India: Fire kristne løslatt etter to uker i fengsel da hindu mobb gikk til angrep

Fire kristne, deriblant en 70 år gammel mann ble før helgen løslatt mot kausjon anklaget for opptøyer etter at hindu-ekstremister slo dem og ødela deres hjem

Fire kristne i Maharashtra provinsen ble torsdag løslatt mot kausjon etter mer enn to uker i fengsel, anklaget for “opptøyer” da en gruppe Hindu ekstremister gikk til angrep, slo dem og ødela hjemmene til to av de kristne, melder Morning Star News. Hendelsen som skjedde i india_christian_persecutionlandsbyen Kamseth som ligger i Nasik distriktet i den vestlige del av India fant sted da en gruppe hindu ekstremister forlangte at de kristne skulle betale 300 rupi i gebyr for feiringen av den hinduistiske lysfestivalen som kalles Diwali. De kristne gav dem halvparten av beløpet, noe som  hindu-ekstremistene rasende gav dem tilbake, sier den lokale kirkelederen Prem Barnabas. Deretter plukket mobben ut fire kristne fra to familier, deriblant den 70 år gamle Govind Janu Galat, samt Gulab Govind Galat, Dilip Laxu Galat og Sakaram Govind Galat, og førte dem til et hindu tempel og forlangte at de hostet opp alle pengene slik at de kunne kjøpe alkohol, rapporterer det evangeliske fellesskap av India (EFI)

De kristne gav så pengene tilbake til dem, men hindu-ekstremistene begynte å puffe, slå INDIA_F_persecution_in_2012og sparke dem mens de spottet deres kristne tro, melder EFI.  På en eller annen måte klarte tre av de kristne å rømme etter en stund, men den ene, Dilip Laxu Galat ble greide det ikke og ble grundig banket opp, forteller Barnabas. Mobben gikk deretter til angrep på hjemmet til den 70 år gamle kristne mannen og stjal endel gjenstander samt 10 000 rupi som tilsvarer 163 dollar fra hans bolig. Den 70 år gamle mannen som kom til Kristus for tretti år siden fikk da synet tilbake etter at en pastor hadde bedt for ham. Mobben gikk så til angrep på hjemmet til en av de andre kristne og ødela vegger og tak samt en liten butikk tilhørende en kristen. I frykt for sine liv rømte de fire kristne til fjells og forsøkte å gjemme seg i fjellterrenget og ringte politiet. Noe senere på kvelden da politiet kom til stede gikk hindumobben til angrep på politiet og kastet stein på politiets kjøretøy og dro ut de to politimennene som kom til unnsetning. De fire kristne hadde kommet frem fra gjemmestedet da politiet kom og hindu-mobben gikk igjen løs på dem, fortalte en av politimennene til Morning Star News. Mobben av hinduekstremister ville fortsette å utøve vold mot de fire kristne, og for deres egen sikkerhet ble de fire satt inn i politibilen, noe som hisset opp angriperne ytterligere og disse tok opp igjen steinkastingen mot politibilen.

Fengslet de fire kristne

Christian-persecution-IndiaPå grunnlag av anklagene fra angriperne blir så de fire kristne arrestert på anklager om å ha forvoldt opptøyer, selv om politiet formelt sa at de ble arrestert og fengslet for å beskytte dem. Politiet lagde også en rapport om de 14 som hadde angrepet de kristne og
åtte av dem skal være arrestert. Vi håper også å finne de resterende som deltok, sier politimannen til Morning Star News. Noe senere, den første november gikk igjen en hindu mobb til angrep på hjemmene til de to kristne, og flere kristne, inkludert kvinner og barn måtte livredde flykte opp i fjellene. De har senere returnert til sine hjem. “Vi er alle fattige mennesker og vil ha kompromisser med landsbybeboerne, sa Barnabas og vi har snakket med landsbyens overhode, og han er klar til å hjelpe til med et kompromiss. Imidlertid er det ennå spent og en avtale som kan skape fred har ennå ikke materialisert seg.

Spiren til konflikten og hatet i Kamseth landsbyen ser ut til å ha blitt plantet av en den lokale områdelederen for hindu ekstremistene i “World Hindu Council” som heter Promod Kurkani,” sier lokale kirkeledere. Denne hindulederen er tidligere nektet inngang i en nabolandsby for å ha spredd hatefull propaganda mot de kristne. Begge de to landsbyene har en stor andel kristne,” forteller Barnabas. I nabolandsbyen ble hindu-lederen nektet adgang for et år siden da hans agenda var å så hat mot de kristne. Familiene til de fire kristne som satt fengslet i to uker var i faste og bønn for de fire, og deres tillit til Herren er eksemplarisk og rørende,” sa Barnabas til Morning Star News.

7 år gammel kristen gutt torturert på det grusomste og brutalt drept for sin kristne tro i det nordlige India

 “De knuste hans hender, kuttet over halsen, brant han i ansiktet, la glødende kull på hans mage, knuste hans tær og dumpet ham i en dam.” Alt fordi han var kristen og tilhørte Jesus Kristus

anmol

Liket av den syv år gamle Anmol fra India ble hentes opp fra en dam i forrige uke og dermed ble de grusomme detaljer om at gutten hadde blitt utsatt for tortur før han ble myrdet avslørt. Sju åringen som var sønn i en troende familie ble meldt savnet etter at han hadde vært på søndagsskolen i Belivers Church søndag 17 november. Kroppen til den døde sju åringen ble funnet dagen etter. Familien skal ha blitt utsatt for trusler og forfølgelser i forkant av drapet, melder “Gospel for Asia”.

kp-yohannan-gfa“Den grusomme torturen og drapet på dette uskyldige barnet har såret våre hjerter på det sterkeste,” sier K.P Yohannan som er grunnlegger av den kristne organisasjonen “Evangeliet til Asia”. Forfølgelsen av kristne er daglig hendelser men at en slik forfølgelse og brutalitet skulle ramme et lite barn er bare helt forferdelig,” sier Yohannan som kan fortelle at “man likevel finner styrke og håp i Jesus. I følge Yohannan har førfølgelsene av kristne økt med mer enn 400 prosent de siste årene. (Bildet er av K.P Yohannan som er leder og grunnlegger av den kristne misjonsorganisasjonen)

Dro til søndagsskolen for aldri å komme hjem

Anmols foreldre så sin gutt for siste gang da han forlot sitt hjem for å gå på søndagsskolen. Da han ikke kom hjem til avtalt tid ble han etterlyst hos lokale myndigheter og mandag formiddag kunne man hente opp et ille tilredt barnelik fra en dam. Han ble mandag kveld identifisert på det lokale sykehuset. Anmol var blitt brent i ansiktet, hans hals var skåret over, hendene kuttet opp og brent. Videre var hans munn dekket til med tøy for at han ikke skulle skrike og glødende kull var blitt lagt på magen hans samtidig som dette hadde brent hull i magesekken. Guttungens tær var knust og i følge obduksjonsrapporten var den endelige dødsårsaken drukning.

anmol

 

Mer enn 200 deltok i begravelsen

martyr_i_india“Det var en tårevåt forsamling som tok avskjed med den vesle kristne gutten,” kunne en lokal tjenestemann fortelle. “Det hele var hjerteskjærende for hans foreldre. Kidnapperne hadde torturert og drept barnet på en umenneskelig måte,” forteller folk som deltok i begravelsen.

Detaljene om antatte gjerningsmenn foreligger ikke ennå da saken er under etterforskning. Anmol familiet har vært utsatt for kraftige forfølgelser helt siden 2003, da hans guttens far, Harish, – tok en beslutning om å følge Jesus etter å ha vært vitne til en mirakuløs helbredelse. Minst 45 mennesker begynte å følge Jesus som et resultat av det som hadde skjedd, og dette resulterte i økende forfølgelse mot kristne i lokalsamfunnet. Organisasjonen “Evangeliet til Asia” eller “Gospel for Asia” oppfordrer nå kristne over hele verden til å be for den hardt rammede familien, samt at de som forfølger de kristne skal komme til tro på Jesus Kristus og at Gud skal beskytte sitt folk.

En familie i våre bønner 

child-murdered-112613-eml13-34-bDet er med hjerteskjærende sorg vi legger ut historien om vesle Anmol som kom til å betale den høyeste pris for å være en lite barn i den allmektige Guds hender. Historien om det brutale drapet og torturen av den vesle kristne gutten burde føre oss alle på kne i bønn for den rammede familie. Vi lever åpenbart i en tid der ondskapens krefter ikke kjenner noen grenser når mennesker i hat mot den kristne familien klarer å få seg til å torturere å drepe et lite barn på denne måten. Troens verden er for mange kristne blitt en brutal verden og ordene om forfølgelse for Jesu navns skyld har kanskje aldri vært mer aktuelle enn nettopp i vår tid. Som kristne i den vestlige verden må vi be Gud om å gi oss omsorg for våre forfulgte brødre enten det er snakk om kristne i Iran, India eller Nord-Korea. Må Gud vår Far gi oss økt kjærlighet og må Herren Kristus sende sin Hellige Ånd til trøst for familien som har mistet sin lille sønn på en slik brutal måte.

Kjell Andersen 28.11.13

 Besøk nettsiden til “Gospel for Asia”