Israelsk presse: “Keiser Trump har mistet forstanden” -bisk kritikk av Donald Trump i israelsk presse

“Keiseren har mistet all forstand og risikerer å miste støtten blant republikanerne i Senatet

Holdes ansvarlig for blodbadet i Nord-Syria Mens Donald Trump står fast på å trekke amerikanske soldater ut av Syria og slik gi Tyrkia grønt lys til å massakrere kurderne, har israelske kommentatorer allerede notert seg at Donald Trump adminstrasjonen neppe er noe å stole på i krisetider. Selv om statsminister Netanyahu har et personlig godt forhold til Donald Trump, vet Netanyahu og andre politiske ledere i Jerusalem, at Donald Trump er både uberegnelig og lunefull, og at nasjonen først og fremst må stole på sitt eget forsvar i krisetider. Dersom Israel kommer under angrep fra fiendtlige muslimer og arabere, er det ingen grunn til å forvente at Donald Trump vil innvolvere seg på Israels side i konflkten. “Donald Trump har bestemt seg for å belønne Erdogan, og den anti-amerikanske, anti-israelske, islamistlederen som har nektet å bekjempe den islamske staten, og som bruker alle sine krefter for å bekjempe kurderne har blitt belønnet med et besøk i Det Hvite Hus.

“Alle her i Midtøsten med øyner i hodet har fortstått at mannen som bestemmer i Washington har mistet forstanden. Det er klart for alle at vi nå må gripe de muligheter som byr seg og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan var raskt til å se hva som skjedde, alt som skulle til var litt press i en telefon med USAs president Trump som raskt bestemte at amerikanske styrker skulle trekkes ut av Nord-Syria og slik forrådte han sine kurdiske allierte,” skriver Shimrit Meir i den israelske avisen Yedioth Ahronoth Artikkelen kan leses i sin helhet her.  Den israelske mediakritikken kommer samtidig som situasjonen i det nordlige Syria er i ferd med å spinne ut av kontroll etter at Donald Trump mot alle militære og politiske råd besluttet at USA skulle svikte kurderne som var USAs allierte i krigen mot Islamsk Stat. Donald Trump har frem til nå hatt betydelig støtte blant israelerne, men tar man temperaturen på hva israelske avislesere nå mener, er det tydelg at Donald Trumps popularitet i Israel har stupt etter at han gav den Israel-fiendtlige tyrkiske despoten grønt lys til å slakte kurderne. Fra krigsområdet kommer det nå sterke videoer som viser den lidelse og død USAs president har latt den tyrkiske despoten få utføre mot kurdiske frihetskjempere. I følge de siste meldinger fra Syria skal det nå pågå forhandlinger mellom kurderne og det den syriske regjeringen om å danne en felles front mot Tyrkia. Den innflytelsesrike senatoren Lindsey Graham blir stadig mer kritisk til Donald Trumps svik mot kurderne og skriver søndag dette på Twitter: “Tyrkias handlinger vil bare styrke islamsk stat, Iran og Russland. Den tyrkiske invasjonen vil skape et mareritt for Israel. Tyrkia opptrer ikke som en god NATO alliert,” skriver Lindsey Graham som vil innføre knallharde økonomiske sanksjoner mot den tyrkiske diktatoren. Den amerikanske sentatoren som sitter med nøkkelen til hvorvidt Donald Trump vil bli dømt i en riksrettssak skrev fredag at “vi nå er vitne til etnisk renskning av kurdere i Syria. Samtidig vil dette kunne bety at Islamsk Stat vil kunne gjenoppstå,” skrev Graham som er uhyre kritisk til president Trumps uansvarlighet. Det syriske nyhetsbyrået SANA melder søndag kveld at det syriske forsvaret er i ferd med å sende styrker nordover for å forsøke å slå tilbake den tyrkiske aggresjonen.

https://www.youtube.com/watch?v=fYsQo8UHoBo

3 tanker om “Israelsk presse: “Keiser Trump har mistet forstanden” -bisk kritikk av Donald Trump i israelsk presse

  1. Det er ene og alene despoten Erdogan som er skyld i død og fordervelse. USA har større vurderinger. USA er trøtt på evig krig i midtøsten og det er kun president Donald Trump som har baller til å trekke USA ut av dette uføret. Erdogan vil måtte stå til ansvar en dag for det han gjør denne onde fascisten og islamisten. Det er mange andre steder på jorden at USA kunne gått inn og forhindret død og lidelse. Men USA kan ikke redde hele verden fra ondskap. En dag skal Gud dømme slike som Erdogan der det evige helvete er tilberedt for slike om han ikke vender om, gjerne et eget sted i helvete. Det virker som om Trump skal få skylden for all ondskap i verden. Om han hadde gjort motsatt og økt det militære nærværet i området, ville han også fått kritikk og hat for dette, da han ville bli beskyldt for krigs hissing. Israel bør også gå stille i dørene da Trump har støttet dem i tykt og tynt. Men USA må også tenke på eget land. Folket er trøtt på at soldater kommer hjem til USA i likkister fra meningsløse kriger i midtøsten.

  2. Det er vel en fare for at president Trump snart snur og blir en motstander av Israel – også. Er han Antikrist ; så vil dette skje – tror jeg. Dette har jeg skrevet om på min blogg tidligere.

Det er stengt for kommentarer.