Israel kaller inn ytterligere 8000 reservister for mulig Gaza operasjon -fem timers våpenhvile torsdag

Torsdag vil Israel gjennomføre en fem timers våpenhvile og begge parter skal i følge ulike kilder respektere våpenhvilen, israelere igjen oppgitt over Netanyahu’s siste knefall for internasjonalt press

I løpet av svært kort tid vil 56 000 israelske soldater være kampklare dersom det israelske israeli-troopssikkerhetskabinettet skulle bestemme seg for et større bakkeangrep mot mål inne på Gazastripen. Fra før har Israel hatt 48 000 mann klare til en bakkeoperasjon, men velger nå å øke dette antallet noe, forteller israelsk media onsdag kveld. Etter at Hamas igår sa nei til det egyptiske våpenhvileforslaget og i dag avviste det formelt er sannsynligheten for at Israel velger å sette iverk en bakkeoperasjon større. Imidlertid nøler Netanyahu og sikkerhetskabinettet er ennå splittet over hvorvidt man vil sende styrker inn på bakken. Israels mål er å gjøre Gaza om til en demilitarisert sone slik at Gaza-terroristene ikke lenger er i stand til å bruke stripen som en eneste stor rakettutskytningsrampe slik de har gjort siden Israel trakk seg ut av Gaza og overlot kontrollen til palestinerne i 2005.

Statsminister Binyamin Netanyahu repeterte onsdag den israelske posisjonen at “Israel vil fortsette å gjøre det som må til inntil freden og roen er blitt gjenopprettet. Statsministeren netanyahu-2014deltok sammen med den italienske utenriksministeren på en pressekonferanse i Knesset og han oppfordret det internasjonale samfunnet til å fordømme Hamas på grunn av at de begår en dobbelt krigsforbrytelse ved å avfyre raketter mot sivile isralere samtidig som de selv bruker egne sivile som menneskelige skjold. Netanyahu sa videre at det viktigste steget det internasjonale samfunnet kan foreta er å kreve fullstendig demilitarisering av Gaza. Videre understreket Netanyahu at Israel i motsetning til Hamas hadde akseptert det egyptiske våpenhvileforslaget og at de også hadde fulgt det opp med å avslutte sine kamphandlinger mot Hamas tirsdag morgen. Som kjent fortsatte Hamas å skyte et stort antall raketter mot Israel, med den konsekvens at Israel etter seks timers pause gjenopptok angrepene mot Gaza.

Under pressekonferansen snakket Netanyahu direkte til den italienske uternriksministern og sa det slik: “Forestill deg at Roma, Florence og Milano ble beskutt med raketter, du ville ikke ha godtatt det. Du hadde slått tilbake, og de som skyter raketter mot oss søker på ingen måte politiske løsninger. Den italinske utenriksministeren berømmet Netanyahu for å ha akseptert våpenhvileavtalen og oppfordret begge sider i konflikten til å forsøke å unngå sivile tap, noe også Israel forsøker. Også den norske utenriksministeren er i dag i Israel og måtte søke dekning sammen med Avigdor Liberman under et palestinsk rakettangrep. I følge den norske utenriksministeren er norske diplomater i kontakt med Hamas for å b-brendevidereformidle det han kaller “norske synspunkter”. Den norske utenriksministerens besøk og forsøk på involvering i den diplomatiske prosessen høster ikke akkurat lovord blant vanlige isralere som hver eneste dag må leve med elendigheten “Osloavtalen” har påført den israelske sivilbefolkning.