Israel angrepet av Iran -svarte med omfattende flyangrep mot iranske mål i Syria

Etter at Iran avfyrte 20 raketter mot Israel, ble det en kraftfull respons fra Israel. (Foto You Tube)

Det ble en dramatisk natt i det nordlige Israel i natt. Etter at Iran først avfyrte rundt 20 raketter mot Israel som ikke gjorde vesentlig skade, svarte Israel med omfattende fly angrep mot iranske mål i Syria. I følge Russland skal  28 israelske jagerfly av typene F-15 og F-16 avfyrte til sammen rundt 60 missiler mot iranske mål i Syria natt til torsdag. Det hevder det russiske forsvarsdepartementet, ifølge de regimetro mediehusene RT og Sputnik. Det israelske forsvaret sier selv de har angrepet 50 mål, i det brigader Ronen Manelis kaller en av de største operasjonene gjennomført av det israelske flyvåpenet det siste tiåret, skriver Jerusalem Post.

Det er fortsatt svært spent i det nordlige Israel etter nattens runde med konfrontasjoner mellom Israel og Iran. I følge Israel ble det avfyrt minst 20 iranske raketter mot Israel, som igjen svarte med å sende 28 F16 fly på vingene som igjen avfyrte rundt 60 raketter mot iranske mål. Mange i Israel frykter at konflikten mellom Iran og Israel skal utløse en større krig i regionen. Alt kan skje de nærmeste dagene og som kristne må vi gå i forbønn for Israel.
Facebook Comments

5 tanker om “Israel angrepet av Iran -svarte med omfattende flyangrep mot iranske mål i Syria

 1. Krig er ikkje noko nytt for Israel.
  I Tanakh les me korleis den sanne Herren Gud gav dei siger over fiendane sine.
  Det er ikkje noko nytt idag. Herren Gud er den same.

  “Herren vil gjøre deg til hode og ikke til hale. Du skal alltid komme høyere, aldri lavere, så sant du lyder budene fra Herren din Gud som jeg gir deg i dag, så du holder dem og gjør etter dem. 14 Du skal ikke vike av fra noen av de budene jeg gir deg i dag, verken til høyre eller venstre, ikke følge andre guder og ikke dyrke dem.”
  5 Mosebok 28

  Dersom Israel ville halda Guds sabbatar og lyda Hans lover så vil det gå dei bra.

  Forbannelsane vil ramma Israel om dei ikkje vil høyra på Herren Gud.

  “Herren skal sende over deg et folkeslag fra det fjerne, fra jordens ende, som en stupende ørn, et folk med et språk som du ikke forstår, et folkeslag med harde ansikter, som ikke tar hensyn til de gamle og ikke er nådig mot de unge……..
  ….Dersom du ikke trofast følger hvert ord i denne loven som er skrevet i denne boken, og ikke frykter dette ærerike og skremmende navnet, Herren din Gud, ..”
  Herren skal spre deg blant alle folkene fra den ene enden av jorden til den andre, og der skal du dyrke andre guder som verken du eller dine fedre har kjent…
  ” 5 Mos 28

  Bibelen beskriv Jakobs trengsel i Jeremias 30,7.
  Daniels bok gjer det same.
  Kampen Jakob hadde med Herren Gud er eit bilete på den sjelenaud nasjonen Israel vil oppleva på slutten.
  Nasjonane vil samla seg mot dei. Alle vil svikta dei til slutt, USA inkludert.

  “På den tiden skal Mikael stå fram,
  den store fyrsten
  som står ved dine landsmenns side.
  Det skal komme en trengselstid
  som det ikke har vært maken til
  fra folkeslag oppsto
  og helt til den tiden.
  Men på den tiden skal ditt folk bli berget,
  alle som er skrevet opp i boken.

  2 Mange av dem som sover i jorden,
  skal våkne,
  noen til evig liv,
  andre til spott og evig avsky” Daniel 12

  På Antiolus Epifanes si tid vart jødane tvinga til å tilbe Zevs eller Apollo , noko som idag kan samanliknast med Jesus.
  Nokre sitat om kva jødane måtte gjenomgå. I dag diskuterer igjen folk om jødane skal få lov å fylgja Guds påbod.

  “De jødene som lot seg omskjære, ble straffet med døden. Han lot bygge et alter for den greske guden Zevs på den plassen hvor brennofferalteret hadde stått i templet, og han ofret en gris på dette alteret. Ofringene i templet ble også avskaffet og hedenske altere ble bygd opp. Han brente opp alle de gammel -testamentlige bøker som han kunne komme over i Israel, og han forbød at jødene overholdt sabbaten. Han forsøkte å tvinge det jødiske folket til å forlate jødedommen og gå over til hellenismen, som var hans egen kultur og religion. ”

  “.De kvinner som hadde latt barna sine omskjære, ble drept, slik det var påbudt,og spedbarna deres ble hengt etter halsen på mødrene. Også familiene deres og de som hadde utført omskjærelsen, ble drept.

  Likevel fikk mange i Israel kraft til å stå imot, fast bestemt på ikke å spise noe urent.De foretrakk å dø fremfor å spise uren mat og å vanhellige den hellige pakt; og dø måtte de…”

  Kor lenge har ikkje dei kristne påført jødane stor lidelse med å prøva å omvenda dei til den den falske avguden Jesus.?
  Les om inkvisasjonen og les kva jødehataren Martin Luther skriv.

  “I sin bok ”jødene og deres løgner” fra 1543 anbefaler Martin Luther at jødenes synagoger brennes. Natten til hans fødselsdag, 10. november 1938, ble 2676 synagoger og jødiske forsamlingshus brent.”
  http://www.verdidebatt.no/innlegg/11667276

  • “Krig er ikke noe nytt i Israel”
   Nei Torstein. Men det som skjer nå, er.

   At krig i Israel ikke er noe nytt hører jeg stadig fra kristne rundt meg. Og når man snakker om bortrykkelsen sier de: Vi har hørt i 50 år at Jesus kommer snart, så slapp av.

   Da tenker jeg på Matteus 25. Og på alle tegnene.

  • Beklager Torstein.
   Hoppet over av en del av det du skrev, og tok dermed feil av deg.

   Tror jeg vet hvor du står 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *