Jan Aage Torp i Facebookinnlegg: Si opp den spekulative Avisen Dagen!

Pastor Jan Aage Torp: Hvilken nedrig journalistikk som Vebjørn Selbekks journalister bedriver!  Pastor Jan Aage Torp er blant dem som ikke er helt fornøyd med utviklingen i den kristne avisen Dagen. I et innlegg på Facebook og egen blogg retter Oslokirkens pastor knallhard kritikk mot den kristne avisen som engang var en bastion for bibeltroskap og evangelisk kristendom. I sitt blogginnlegg som har fått overskriften “Avisen Dagens syke «kjøpejournalistikk»” går Torp knallhardt ut mot redaktør Selbekk og hans journalister som i følge Torp bedriver det som han omtaler som “nedrig journalistikk”.

“Hvilken nedrig journalistikk som Vebjørn Selbekks journalister bedriver,” skriver Torp som retten knallhard kritikk mot redaktør Selbekk. (foto: You Tube)

I sitt innlegg skriver Torp dette: “Avisen Dagens journalist (Joachim Harestad) ringte meg nå – uten å be om intervju – for å høre med meg om hvorfor jeg har så mange følgere på min offisielle Facebook-side. På ni måneder er nemlig siden økt fra 0 til 191.000 følgere., i tillegg til min personlige Facebook-side der jeg har 5000 venner.
Jeg fortalte ham begeistret om hvordan jeg når stadig nye mennesker i en verden med muslimer, buddhister, shintoer og hinduer. Så begynte journalisten å insinuere at jeg har «kjøpt» følgere. Da avbrøt jeg ham og la på. Journalisten har visst analysert innleggs-engasjementet på hvert innlegg og hadde allerede gjort seg opp en mening om at jeg må ha «kjøpt»! Hvilken nedrig journalistikk som Vebjørn Selbekks journalister bedriver,” skriver Torp videre.

Si opp den spekulative Dagen

Jan Aage Torp: Foto: Majoren08 (lisens)

Jeg er forkynner om Jesus Kristus som elsker å nå mennesker i Asia, Afrika og Europa med evangeliet. Hver uke øker antallet følgere med 3000-5000 mennesker, og det er i vesentlig grad i Øst-Asia der jeg er født og oppvokst, i Afrika der jeg virker mye, og i Europa der jeg har min hovedtjeneste.
Jeg har aldri «kjøpt» en eneste følger på Facebook (heller ikke på Twitter og Instagram). Men Avisen Dagen skriver hva de vil. Mitt råd til mine venner, likere og følgere er: Si opp den spekulative Avisen Dagen med redaktører og journalister som på åtte år har ødelagt den en gang så anstendige avisbastionen, og som er opptatt av å finne på negativt tidsfordriv! Noe må de jo finne på! Konflikt selger, og der er «Dagen best i Norge»! Den dagen da Avisen Dagen mister pressestøtten helt, da sitter de igjen med ingen ting. Avisen Dagen «kjøper» pressestøtte og popularitet hos den syke og selvbestaltede elite i Norge,” skriver pastor Jan Aage Torp som har et stort internasjonalt virke.

Pastor Torps facebookside kan følges her

14 tanker om “Jan Aage Torp i Facebookinnlegg: Si opp den spekulative Avisen Dagen!

 1. Jan Aage Torp har vikarierende metoder for sitt angrep på avisa Dagen.

  Jeg er i tvil om, dvs jeg tror ikke på den versjonen Jan Aage Torp kommer med av den samtalen mellom han og Joachim Harestad. Samtalen har kanskje funnet sted, men med andre ord og et annet innhold enn det Jan Aage Torp har gjengitt.

  Jan Aage Torp har hatt en konflikt på gang med Dagen fordi Jan Aage Torp mener at Dagen snakker usant om Jan Hanvold. Vi vet at Dagen har snakket sant om Jan Hanvold. Jan Aage Torp må derfor finne på en skrøne, en løgn, for å starte en boikott aksjon av Dagen. For han får veldig få med seg i en slik boikott hvis han oppgir den virkelige grunnen til hans angrep på avisa Dagen.

  Jan Aage Torp har fått mye sympati i det siste fordi domstolene ikke har gitt hans privatliv noe beskyttelse. Men med utspill som dette, er Jan Aage Torp i ferd med å miste all sympati.

  2
  3
  • Nå vet jeg at Jan Aage Torp er litt for glad i penger, og liker ikke å arbeide, men at en kristen mann lyver har jeg mer problemer med å godta.

   Har du noen dekning for denne påstanden?

   Mvh RJ

  • Hei!

   Dersom vi er troende kristne i Kristus, da bør vi være litt tilbakeholdne med våre karakteristikker. Vet det er vanskelig når det gjelder enkelte pastorer (Smyrna), men vi bør etterstrebe å vise et annet sinnelag. Vi skal ikke snakke stygt om hverandre, selv om vi er veldig uenige med hverandre. Å være tydelig og snakke til rette er noe annet, men selv da må vi vise respekt for motparten. Oppfordrer dere til å heller observere hva som skjer i denne saken framover og ikke gi grobunn for ondsinnede rykter.

   Mvh Richard

   2
   2
  • Like mye dekning som det Jan Aage Torp har for å komme med sin påstand og sine oppfordringer av Dagen boikott, RJ.

   Det er min tro at Jan Aage Torp ikke snakker sant her.

   1
   1
  • Vi kan vel fastslå at Dagen har gjennomgått svært store forandringer under Selbekks ledelse. De har blitt langt mer kritiske til den karismatiske bevegelsen og det har kommet en rekke oppslag i Dagen som har rammet karismatiske menigheter. Når det gjelder akkurat dette Torp her skriver, så er det hans versjon og kanhende at avisen Dagen vil tegne et noe annet bilde av saken.
   Det gjenstår å se. Dog vet vi fra tidligere at Torp har et noe anstrengt forhold til Dagen.
   Jeg på min side finner vel ingen grunn til å betvile det Torp skriver, selv om det mest sannsynlig er formet av hans subjektive erfaring med Dagen de senere år. Jeg deler nok ikke ditt synspunkt av at Torp her har funnet på en skrøne, en løgn, for å starte en boikott aksjon av Dagen.
   Jeg har ingen grunn til å tro det.
   Det jeg kan si er at Torp er langt større internasjonalt enn han er her i Norge. Ute i verden fremstår Torp som en respektert karismatisk leder -som samler tusener til møter og gudstjenester. At han har mange følgere på facebook er forståelig ut fra det faktum at han har en viktig posisjon som “Convening Apostle» for hele Europa innen organisasjonen European Apostolic Leaders (EAL)[3]. Selv hevder gruppen å være «en sammenslutning av europeiske ledere innenfor karismatisk kristendom». Torp er President for EAL, som ledes av en europeisk eksekutivkomite.
   Dette er en stor organisasjon med mange tilhengere, og jeg finner det ikke usannsynlig at han kan ha 190 000 følgere på Facebook.
   Det er godt mulig at avisen Dagen ikke har forstått at Torp er betydelig større internasjonalt enn han er her i Norge.
   Tilslutt: Vi må regne med at Dagen etterhvert vil komme med sitt oppslag om dette Torp refererer til, så vi vil vel da få avisens versjon av det hele.

   5
   2
  • Hm, du bruker ordet tro her Knut.
   Burde du ikke heller bruke ordet tru?

   Ordet tro er forbundet med full visshet.
   Mens tru er noe man er usikker på.

   For dette er noe du ikke vet noe om, ikke sant?

   Mvh RJ

 2. Sitat: “Avisen Dagen «kjøper» pressestøtte og popularitet hos den syke og selvbestaltede elite i Norge”.

  Dette gjelder HELE den tidligere rene papiravisfloraen inklusive deres nåværende nettutgaver. Hele pressen er dagens misjonsmark for eliten. Som takk får de statlig pressestøtte.

  Sjefen for pressestøtten er kulturminister Trine Skjei Grande, og hennes eskapader blir behørig “glemt” i MSM.

  4
  2
  • Trine Schei Grande gjorde det samme dumme som mange kvinner før henne har gjort. Og det inkluderer kanskje din egen mor, Knut H.

   Millioner av nordmenn har blitt født og den saken er over mens vi nå lurer på hvem av tier banden i SP som sendte en kvinne den kvalmende texten.

   1
   3
  • Min mor løp ikke rundt i selskaper lik Grande og grep etter 12 mannspersoners genitalier mens hun ropte “æ vil ha kar” og avsluttet det hele med fullbyrdet samleie i åkerkanten med en syttenåring tilbryllupsgjestenes fortørnede beskuelse.

   Min mor misjonerte på e annen måte enn RJ finner naturlig.

   3
   3
 3. Så Narreapostelen klager på Dagen også. Viser bare hvor langt ute på sidelinjen Narreapostelen egentlig er. Torp angriper alt og alle, og derfor er det ingen grunn til å ta det Narreapostlen sier på alvor.
  Vi vet fra før at Torp sier akkurat det som passer han, enten det er sant eller ikke.

  3
  5
 4. Torp vil vel heller at man skal abonnere på den merksnodige blekka Norge Idag? Torp-Hanvold-Sæle=ondskapens treenighet.

  Hm…nå blir jeg vel politianmeldt og saksøkt, av den “kristne” “pastoren”…?

  1
  2
  • Vi få jo håpe at Torp politianmelder deg da Vrangen. På tide å få buret inne alle som kommer med kritikk mot pastorer og forkynnere,

   1
   2
 5. Jeg ser vår gode venn og bror pastor Torp i dag skriver dette på sin blogg:

  “Igår skrev jeg om journalisten i Avisen Dagen som avdekket avisens nedrigste
  holdninger, denne gangen rettet mot at min offentlige Facebook-side hadde økt fra 0 til nesten 191.000 på litt over ni måneder.
  Jeg reagerte kraftig, og med rette.
  Men det er interessant at i de siste 24 timene har veksten økt formidabelt: Fra det gjennomsnittlige på 400 til 800 per dag, til soleklar rekord: 1300 på ett døgn!

  Kanskje jeg skal si at motstand bringer økt fremgang. Velkjent siden Bibelens dager. Takk, alle motstandere!”

  Torp har egentlig god grunn til å takke. På tross av at media, blogger Christensen, Levi Fragell og andre motstandere av Guds rike og fiender av Jesus Kristus, gjennom mange år har forsøkt å bringe Torp i miskreditt, har de tross sladder, baksnakkelse og løgn, -ikke lykkes.
  Torp har gått seirende ut og opplever Herrens velsignelse i liv og tjenesten.
  Vi er mange som elsker Jan Aage fordi han uredd forkynner Guds ord og står på barrikadene der andre undrar seg.
  Gud velsigne deg Jan Aage!

Det er stengt for kommentarer.