Islamistgruppen Boko Haram skal ha drept minst 29 kristne i Nigeria de siste dagene

AlShabaabMattersDen muslimske terrorist organisasjonen Boko Haram skal ha drept minst 29 nigerianske kristne i løpet av de siste 10 dager, melder Morning Star. De 29 skal ha blitt drept i ekstremistangrep gjennomført i den nigerianske Adamawa staten hvor terrororganisasjonen delvis har måttet trekke seg ut etter at den nigerianske regjeringen har iverksatt en større offensiv. Fredag 22 mai gikk militante muslimer til angrep i den kristne landsbyen Pambula-Kwamda og slaktet minst 10 kristne med store kniver. Hendelsen som etterlot en rekke kristne familier i dyp sorg fant sted i lokalstyreområdet Adamawa’s Madagali som ligger Nord-Øst i landet.

“De ødela telefonmastene før de gikk til angrep på vår landsby, dette for å forhindre at The-Rev.-Samuel-Dante-Dali-president-Chuch-of-the-Brethren-in-Nigeria.-Morning-Star-News-244x300noen brukte telefonen for å ringe etter hjelp,” forteller en pastor som av frykt for represalier fra muslimene ønsker å være anonym. “De drepte 10 medlemmer av vår menighet som er del av brødrekirken i Nigeria. “De brukte store kniver og slaktet dem rett og slett,” forteller den anonyme pastoren til Morning Star. En talsmann for de lokale myndigheter bekreftet overfor media mandag at drapene på de kristne skal ha funnet sted og man antar at det er Boko Haram som står bak. Boko Haram er også mistenkt for å stå bak en selvmordsbombe i den kristne landsbyen Garkida, Gombi i samme delstat tidligere i forrige uke hvor ni kristne ble drept og i et angrep den 16 mai  hvor 10 kristne ble skutt og drept. Angrepene på de kristne blir sett på som et forsøk på å ta tilbake områder terrorgruppen har tapt etter den nigerianske militæraksjonen for å drive terroristene bort. “Angrepet drepte 19 personer i Garkida og Madagali,” forteller pastor Samuel Dante Dali (Foto fra Morning Star News) som er president for brødrekirken i Nigeria. “Bombingen mot kristne er et signal på fornyet vold fra den muslimske ekstremistgruppa i en tid hvor regjeringen hevder å ha vunnet store seire over ekstreme islamist-terrorister i den nord-østlige del av landet,” sier Dante Dali videre.

Kirkeledere i Garkida området bekrefter rapporter om en selvmordsbombing gjennomført av Boko Haram mot et landsbymarked den 19 mai. Lami Aboki i brødrekirken i Garkida fortalte til Morning Star at angrepene uroer de kristne dypt. “Jeg kan verken spise eller jesus-wearing-the-thorn-of-crownsdrikke og synet av de døde kroppene hjemsøker meg,” og jeg vurderer å rømme byen.  Vi hadde akkurat kommet tilbake og trodde at området var trygt, men nå har terroren også returnert til området. Det siste selvmordsangrepet rammet et grønnsakmarked hvor de fleste var kristne. I angrepet mot grønnsaksmarkedet ble minst ni drept og området er fremdeles uttrykt på tross av at nigerianske myndigheter hevder at de har beseiret Boko Haram. I Wagga landsby, i Madagali området gikk Boko Haram medlemmer til angrep den 16 mai og drepte 10 medlemmer av en lokal brødremenighet,” fortalte den kristne beboeren Timothy Wagra. Angrepet fant sted rett etter midnatt mens landsbybefolkningen sov og medlemmer av den muslimske terrorgruppen gikk gjennom byen og skjøt vilkårlig mot de sovende menneskene. 10 av våre menighetsmedlemmer ble drept denne natten, forteller Timothy Wagra. Også dette angrepet er bekreftet av lokale myndigheter. Den kristne kirke i deler av Nigeria har lenge vært under angrep fra muslimske ekstremister og betaler en skyhøy pris for sin tro på Jesus Kristus. Mens kristne i Vesten nyter sin materielle rikdom i tilsynelatende lykke erfarer kristne i Nigeria sannheten i Paulus ord om “Det står skrevet: For din skyld drepes vi dagen lang, vi regnes som slaktesauer.” (Rom 8,36)