Israels statsminister Naftali Bennett oppfordrer den ukrainske presidenten til å godta Putins tilbud for å få en slutt på krigen

Statsminister Naftali Bennett, skal ha fortalt ukrainsk president Volodymyr Zelenksy at han anbefaler Ukraina å godta tilbudet fra  Russlands Vladimir Putin. Dette for å få en slutt på krigen.President Putin skal ha tre ufravikelige krav som han mener Ukraina må kapitulere for. Først anerkjenne Krim halvøyen som lovlig russisk territorium, deretter anerkjenne Donetsk og Luhansk som selvstendige stater og dernest erklære at Ukraina ikke skal søke medlemskap i Nato og forbli et nøytralt land.

Så langt har den ukrainske presidenten avvist dette. Også Nato sjef Jens Stoltenberg avviser de russiske betingelsene. Det er Jerusalem Post som melder at den israelske statsministeren har oppfordret president Volodymyr Zelenksy til å kapitulere å akseptere president Putins krav for å få en avslutning på krigen. Lørdag avviser både Israel og Ukraina rapportene om at Bennett skal ha forsøkt å presse Ukraina til å gå med på et kompromiss med Putin. Lørdag meldte også NRK at Ukraina skal ha uttrykt vilje til å møte Russland til samtaler i Jerusalem. Nyheten blir bekreftet av russisk tv.

2 tanker om “Israels statsminister Naftali Bennett oppfordrer den ukrainske presidenten til å godta Putins tilbud for å få en slutt på krigen

 1. Den ukrainske presidenten blir beskrevet som veldig populær. Han har fått fram nasjonalfølelsen og kamplysten i folket. Men hvor lenge bør motstandskampen pågå når alle kan se konturene av hvordan det egentlig vil ende? Russerne er for sterke. Flere liv går tapt jo lenger krigen varer. President Zelensky kan risikere å bli upopulær samme hvilken avgjørelse han tar. Enten hvis han kapitulerer og blir husket som svak og svikefull, eller hvis han standhaftig velger å kjempe videre med store tapstall helt til nederlaget er et faktum.
  Putin lar Zelensky fortsette som president hvis han godtar kravene. Eller går han av frivillig hvis han blir upopulær?
  Eller så ser befolkningen på ham som en helt likevel som prøvde så godt han kunne?
  Jeg er glad jeg ikke er Zelensky…

  2
  2
 2. Hvis Naftali har den samme strategiene for Israel som han anbefaler for Ukraina nå så ser det ikke lyst ut for Israel. Da kan Syria kreve å få opprette en millitærbase på Golanhøyden akkurat som Puting har opprettet en millitærbase på Krim.

Det er stengt for kommentarer.