I det siste har jeg opplevd noe som jeg kan kalle “godhetsmobbing”. Konfliktavisen Dagen ga Åleskjær to sider med grumset.

Evangelist Svein Magne Pedersen har stått i mange stormer, og i den siste uke har det vært nærmest full orkan mot evangelisten. “I det siste har jeg opplevd noe som jeg kan kalle “godhetsmobbing”. Konfliktavisen Dagen ga Åleskjær to sider med grumset,” skriver Pedersen på Facebook. Han legger også til dette: “Avisens journalist ba om en kommentar om hvorfor jeg var skeptisk til vaksinen. Jeg sendte en liste på 11 punkter (en litt forkortet utgave av den jeg har på min Facebookside). Journalisten tok bare inn tre av disse punktene med den begrunnelse at det var ikke godt nok dokumentert. Iføge “Vær varsom-plakaten” burde disse sidene ha referanse, skriver Pedersn lørdag.

-Jeg vet at å få inn en lang artikkel i en avis, er ikke lett. Derfor lot jeg den være kort og konsis. Korte uttalelser av en privatperson trenger vel ikke dokumentasjon. Det er jo ikke avisens synspunkt jeg fremhever. Uttalelsene står for min regning. Det er ikke et vitenskapelig dokument, men en kort redegjørelse for hvorfor jeg er imot giftsprøyta (for det er netteopp det den er), -skriver Vennesla evangelisten og fortsetter

-Men her gjelder hvilken side du er på. David Åleskjærs tilsynelatende velmenende ekshibisjonisme på min bekostning fikk hele to sider i gårdagens avis. Her var det ikke krav om “dokumentasjon”. Jeg spurte en av de mange innringerne på kontoret vårt i går om han hadde sett Dagen. Han svarte: “Nei, den konfliktavisen vil jeg ikke ha.” Dagens vinkling på saken og Åleskjærs fremstilling fikk bifall fra Dagbladet og Vårt Land. Det står om Herodes og Pilatus at de ble venner, fordi de sto sammen om angrepet mot Jesus. Når man ser hvem som bifaller en, vet man hvilken vei man går.

Dagen ikke lenger et organ for oss pinsevenner og andre sannhetssøkende kristne

Synd at Pinsevennenes organ, Korsets Seier, er blitt oppkjøpt av Dagen med Selbekk som redaktør der også. Dagen er ikke lenger et organ for oss pinsevenner og andre sannhetssøkende kristne. Jeg hadde sagt opp avisen i noen år, men ville gi Dagen en ny sjanse. Hvor skuffet jeg ble – bare etter etter rundt fire ukers abonnement, skriver Pedersen i sin Facebook-oppdatering.

Fikk større respekt for Pedersen etter å ha lest Åleskjærs blogginnlegg

“Gjennom Åleskjær sin blogg fikk jeg enda større respekt for deg.
Det var nok ikke hensikten hans, men det var den følelsen jeg satt igjen med.
Jeg tenker slik at når en person er viktig nok til å bli diskutert i mediene pga at vedkommende står fast på Guds ord, så er denne personen verdt å lytte til.
De som derimot diskuterer personer offentlig mister min respekt.
Så, fortsett med det du gjør, fortsett med å tale sannhet og fakta. Herren vil lønne deg du trofaste vitne og tjener (Herrens tjener),” skriver Wenche Bjerke i en kommentar til Pedersens utsagn.

Fra debatten: En gift som gjør folk aggressive mot ikkevaksinerte

“Jo det er en en gift. Jeg har inntrykk av alle de som er vaksinerte er så aggresive mot de som ikke velger å ta denne giften. Det kan komme av at dere angrer på å ha tatt den. Dette er som aktiv dødshjelp,” skriver Monica Brennevann Handeland. Stadig flere rapporterer at de som har tatt vaksinen blir forherdet og aggressive. Det er som om deres stolthet blir såret dersom folk ikke gjør som dem og er lydige sauer. ” Siste statistikk nå viste at 3 ganger så mange vaksinerte fikk delta varianten. Hører nå daglig om syke etter vaksinene, har ei i nær fam som fikk brystsmerter, pustebesvær og blødninger etter første pfizer vaksine,” skriver Miriam Nordby. Siden media og myndigheter 24/7 pusher vaksinene har det nærmest blitt en lynsjestemning mot de som ikke lar seg vaksinere. De uvaksinerte blir i media stigmatisert og nærmest tildelt skylden for at Deltaviruset brer seg, dette selv om de er de vaksinerte som vandrer rundt som superspredere og smittebomber. ” det som ikke er gjort i tro er synd. Her er det også mye uvitenhet. Jeg ber for alle venner og familie som uforvarende har tatt giftsprøyten,” skriver Daniel Decker.

Et kompliment å bli sensurert og mobbet av avisen Dagen

“Hei Svein Magne. Jeg har lest din artikkel og støtter deg i det du sier. Jeg er medieviter og jurist og synes det er beklagelig at artikkelen din er sensurert med henvisning til manglende dokumentasjon. Det finnes ingen krav om at ytringer skal bevises eller dokumenteres i et leserinnlegg i den allmenne og frie presse. Da burde man stilt samme krav til motparten også. Vi er vitne til den største sensur og tilsidesettelse av grunnleggende menneskerettigheter vår i “frie og demokratiske” verden noensinne. Dersom vi en gang kommer over dette og historien skal skrives, tror jeg det vil bli omtalt som det mørkeste kapitlet i ytringsfrihetens historie. Men du får bare ta “mobbingen” som et kompliment. Daglig foregår en utstrakt sensur av de mest respekterte og meritterte forskere i verden, som nå blir kalt for konspirasjonsteoretikere. Navn som f.eks Peter McCullough, Robert Malone og Martin Kulldorf, når de ytrer litt faglig kritikk av massevaksineringen, og kan vise til gode behandlingsmetoder med tradisjonelle medisiner. Det er så galt at grupper på facbook for folk som har fått nevrologiske skader etter vaksinering, f.eks i USA, som de ønsker å diskutere i grupper seg i mellom, så blir gruppene stengt ned. Til og med fagfellevurderte publikasjoner blir fjernet over en lav sko, når de ikke støtter synet om at alle skal ha vaksine. Dette er bare toppen på isfjellet av sensur av fagmiljøer og vanlige folk Dette er en åndskamp og de som ikke ser dette må være veldig blinde. Jesus refset jo folk som ikke kunne tyde tidens tegn. Jeg takker for den innsatsen du gjør, Svein Magne, og håper du aldri gir opp selv om motstanden kan virke hard. Du er en av få kristenledere som ser den galskap som utspinner seg i verden i dag, som er en eskalering av antikristens ånd vi aldri har sett før. Vi støtter deg og ber for deg 🙂Må du aldri gi opp!,” skriver Alf Johnny Iddeland som er medieviter og jurist. Medieviteren og juristen har rett. Vi har ikke den moderne tid sett en bredere og mer omfattende sensur enn vi gjør i disse dager. -Ytringer sensureres, personer bannlyses og selv USAs tidligere president ble fratatt ytringsfriheten av de sosiale plattformene som Twitter og Facebook. Dette mens Taliban fritt kan bruke Twitter, og få er i stand til å legge sammen 1+1+1. Flertallet av befolkningen er så hjernevasket at de er ute av stand til å ha en eneste kritisk tanke til den virkelighet de undertvinger alle til å godta.

David Auke: Selbekk vil måtte stå til ansvar

“En ting er HELT sikkert, Svein-Magne, og det er at Selbekk i følge Bibelen skal MÅTTE stå til ansvar for det han har gjort mot deg og andre han har forfulgt av forkynnere! At du er en av de han tydeligvis elsker å forfølge skal du bare ta som en ære! At han ikke bryr seg om ordet: Rør ikke ved Mine salvede og ordet som man sår SKAL man høste er helt tydelig, men omvender han seg ikke vil han angre dypt på det han nå har drevet med altfor lenge! HELT enig at når man ser hvem som rotter seg sammen mot en – for det er det de gjør – så kan man når man ser på hva de står for VITE at det bare bekrefter at man er på HELT rett kurs. Lurer på hvilket ansiktsuttrykk disse vil stå med en dag når ALT støv har lagt seg og kun SANNHETEN står alene igjen! Og den dagen, Svein-Magne kommer SNART! Så bare STÅ på du og vit at vi er MANGE som mener AKKURAT det du mener – vi er MANGE!!!,” skriver David Auke som har markert seg som en sterk kritiker av vaksinen.

Vil sette sprøyter til kroppen er full av giften

“Kjenner jeg blir provosert etter og ha lest Tønsberg blad i dag. Ser Erna nå åpner opp for 3.vaksinestikk Og det blir vel både en 4. og en 5. osv helt til kroppen er full av gift 😢 Så stå på Svein Magne Pedersen og advar folket. Takk for at du gjør det. Vi er mange som støtter deg !!! 🙏🙏🙏,” skriver Anita Benvenuti. “Ikke mange jeg har mere respekt for en Svein-Magne Pedersen og David Auke.🌹Uredde menn i denne tiden 🌹,”skriver Eva Renée Gundersen i sin kommentar til Pedersen og David Aukes ytringer omkring vaksinen.

12 tanker om “I det siste har jeg opplevd noe som jeg kan kalle “godhetsmobbing”. Konfliktavisen Dagen ga Åleskjær to sider med grumset.

 1. Jeg har sett lenge at de som tar denne vaksinen får endret personlighet. Gøy at andre nå begynner å bekrefte det som er min oppdagelse også.
  Jeg opplever stadig oftere at vaksineforkjempere blir aggressive og direkte ondskapsfulle mot oss som ikke vil ta vaksinen.
  De kan gjerne kalle seg kristne, men vaksinen har gjort noe med dem som ikke er godt. Har møtt folk fra menigheten som helt tydelig har mistet Herrens nærvær etter at de tok vaksinen. Ikke er de villig til å erkjenne at de tok feil, ikke er de villige til å angre, ydmyke seg og søke Herren om tilgivelse og renselse.
  Det å ta injeksjoner med fosterceller, celler fra apekatter og griseblod er ikke noe som behager Herren.
  Jeg kan godt forstå at Herrens Ånd driver evangelist Svein Magne til å advare.
  Når han advarer pisker han opp i de religiøse åndsmaktene som får kristne til å ta vaksinen. Aviser og regjeringen har gjennom det de har drevet på med sendt fryktånder over kristne som får dem til å ta vaksinen.
  Disse åndsmaktene må kristne motstå og gå i mot i Jesu navn. Det er en mektig åndsmakt som står bak vaksinen. Stå den i mot i Jesu navn

  6
  5
  • På fruktene skal treet kjennes. Folk har ingenting med hva andre gjør. Tar man vaksinen er det hver enkeltes valg. Tar man ikke vaksinen er det likeså. Når folk begynner å kritisere og håne andre for å ikke ta vaksinen, er man på ville veier. Da har man åpnet opp for satan.

   3
   2
  • Randi
   Jeg ser du skriver : – celler fra apekatter .—
   Denne vaksinen manipulerer jo våre gener. En morgen ved frokostbordet sa jeg til min kone : – Vi får sannelig håpe at fødende kvinner , som har fått denne vaksinen , ikke kommer ut med en apekatt. Hun dro på smilebåndet. I alt dette grav-alvoret må man tillate seg å skøye litt. Forresten : Jeg får inderlig håpe at denne uttalelsen ikke blir virkelighet.

   2
   2
  • Etter hva jeg har observert her inne, så er det de uvaksinerte som er styggest i sitt språkbruk og har fått sine kommentarer fjernet av Kjell. Hatet går begge veier, fryktelig trist, det virker som at de uvaksinerte også har fått i seg ett eller annet som ikke er bra.
   Men vaksinert eller ei, hva som gjør oss uren kommer ikke igjennom hverken vaksine, mat eller drikke, det kommer rett fra våre egne hjerter.
   Matteus 15:18:
   Men det som går ut av munnen, det kommer fra hjertet, og dette er det som gjør mennesket urent.

   4
   1
  • Jeg fjernet en kommentar rettet mot en navngitt person hvor det ble hevdet av vedkommende var fylt av Jesabel. Jeg mener at slike utsagn blir endel over streken.
   Man skal gjerne ha lov til å ha sterke meninger, men å si at en person er demonbesatt fordi man er uenig om noe, er vel drøyt.
   Vi lever i en tid hvor mennesket har blitt utsatt for omfattende propaganda og skremsel for å ta vaksinen. Og dette har også gått veldig fort og folk har tatt vaksinen i en fart, kanskje uten å tenke for mye på konsekvenser.
   Vi ser jo nå at dette er blitt “en gift” for endel som har tatt den. Det foreligger mange bivirkningsrapporter og legemiddelverket skal vist ligge bak og ikke ha hatt tid til å gå gjennom alle. Medikamenter har ulike bivirkninger, både fysisk og kanhende psykisk.
   Jeg ser at en del hevder at vaksinen har gjort andre negativt forandret. Mulig det er psykisk bivirkning eller en psykisk reaksjon på det stress og den frykt Corona-pandemien har påført mennesker. Jeg vil vel kanskje tro at det er frykten/propagandaen/presset -som har gjort noe med folks psyke.

  • Det stemmer helt sikkert det du sier, og jeg synes det er veldig fint du slår ned på slikt, selv om jeg personlig synes du har sluppet igjennom litt for mye ‘dritt’ fra uvaksinerte. Men dett er selvsagt smak og behag.
   Det er vanskelig å si hva vaksinen kan gjøre med deg mentalt, jeg tror det kan være vel så mye de uvaksinerte som er så skeptisk at en automatisk sortmaler de vaksinerte og derfor finner på teorier som ikke pr dags dato kan begrunnes. (Som feks at en blir forandret av den, jeg har aldri opplevd dette)

   Men for å prøve å snu litt på flisa: kan det være de vaksinerte som har mest tro (blant de kristne)? Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg ikke tør å ta vaksinen, rett og slett i frykt for hva denne vaksinen kan gjøre med meg.
   Mens en annen bror eller søster kan ta den i en situasjon hvor det er påkrevd, uten å føle et snev av frykt og heller stole på at Gud har full kontroll, og tenke at en sprøyte kan ikke skade forholdet til Ham.

   Slik som med alkoholen, jeg styrer unna den, mens en bror eller søster en annen plass i verden kan sitte for seg selv med et glass rødvin og samtidig ha Gud ord på sin side. Jeg har lyst til å mene negativt om det, men da beveger jeg meg i et område hvor jeg ikke har dekning i Guds ord.
   Bare en interessant vinkling på det hele 😊

   1
   1
  • Jeg har lenge promotert motstand mot den sensur vi ser i endel medier og mener rent prinsippielt at ytringsfrihet veier svært tungt.
   Men å omtale dem man er uenig med som besatte eller lignende blir litt i meste laget.
   Jeg er redd det blir mye følelser i en så betent sak -og jeg ser også at det er ganske mye følelser og aggressjon også i Facebook-debatter.
   Det er tydelig at vaksinespørsmålet engasjerer og splitter. Noe av det jeg tror er årsaken til at det er så sterke motsetninger mellom mennesker (rent retorisk) er at all sensur av “ukorrekte” meninger -som også presenteres av fagfolk (som vaksinetilhengere stadig kaller konspirasjoner) -gjør at endel kristne vaksinemotstandere blir veldig mistenksomme overfor motiver. Hvorfor vil de absolutt proppe alle fulle av et medikament som kun er ute på en midlertidig godkjennelse.
   Vi ser jo hvordan ekspertene har gått fra å si “det er nok å vaske hender og hoste i armhulen og holde seg hjemme dersom du er syk” til at bleie foran munn og nese er påbudt og at vaksinen gir beskyttelse. Når man for en tid tilbake hevdet at vaksinene ville gi mer kortvarig “beskyttelse” enn det som “ekspertene” da sa, ble man stemplet som løgner, av vaksineforkjempere. Myndighetenes “vi vil stoppe spredning/ innføring av drakoniske tiltak/ advarer mot Delta/ er nå blitt til at FHI faktisk indirekte oppfordrer folk som er “vaksinert” til å bli smittet av Delta, det booster vaksinen. “FHI om fullvaksinerte: Delta-smitte kan beskytte deg mot nye varianter: Fra flere aviser inklusiv VG i dag: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/wOdBJo/fhi-om-fullvaksinerte-delta-smitte-kan-beskytte-deg-mot-nye-varianter
   Det står “KAN” ikke at den gjør det, eller at deltavirus+vaksine beskytter.
   Når man leser FHI skulle man tro at “fullvaksinerte” bare må gå ut å bli smittet av Delta…
   Både virus og vaksinene er nye størrelser -så for meg virker det absurd at FHI kan gå ut slik. Det er som om disse spiller russisk rulett med folks helse og velbefinnende.
   Siden virusene er nye, vaksinen Waarp-speed utviklet og med ukjente langsiktige virkninger og bivirkninger -virker det lite tillitsvekkende å gå ut med slik.
   Jeg forstår godt at folk blir fullstendig forvirret av det myndighetene sier og gjør.

   For mange er spørsmålet egentlig dette. Hvem vi du stole på, mennesker som er som gress og støv og som har svikefulle hjerter, eller Gud den allmektige som lover å være trofast.

  • Her ser vi fruktene til Z:
   “10/08/2021, kl. 21:38 sa Z:
   Jeg ønsker å ikke ha noe med mennesker å gjøre, være seg venner, familie, kolleger som er for vaksinepass. Er de for vaksinepass, er det for fascisme og undertrykkelse av mennesker. Slike hadde trivdes godt under Hitler. Om de er kristne betyr ingenting.”
   Det er virkelig råtten frukt.

  • Fint, omfattende og godt innlegg av deg Kjell, det er flott du tar deg tid til å skrive såpass mye her, og ja, jeg deler mye av din bekymring.
   Vi trenger en side som søkelys hvor nyheter en ellers ikke finner blant landets aviser kan komme frem, en talerstol for de uvaksinerte kan en vel si.
   Men jeg ønsker å komme med et lite innspill som kanskje kan være konstruktivt, hvem vet?
   Fra et kristent ståsted hvor man har bibelen som grunnmur eller fundament, så er det visse faktorer en må ta hensyn til, ting er nødvendigvis ikke så sort/hvitt som en kanskje skulle ønske.

   Jeg observerer at du nevner i enkelte saker at ‘-pastor bla bla bla som er gjengift, mener at….’ Med god grunn og Guds ord på din side kan du fremheve at vedkommende er gjengift, han er i følge Guds ord diskvalifisert for en slik rolle.
   Men jeg reagerer når en vaksinert person nærmest blir sidestilt med en gjengift, som feks når du skrev: -Fullvaksinerte Jan-Aage Torp i Oslokirken har tydd til Facebook…
   For meg høres det ut som at du mener Torp har syndet i å la seg vaksineres, det er mulig du gjør det også? (Jeg støtter absolutt ikke Torp, bare så det er sagt) Det er her jeg føler søkelys bommer veldig i sitt ståsted om vaksinen, det blir fremstilt som synd, både i nyhetsoppdateringene og en del av kommentarene. ‘Har du tatt vaksinen, må du omvende deg…’
   Det kan være forskjellige grunner til at folk velger å la seg vaksineres, og i enkelte tilfeller kan spørsmålet koke ned til hvem du velger å stole på, men det er ikke nødvendigvis så firkantet heller.
   Det er her jeg føler søkelys bør være forsiktig i sin journalistikk, for det er naturligvis basert på ditt ståsted, Kjell.
   Innholdet her på søkelys skal være basert på bibelen, det er hvertfall det som er meningen, og da må man ta stilling til div faktorer i vår tro.

   Grunnen til at jeg nevnte alkoholen i et tidligere innlegg, er at jeg er sammenskrudd på en slik måte at alkoholen er noe svineri. En kristen med et glass rødvin har for meg vært en frafallen kristen. Min kultur, min oppvekst og opplevelse/erfaring med alkoholen gjør at det river i hjertet om jeg ser eller hører om kristne som inntar alkohol. Det har alltid vært en veldig anstrengt greie for meg.

   Men til min store ‘irritasjon’, så kan en kristen faktisk ha friheten til å ta seg et glass rødvin. Ikke bare det, men denne personen har i følge Rom 14 mer tro enn meg, hvor jeg er bundet av mine fordommer og religiøsitet (Rom 14:14, dersom denne personen gjør det med et riktig sinn altså)
   Du vet, da jødene plutselig kunne begynne å spise svin, da vart det nok stor oppstandelse, det brøt med alt som de stod for tidligere. Samtidig hadde ikke alle denne friheten, da gjelder det så klart å ta hensyn til den svake parten.
   Er en person ikke overbevist her, da synder han om han allikevel velger å gjøre det, f eks spise svin eller ta seg et glass rødvin. Rom 14:23: Men den som tviler, er dømt dersom han eter, fordi han ikke gjør det i tro. Alt som ikke er av tro, er synd.

   Så der er nødvendigvis ikke bare en fasit her, og det er derfor jeg reagerer hvordan søkelys sidestiller gjengifte og vaksinerte.
   Hvorfor folk lar seg vaksineres kan være så mangt, noen frykter vaksinen slik jeg gjør, mens andre kan føle seg helt trygg og tenke det er som å spise en Paracet eller lignende.
   Jeg ønsker bare et mer balansert bilde her inne, hvor en ikke blir usaklig og beveger seg i et område hvor en ikke lenger har Guds ord på sin side. Jeg er selv enig i mye av skepsisen, men jeg vil aldri gå over til å kalle de vaksinerte som frafalne, eller å kalle det synd å ta vaksinen.
   Uansett vil jeg takke deg for jobben du gjør Kjell, vi trenger søkelys!

 2. Avisen Dagens leder er utviklet seg til søppel.. Selbekk er blitt uspiselig. Hvor er de kritiske lederartiklene hans mot USAs president. Det var flere av dem mot Trump. Da var det hat artikler. Når Biden nå river ned USA hører man ikke et pip fra denne PK redaktøren. De siler nyheter slik at folket får halve sannheter. Hvorfor skriver ikke Dagen om opprøret mot coronadiktauret i verden. Kritikken fra leger som blir sensurert. Dagen er som VG og Nrk. Søppel

  2
  6
 3. Hvis vaksinerte blir provoserte av uvaksinerte, skyldes det nok det enkle faktum at uvaksinerte som omgås vaksinerte, nettopp ødelegger effekten av for eksempel flokkimmunitet.

  En enkeltpersons frihet begrenser seg til personens egen sfære. Indvidets frihet slutter altså der den forstyrrer en annens frihet.

  Så friheten til å være uvaksinert må ikke forstyrre friheten til å føle seg trygg i et vaksinert fellesskap.

  Ikke vanskelig å forstå. Heller ikke at enkeltmennesker er redde og ikke vil ta medisiner eller gjøre som ekspertene anbefaler. Og det er helt greit. De uvaksinerte må bare holde avstand til resten og møte hverandre på nettet, i sekter og klubber. Så, når eventuelt flokkimmunitet er oppnådd eller viruset er ryddet vekk, kan de uvaksinerte igjen få delta i fellesskapet de elsker å kritisere og åpenbart hater.

  På samme vis er det dem som vil melde seg ut av flertallssamfunnet der en må følge statens lover og regler.

  Jeg foreslår at de som vil bryte reglene, kjemper politisk for å endre dem.

  3
  8
 4. Ja, det er nesten så eg synes dette er en verre form for mobbing enn der personen som mobber er direkte ufin. «Godhetsmobbing» skjules bak positive og «vise» ord, der man kan lese mellom linjene at personen er nedlatende og veit bedre enn den han/ho uttaler seg om. Denne form for mobbing drar mange fleire med seg enn den åpenlyse mobbinga, fordi det høres så fint og snilt ut. Man sitter igjen med ein følelse av at personen egentlig seier «stakkars deg som ikkje veit bedre». Viss man virkelig ikkje vil den andre noko vondt, lar man være å seie noko eller tar det under fire auge.

  2
  1

Det er stengt for kommentarer.