Israel avviser egyptisk våpenhvileforslag, ingen våpenhvile med Hamas

Det israelske sikkerhetskabinettet vendte tommelen ned etter å ha blitt bløffet av Hamas fem ganger på to uker

Et egyptisk våpenhvileforslag ble lørdag avvist av Israel etter at sikkerhetskabinettet i går holdt et fem timer langt møte om utviklingen på Gazastripen. Det eneste som forløpig er islamist-norgekommet ut av informasjon er at israelerne blankt avviser å forhandle med Hamas via Egypt om en ny våpenhvile med den palestinske terror-organisasjonen. Israel kommer ikke til å sende noen delegasjon til Egypt, forteller Kanal 2. En palestinsk delegasjon er ventet til Egypt senere lørdag, men etter at Hamas har bløffet verdenssamfunnet og Israel med alle tidligere våpenhviler er tålmodigheten oppbrukt i Jerusalem. Under de tidligere “våpenhviler” har Hamas som best kan sammenlignes med en dødskult brukt anledningen til å planlegge nye terrorangrep mot israelerne, Fredagens 72 timer lange “humanitære” våpenhvile ble effektivt skutt i filler av Hamas etter halvannen time. 

fred-med-hamasPå israelsk side er det nå null tillit til garantier og forsikringer fra Hamas og jeg håper krigen fortsetter til vi har nedkjempet Hamas, sier en israelsk militær kilde i en epost til Søkelys. Siden i går har Israel angrepet mer enn 200 terror-mål inne på Gazastripen og vi som kjemper på bakken håper at sikkerhetskabinettet nå går for å ta ut lederskapet i Hamas. Våpenhviler som blir inngått med Hamas er ikke verd papiret de er skrevet på, og dette er noe Hamas folk selv sier,” sier vår kilde videre. “Det blir kun fred gjennom å nedkjempe Hamas og fordrive dem fra Gaza,” og dette standpunktet har stor oppslutning blant israelere flest. Også lørdag har den palestinske terrororganisasjonen avfyrt runde etter runde med raketter mot det sørlige Israel og etter at en israelsk soldat antatt er kidnappet av terrorister fra Gazastripen er det intet som skulle tilsi at Israel vil inngå en våpenhvile med en motpart som bryter inngåtte avtaler etter eget forgodtbefinnende.

https://www.youtube.com/watch?v=numvXwTNy38

 

Én tanke om “Israel avviser egyptisk våpenhvileforslag, ingen våpenhvile med Hamas

  1. Vel Torstein. Da er vi tilbake der det startet. Israel og Hamas har akseptert våpenhvile fra tirsdag formiddag. Hamas er ikke slått, Netanyahu har kopiert Ehud Olmert. Netanyahu er som jeg har gjengitt og skrevet mange ganger altfor svak til å kunne lede Israel i krig og Netanyahu kommer aldri til å våge utfordre Iran om atomvåpen. Slik jeg vurderer tingene vil Iran skaffe seg atomvåpen og Netanyahu kommer aldri til å oppfylle sine valgløfter til det israelske folk. Netanyahu hadde ikke nerver til å knuse Hamas, og har aldri mot nok til å slå til mot Iran. Jeg tror det bare er tidsspørsmål før Netanyahu er “former PM”

Det er stengt for kommentarer.