Jan-Aage Torp innklager avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk til PFU for brudd på “Hver Varsom plakaten” -Dagen tar klagen med stor ro

Dagen journalist som jobbet med Visjon Norge nyheter var samtidig medlem av aktivistgruppen Stans Pengepredikantene Jan-Aage Torp anmelder avisen Dagen ved ansvarlig redaktør Vebjørn Selbekk på vegne av TV Visjon Norge ved ansvarlig redaktør Jan Hanvold til PFU Norsk Presseforbund for brudd på Vær Varsom-plakatens paragrafer 2.2; 2,3; og 3,3. Saken gjelder at Dagens journalist Karl Almedal var medlem av Facebook-gruppen «Stans pengepredikantene!» som fordrer at medlemmene er enige i gruppens formål og virksomhet,” melder pastor Jan-Aage Torp i en melding på Facebook. Bakgrunnen for at avisen Dagen nå blir stevnet inn for pressens faglige utvalg (PFU) er det faktum at Dagen journalist Karl Almedal var medlem av den Visjon Norge kritiske aktivistgruppen “Stans Pengepredikantene” samtidig som han jobbet med artikler om Visjon Norge.

“Det er fullt mulig for enhver observatør å lese alt i «Stans pengepredikantene!» uten å være medlem. Almedal meldte seg cirka 23. mars inn i gruppen, og skrev en rekke artikler om TV Visjon og Hanvold i tidsrommet frem til Almedal meldte seg ut av gruppen cirka 15. april. Utmeldingen skjedde etter at Torp avdekket Almedals inhabilitet i et Facebook-oppslag på Torps side den 13. april.  En slik dobbeltrolle fordrer at henvendelser fra avisen og oppslag i avisen ledsages av tydelig informasjon om journalistens inhabilitet,” skriver pastor Torp i sin klage.
“TV Visjon Norge forventer at alle oppslag i avisen Dagen av Almedal om TV Visjon og Hanvold fra da han begynte i avisen i 2019 skal fjernes, og eventuelt republiseres med beklagelse og nødvendig informasjon,” skriver Torp videre i klagen til Pressens faglige utvalg.

Neppe objektiv dekning av Visjon Norge stoff

Det faktum at Dagen journalist parallelt med at han drev journalistikk omkring virksomheten til TV Visjon Norge og samtidig var medlem og dermed offentlig viste sympati med aksjonsgruppen “Stans Pengepredikantene” gjør at det er god grunn til å stille spørsmål med hvorvidt Karl Almedal har hatt underliggende og forutinntatte kritiske holdninger til Jan Hanvold og Visjon Norge. Via sitt nå avsluttede medlemskap i “Stans Pengepredikantene” har Dagen journalisten demonstrert sympati med aktivist-gruppen som har som mål og stanse Jan Hanvold og Visjon Norge. Som journalist for avisen Dagen hvor han blant annet dekket nyheter om Visjon Norge er det god grunn til å spørre hvor objektiv hans dekning av nyhetsstoff omkring Visjon Norge egentlig har vært -siden han gjennom sitt medlemskap i aktivistgruppen åpenbart har vist støtte og sympati med gruppen. Vi vil anta at TV Visjon Norge i denne klagen har en viss sjanse til å få gjennomslag og få Dagen felt for brudd på god presseskikk.

Vebjørn Selbekk: “Vanlig at journalister er med i ulike Facebookgrupper for å skaffe informasjon”

Redaktør Vebjørn Selbekk i avisen Dagen tar pastor Torps anmeldelse til Pressens Faglige Utvalg med stor ro

“Det er helt vanlig at journalister er med i ulike facebook-grupper for å skaffe stoff til saker de dekker. Og det gjelder da begge sider i en konflikt. Det var jo også derfor Karl Almedal ønsket å bli venn med pastor Torp på Facebook, slik Torp selv skriver om i innlegget sitt. Det avslo han imidlertid,” skriver Selbekk i en kommentar til Søkelys. Selbekk skriver videre at Dagen tar pastor Torps klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU) med stor ro. Pastor Torp har tidligere skrevet på Facebook at han fikk en venneforespørsel fra journalist Karl Almedal som han avslo fordi han oppdaget at Almedal var medlem i den kontroversielle Facebookgruppen “Stans Pengepredikantene”.

 

4 tanker om “Jan-Aage Torp innklager avisen Dagen og redaktør Vebjørn Selbekk til PFU for brudd på “Hver Varsom plakaten” -Dagen tar klagen med stor ro

 1. Nettsiden Søkelys er nå så ensidig rettet mot penger og politikk at den etter hvert er blitt helt uaktuell for mennesker som søker bibelsk veiledning. Søkelys er faktisk blitt en felle for trossøkende mennesker.

  5
  2
  • Og hva mener du med DET?
   Søkelys er:
   Profetisk aktuelt nyhetsmagasin med fokus på aktuelle hendelser.

  • “Søkende”, hvordan kan den være en felle?
   Søkelys advarer mot falske profeter (dette burde kristen-tv gjøre), forteller stadig hva Jesus gjorde på Golgata, viser til god undervisnig, sang, skriver om de forfulgte, profetier, abort og så mye mye mer. Men jeg tviler ikke på at han tenker grundig over om det kan være noe i det du sier. Hvis bare alle gjorde det…

  • Søkelys forsøker å skrive bredt om det som skjer og rører seg i verden. Vi kan dermed ikke komme unna Corona viruset og de konsekvenser det vil få og får for økonomi og dels også politikk og religion.
   Corona er jo det viktigste og nesten eneste tema i nyhetsbildet i disse dager, men dersom du bruker litt tid på å se samlet på hva som skrives over tid i Søkelys, vil du finne et forholdsvis bredt spekter av tema.

Det er stengt for kommentarer.