Israelsk luftvåpen angrep flere mål på Gaza stripen

To palestinere drept i israelsk gjengjeldelsesangrep etter at palestinske terrorister skjøt og drepte sivil israeler ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza.

jews-killedJulehøytiden startet som vanlig blodig mellom Israel og palestinerne. Etter at palestinske terrorister tidligere på dagen skjøt og drepte den 22 år gamle Salah Abu Latif tidligere tirsdag nær grensegjerdet mellom Gaza og Israel, har det israelske flyvåpenet tirsdag kveld angrepet flere mål på Gaza stripen. I følge Hamas kilder skal to være drept og seks skadd i det israelske gjengjeldelsesangrepet. Blant de drepte skal det være et lite barn i følge palestinske kilder. Minst seks forskjellige mål på Gaza stripen skal være angrepet og Israel styrker nå den militære beredskapen. Blant målene som skal være truffet var en base knyttet til  Izz ad-Din al-Qassam Brigades og det er frykt for en ytterligere opptrapping.

Heller ikke i år ble julefeiringen særlig fredfull i det land hvor vår Konge og Frelser ble født. Tirsdag formiddag ble den 22 år gamle  Salah Abu Latif, en sivil som arbeidet med å reparerer grensegjerdet mot Gaza, skutt og drept av palestinske terrorister og noe senere besvarte Israel terrorhandlingen ved å bombe flere mål på den Hamas kontrollerte Gaza stripen. “Gjennom dette har vi sendt et sterkt signal til Hamas om at terroraktivitet mot Israel ikke er akseptabelt. Vi har ingen ønsker om opptrapping, men er forberedt på alle muligheter,” sier en talsmann for det israelske forsvaret. Hamas på sin side fordømmer den israelske gjengjeldelsen og kaller det en forbrytelse. I en kommentar fra den israelske statsministeren er advarselen tydelig nok: “Dersom du tester vår vilje til å forsvare våre innbyggere, vil du bli hardt rammet.” De palestinske selvstyremyndighetene ber nå verdenssamfunnet intervenere for å forhindre en ytterligere opptrapping. Den israelske gjengjeldelsen kom etter dagens angrep samt søndagens eksplosjon på en buss i Tel-Aviv. En israelsk politimann ble skadd i søndagens forsøk på å gjennomføre en terrorhandling. Konflikten mellom Israel og de ulike terrorfraksjonene på Gaza stripen har en tendens til å blusse opp ved juletider.