Iransk oljetanker i brann etter antatt israelsk droneangrep -Israel truer med angrep mot Gaza etter omfattende palestinske rakettangrep

En iransk oljetanker på vei til Syria står i brann etter å ha blitt utsatt for angrep fra det Iran hevder er et israelsk droneangrep. Etter at Joe Biden kom til makten i USA har situasjonen mellom Iran og Israel blitt mer og mer spent. Israel frykter at Joe Bidens policy i realiteten vil bety at Iran klarer å skaffe seg atomvåpen. Den mer intense konflikten kommer samtidig med at palestinske terrorister på Gazastripen har gjenopptatt rakett-angrepene på Israel. Lørdag gav Israels statsminister Benyamin Netanyahu det israelske forsvaret ordre om å forberede seg på alle scenarier overfor Gaza.

De israelske truslene kommer etter at palestinske terrorister natt til lørdag avfyrte minst 35 raketter mot Israel. Israel har allerede gjengjeldt rakett-terroren med å bombe terrormål på Gazastripen og lørdag ettermiddag truet forsvarsminister Benny Gantz med at Gazastripen vil måtte betale en høy pris dersom rakett-angrepene ikke stanser. Israel holder terrorist-gruppen Hamas ansvarlig for etterhvert angrep fra Gaza stripen mot Israel. Hamas og islamsk hellig krig er begge sponset av Israels hovedfiende Iran. Tallet på rakettangrep fra Gazastripen mot Israel har økt betraktelig etter at Joe Biden kom til makten i USA. Tidligere president Trump kjørte en tøff linje overfor palestinerne og stengte pengesekken for palestinerne. Etter at Biden kom til makten har amerikanske penger igjen begynt å flyte til palestinerne, og resultatet er at palestinerne har gjenopptatt angrepene mot Israel.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *