker hadde svart det samme når noen søkte hjelp… ”

  Jo, mye av det som står i Bibelen handler om at man kan hjelpe seg selv. Og hjelpe seg selv kan man f. eks gjøre ved å omvende seg fra synd. Alt det negative som skjer i verden har utgangspunkt i synd.

  Stadig erfarer man dette hvis man f. eks henvender seg til et bilverksted. Undersøkelser viser at de finner feil som ikke eksisterer og tar betalt for ting de ikke har gjort. Dette kan de gjøre fordi syndere tror blindt på andre syndige mennesker. Og bilfabrikantene lager biler med innebyggede svakheter som skal generere fremtidige inntekter på “reparasjoner”. En typisk slik “reparasjon” kan være en liten ic-krets som kan byttes på et øyeblikk. Den kan produseres for et par kroner men koster typisk mange tusen.

  Slik uærlighet kalles synd i Bibelen. Og når slikt blir akseptert så sprer det seg i samfunnet. Alle blir uærlige og etter en tid vil man erfare en bibelsk sannhet. Og det er at det absolutt viktigste kriteriet for et lands velstand og lykke er i hvilken grad folk ivaretar hverandres interesser. Ikke bare sine egne.

  Rent “vitenskapelig” er det også stor forskjell på religioner. Dagens biologiforskning har f. eks forlengst avskrevet muligheten at livet ble til av seg selv. Noen må ha laget den første dna-koden. Og i Bibelen kan man lese om at “tid” er noe relativt akkurat som Einstein beskrev som “spacetime”. Partikkelfysikken og kvantefysikken har bokstavelig talt bevist at knapt noe kan kalles “naturlig” eller “overnaturlig”. I det hele tatt er det vel egentlig bare Bibelen som stemmer med det siste av vitenskapelig forskning. Og typisk, det folk tidligere brukte som “bevis” for at det som står i Bibelen er tull, det har vitenskapen dokumentert idag.

Det er stengt for kommentarer.