Innlegg: “Penge-galoppen -en kveld foran tv skjermen og Visjon Norge, del 3

pengerDel III av pengegaloppen på TV Visjon Norge

Ny kveld og nye muligheter i månedens innsamlingsaksjon på Visjon Norge, kalt ‘Skatten i Himmelen”, som går over en uke. Geir og Gloria er igjen klare til innsats. Etter som månedens aksjon er på 3. dagen forventer jeg ‘action’ i kveld (onsdag). Gloria vil nok ikke spare på “kruttet”. Hun har blitt bedt inn til aksjonen fordi hun har et spesielt talent for å få inn penger. Også denne gangen er de gitt taletid to ganger i programmet Studio Direkte.

Geir orienterer oss om målet for aksjonen, 3 millioner kroner, som kan nås dersom 1500 personer hver gir 2000 kroner eller mer. Gloria minner om ting hun har sagt tidligere; “Denne tjenesten ble startet ved Herrens stemme. Jan Hanvold hørte Guds stemme og gjorde etter det. Gud har en plan med Visjon Norge om å gå ut i hele Europa”. Også i dag har Gloria hørt fra Herren; “I dag mens jeg ba for denne tjenesten, i henhold til min profeti i går. Jeg profeterte i går at denne tjenesten vil utvides. Øke og ikke minke. I dag mens jeg ba så jeg i hvilken retning stasjonen skal gå. Jeg så landene der tjenesten skal gå. Men jeg vil fortelle det til Jan først”. Vi får høre lovprisninger av kanalen og at den som trofast har støttet kanalen er den som elsker Herren. “Du velsigner Herren og mennesker som ser på kanalen”. 30.000 frelst. Mange helbredelser. Hun har fått tilbakemelding på at en rygg er blitt helbredet (ved hennes bønn). Gloria ønsker å få fart på pengeinnsamlingen i kveld: “La oss ta opp et offer til Visjon Norge i kveld. Alle kan være med”. Hun spør Geir hvor mange som er fulltidsarbeidende i Visjon Norge og Geir svarer 60-70. Gloria sier at disse skal jo lønnes og kommer med dette; Herren sier: min sønn og min datter. Vil du glede meg? Vil du ære meg med ditt offer? Hun svarer selv på vegne av alle; “Selvfølgelig vil vi det”.

Gloria serverer en historie fra bibelen som skal lære oss å gi. Hun avslutter første omgang med med å oppfordre til å gi. “Men vi er villige til å gi et offer i kveld. Vi ønsker med dette offer å utvide grensene” Hun tar fram Jes, 54, 2-3 “I overensstemmelse med min profeti i går. Leser fra Jes.; “Utvid plassen for ditt telt”…….”ikke hold tilbake, bare gi, la oss ta opp et skikkelig offer i kveld”.

tusenlappGeir og Gloria er tilbake etter avslutning i Bergen.
Geir sier at hvis 1500 gir et gjennomsnitt på 2000 kroner, så er de i mål (3 mill). Gloria nevner at det ikke er mange som har spesiell salvelse (i å undervise?) når det gjelder finanser, men at de (Geir og hun) og Bayo Oniwinde er blant dem. “Bayo og jeg er ikke rike (her i verden) men vi er velstående i Guds rike”. Gloria er opptatt av å høste inn i himmelen for evigheten. “Vi vil få lønn for det vi gjør her på jorda”. Hun viser til at verken Jesus eller disiplene var rike og forteller om den rike unge mann i bibelen. – Vil du ha skatter på jorda eller i himmelen, spør hun. Hun siterer fra Åp. 22,12; “Se jeg kommer snart og min lønn er med meg for å gi igjen etter din gjerning”.

Gloria fortsetter; “Har tenkt mye på den rike unge mannen. Ble nedslått og gikk sorgtynget bort. Hvorfor skal vi beholde ting selv og bli triste? La oss gi det til Herren! Og vi vil se mirakler skje blant oss”. Siterer fra Matt. 6, 16-19 “Samle dere ikke katter på jorden, men …….”
Videre; “Jesus ga oss en oppskrift. Gjør det på denne måten og du vil ha en skatt i himmelen”.
Gloria fortsetter; “Han sier samle dere skatter i himmelen, for dere selv! Ellers har vi ingen skatt i himmelen”.

Money-Heaven-1204336Gloria “tenker på den lille gutten som besøkte himmelen, så store og små hus, palasser. Engelen sa; vil du se ditt hus? Gater av gull. De gikk inn i et hus. Gutten spurte hvorfor huset ikke var ferdig innvendig. Engelen sa at hver gang du fornekter deg selv så bygger du på huset her i himmelen”. Gloria fortsetter iherdig;”Jeg vil utfordre deg etter som du kan. Gi inn disse 50.000 kroner til Gud, til arbeidet i Guds rike. Du kan gi 10.000, 5,000 eller 2.000. Spør den hellig ånd i deg. Den hellige ånd vil være din hjelper i alt, spør han; Herre, hvor mye skal jeg gi i offer til Guds rike. Inn i Guds arbeid i Visjon Norge? Og den hellige ånd vil fortelle deg det med en gang. Han trenger denne kanalen, den er viktig for han. Denne kanalen taler sannhet, noen ganger på en veldig radikal måte. Og akkurat som Jesus var snublesteinen for mange, slik er også denne kanalen det. Velsign denne kanalen og motta arv i himmelen. Mange har blitt helbredet og fylt med den hellige ånd ved hjelp av denne kanalen”.

Gloria slår til med en profeti; Det er noen, vet du. Du skal gi 3.000. Nå skal jeg fortelle en hemmelighet. Ikke se på din evne til å gi, men spør Herren og vær lydig. Du vet, mange ganger har jeg gitt et løfte og så har jeg ikke hatt pengene, men jeg har gitt løftet ut fra det jeg har hørt, og de pengene har alltid kommet, og jeg er lydig. Og da har jeg mer i himmelen”.

Her kommer Sten inn og sier at alle som gir 10.000 eller mer får et opphold på Hallingskarvet Hotell.

Etter en pause i aksjonen (med sang) er paret tilbake igjen.
Geir sier at Visjon Norge har 10.000 partnere og antallet øker. “Mange har ordnet med goldavtalegiro, og det er bra for dere og Visjon Norge”. Han forteller at de er avhengig av innsamlingsaksjonene som går over en uke hver måned. “Tror vi har funnet en veldig god måte å samle inn på”. Gloria liker ikke at kun 15 prosent kristne gir tienden. Det er en byrde i hennes hjerte at folk er så bundet i pengesaker. Hun siterer fra Malakias kap. 3. Hun leser at “han (Gud) er sint og frustrert. Han anklager sitt folk og sier at dere stjeler fra meg i tiende og offer”. Vi får høre fra Mark. 3, 7-12 om ran av tienden og hellige gaver som Gud sier skal bæres inn i forrådshuset. Deretter får vi sitert Matt. 23, 23 “Dette er Jesu egne ord om tiende og offer”.

“Vend om og du vil bli velsignet. Din økonomi vil bli velsignet, ikke forbannet. Gud sier at hvis du ikke gjør etter min vilje i din økonomi, så vil du bli forbannet”. Gloria vil dele en hemmelighet med oss. “Den første gangen du kommer med tienden og du skulle bringe den hit til Visjon Norge, for nå har du blitt undervist om dette herfra, så du bringer tienden til denne tjenesten, og når du har gjort det vil Guds velsignelser komme over din økonomi. Og forbannelsen forsvinner. Forbannelsen er brutt”.

Etter et innslag av Jostein Kirkenes fortsetter ‘radarparet’ sammen med Sten, som forteller pengerom de nødvendige investeringer Visjon Norge har gjort, innkjøp av nye kameraer. Noe som er helt nødvendig for videre drift. “Vi må følge utviklingen”. HD kvalitet. De har tidligere slitt med brukte kameraer med en 1/3 levetid. De nye holder i 8-10 år. Besparelse, ekstra kontrollrom. Enklere for teknikerne. Sten er stolt over ut utviklingen. Ny kanal Visjon Norden med sendinger i Sverige. Apold ser for seg en ekspandering videre utover; Estland, de baltiske land. Her bryter Gloria leende inn; “Nei, ikke fortell min profeti”. Polen blir nevnt som et land å satse på.

Gloria sier at Geir har røpet hennes visjon. Hun har fått et ord fra Herren om at “Visjon Norge skal ut i Europa og Herren har talt i dag om fremtiden for arbeidet. Du må ta kanalen ut fra Norge og du må velsigne andre nasjoner, vet du, og velsignelsen kommer tilbake”. Gloria har fått et ord fra Herren til en eldre kvinne. Hun terper på det samme som tidligere, at det finnes en kvinne som skal gi sine eiendeler til Visjon Norge, for dette har Herren vist Gloria. Denne gangen sier hun også at kvinnen har grått, kort hår. Oppfordrer kvinnen til å gi slik at hun får lønn i himmelen. Geir spør om dette gjelder leiligheten som Gloria har snakket om tidligere, noe Gloria bekrefter. “Jeg tror at Gud vil du skal gi det til Visjon Norge, for han viste meg ting om deg”. Gloria har kunnskapsord om helbredelse her i dag. Nevner forskjellige sykdommer, og ber for personene. Sten kommer med tilbakemelding om at noen føler seg bedre etter at Gloria har bedt for dem.

Av BE

3 tanker om “Innlegg: “Penge-galoppen -en kveld foran tv skjermen og Visjon Norge, del 3

  1. Takk Torstein! Denne mirakelkonferansen som er planlagt synes å bli det glade vanvidd. Jan Hanevold m.fl. er forført av bl.a. predikanten Howard Browne. Maldoni som kommer har gått i lære hos ham. Latter og glede forkynnelsen ligner meget på lattermeditasjon bevegelsen innen New Age og oppreisningen av kundalinikraften, som ikke er fra nyere tid, men beskrevet i de gamle vediske skriftene til hinduene. Visjon Norge og Jan Hanevold blir mer og mer GURU likt, der mye dreier penger og utføre mirakler ved å få megapredikanter til Norge og mye skjer via suggesjon og hypnoseteknikker.
    Dette vil jeg ikke støtte lenger.

    • Glade vanvidd er et sant ord. Jeg slår av tven hver gang jeg ser Hanvold eller noen av de andre pengegriske lykkejegerne dukker opp på skjermen. Det Hanvold og hans likesinnede formidler er ikke levende kristendom, men død og grådig religion, tilpasset syndere. Det er en skam at det ikke er et kritisk ord mot disse lykkejegere verken i avisen Dagen eller Norge i dag. Takk til Søkelys som avslører bløffen og takk til den som har skrevet dette og de to andre innleggene om grådighetsjaget på religiøse tv kanaler.

  2. Hanvold har nå planer om å ekspandere. Da vil det trenges mer enn en ukes pengeinnsamling i måneden. Stakkars støttepartnere! De vil bli utsatt for et enda mer massivt press. Lurer på hvilke metoder kanalen vil ty til da.

Det er stengt for kommentarer.