Jan-Aage Torp: Har fått nok av “en viss antireligiøs, eks-kristen mobber”

“En viss antireligiøs, eks-kristen mobber benevner i sosiale medier enhver som stiller opp i mine ukentlige TV-programmer på TV Visjon Norge, «Hovedstaden med Pastor Torp», samt i mine nettbaserte talkshows, «Innsikt med Pastor Torp», som «oppmerksomhetssøkende ‘kulturpersonligheter’». Hvilken dehumaniserende, respektløs retorikk! Jeg takker Gud for reale, ærbare, og medmenneskelige kulturpersonligheter som jussprofessorene Kirsten Sandberg og Hans Petter Graver, NOKUT-direktør Kristin Vinje, Datatilsynet-direktør Bjørn Erik Thon, Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk & Co som tror mer på respektfull dialog enn foraktfull mobbing.
Norge blir et bedre land!,” skriver Oslokirkens pastor i et innlegg på Facebook.

Skjermfoto fra Facebookgruppen “Vi som støtter Visjon Norge”.

Bakgrunnen for utblåsningen på Facebook er virksomheten til den kjente kristendoms-kritikeren og humanisten Levi Fragell. Fragell som selv var pinsevennforkynner og oppvokst i et typisk pinsevenn-hjem hoppet som kjent av fra kristendommen i voksen alder og har i en årrekke vært en skarp kritiker av ekstrem-karismatikken som han kaller det. Levi Fragell og andre kritikere av karismatikken har lenge tydd til Facebook for å kritisere personligheter og kjendiser som er gjest på pastor Torps tv-program på Visjon Norge. I følge Levi Fragell og andre karismatikk-kritikerne er en opptreden hos pastor Torp på Visjon Norge egentlig å gi Visjon Norge og ekstrem-karismatikken legitimitet. “Jeg synes det er faglig og etisk betenkelig at Universitetet i Oslo stiller sine lokaler til rådighet for TV Visjon Norge – som benytter sine sendinger til religiøs ekstremisme og uakseptabel pengeinnsamling. (Kanalsjefens nylige påstand om at Holocaust skyldtes jødenes manglende lydighet mot Guds krav burde utelukke alt samarbeid – sett av titusener,” skriver Levi Fragell på Facebook mandag. Uttalelsen Fragell sikter til kan ses på denne linken. Klippet har skapt sterke reaksjoner blant medlemmene av Facebook-gruppen “Stans Pengepredikantene”

3 tanker om “Jan-Aage Torp: Har fått nok av “en viss antireligiøs, eks-kristen mobber”

  1. ” (Kanalsjefens nylige påstand om at Holocaust skyldtes jødenes manglende lydighet mot Guds krav…..”
    Når det gjelder forhold mellom Gud og menneske, er lydighet et sentralt begrep. Det begynte Edens hage. I GT fortelles om mange situasjoner der Guds folk blir straffet for ulydighet. Men i Nådens tid er det tilgivelse for ulydighet.

Det er stengt for kommentarer.