Israelsk nøling møtes med nytt rakett-regn fra Hamas

Sikkerhetskabinettet valgte i natt å utsette avgjørelsen om utvidet militæroperasjon

Det israelske sikkerhetskabibettet klarte i natt ikke å komme til enighet på hvordan man skal møte den palestinske avvisningen av det egyptiske våpenhvileforslaget. Etter en rocket-302mmrelativt rolig natt gjenopptok Hamas onsdag formiddag rakettangrepene og den israelske mangelen på enighet blir av ledende Hamas strateger tolket som et svakhetstegn. I følge israelske kilder har dagens palestinske rakettangrep vært blant de hardeste siden konflikten begynte. Israel har i dag varslet opptrapping av konflikten og 100 000 mennesker er av Israel oppfordret til å rømme enkelte områder av Gaza. I følge israelske medier nå i formiddag har mange sivile denne gang valgt å lytte til rådene fra Hamas og forblitt i sine hjem på tross av den israelske oppfordringen om å evakuere.

TV2s Fredrik Græsvig som ennå er i Gaza forsøker nå desperat å snu det negative inntrykket som er blitt gitt av den palestinske terrorgruppen, ved å gjenta for norske tv-seere at Hamas avvisning av våpenhvileforslaget tirsdag, -skyldes det at Hamas ikke var involvert i samtalene og at de knapt var informert. Sannheten er at Hamas fikk teksten fredrik-gbåde gjennom media og gjennom egyptiske tjenestemenn som via sine kanaler formidlet budskapet til Hamas. Når Israel tirsdag avholdt seg fra å skyte, kunne Hamas ha gjort det samme, men valgte i stedet (muligens etter ordre fra Iran) å fortsette å skyte raketter i økende antall mot Israel. Normalt når en våpenhvile innledes og motparten holder ilden bruker de palestinske rakettangrepene raskt å avta betydelig og gjerne dø bort i løpet av de første 10-12 timene.Tirsdag skjedde det motsatte. Man valgte å la den rette tid gå seg forbi og eskalerte heller angrepene inntil den israelske gjengjeldelsen kom. En rekke Hamas talsmenn stod i tur og orden frem på palestinsk tv og avviste våpenhvilen og signalene så langt onsdag indikerer ikke akkurat palestinsk vilje til våpenhvile.

De siste timers hendelser

8 raketter avfyrt mot Ofekim i Sør, en skutt ned av Iron Dome, 5 raketter eksploderte innenfor Eshkol kommune. Noe tidligere: 9 raketter eksploderte i Eshkol området. Fire ashkelonpalestinske raketter skutt ned over Tel Aviv. Israelsk kvinne lettere skadd av en palestinsk granat i Be’er Tuvia. 4 raketter eksploderte utenfor Eshkol kommune. Luftsirener utløst i Ashkelon og omkringliggende områder. 4 raketter avfyrt mot Eshkol. To raketter eksploderte i Shaa’ar Hanhegev og Sdot Negev. Luftsirener i en rekke israelske byer. Rakett eksploderte nær Erez grenseovergang. Rakett eksploderte i Hof Ashkelon. Fire raketter skutt ned over gush Dan området, rakett skutt ned over Ashdod