Hvor er kristenhetens fordømmelse av Islamsk stats masseslakt av kristne?

Den kristne kirke, biskoper, prester, frikirkeledere og organisasjonsledere må fordømme ISIS henrettelse av 21 koptiske kristne i sterke ordlag. Slike avskyelige handlinger mot kristne må fordømmes på det sterkeste, -men kirken er taus

isis-dreper.kristneI går, søndag 15 februar 2015 ble vi alle gjort kjent med at den islamistiske terrorbevegelsen ISIS eller “Islamsk Stat” hadde halshugget 21 kristne egyptiske koptere i det borgerkrigsrammede og NATO utbombede Libya. 24 timer etter at nyheten ble kjent er det ennå taust fra den offisielle norske kristenhet og verken biskoper, frikirkeledere eller leke kristne ser ut til å la seg ryste ut av sin åndelige døs her i Norge. 21 unge liv ble brutalt slaktet og vi hører ingen fordømmende røster, ingen. I avisen Dagen ble nyheten presentert søndag kveld, og ikke en enste person har tatt seg bryet å etterlate en eneste kommentar. I Vårt Land ble nyheten også presentert og prisverdig nok tar redaktør Erling Rimehaug opp temaet i en kommentar og gir sine kalde fakta om det forferdelige som har rammet 21 av våre koptisk-kristne brødre. I Finn Jarle Sæles “Norge i Dag” avis har man ennå ikke oppdaget de siste bragder fra ISIS og man velger heller å skrive ledere om “varme hender”.

Også fra kirkens mer eller mindre mørkere kroker er det taust om de groteske drapene og blant Frikirke-lederne hører vi heller ingen fordømmelse. Det er taust, taust som i grava og man kan jo begynne å lure på om disse fremdeles befinner seg på den samme jordkloden som oss andre. I avisen Vårt Land (på verdidebatt) hvor Rimehaugs kommentar
prisverdig nok ble postet har hele sju individer tatt bladet fra munnen hvor Ørnulf Høgetveit, Knut Nygaard, Kjell Aarsund og George-Bye Pedersen poster fornuftige ord. Knut Nygaard berører selv det hele i et viktig innlegg som kan leses her og i vår tid skal vi kanskje være glade for at noen tross alt har noe å si. Men røster som savnes er biskopene, prestene, predikantene og frikirkelederne og man kan jo undres på om disse er så sjokkert av det de ser at de har mistet både mål og mæle. Kanhende at alt i vår tid skjer så brått, er så brutalt og motbydelig at bisper og kirkeledere helt har mistet pusten, for tause er og blir de når 21 koptiske kristne brutalt blir henrettet av en enste grunn, nemlig fordi de er kristne.

https://www.youtube.com/watch?v=P-M4KZZSLYI

En av dem som etterlyser det offisielle kristen-Norges reaksjon på brutaliteten er analytikeren Jan Hårstad som skriver dette: “. Nå har Islamsk Stat nettopp drept 21 kristne egyptere uten at det vil uroe vårt lands offisielle kristenhet,” og Hårstad har rett i biskoperdet, for både kirkeledere og bisper er fullstendig tause over den brutalitet mot kristne ISIS eller islamsk stat begår. Hvorfor er kirkens røst forstummet? Hvorfor engasjerer rett og  slett ikke dette norske kristne? Jeg har flere spørsmål enn svar. Hvorfor er kirken og kristenlederne tause? Hvorfor engasjerer ikke kristenfolket seg for kristne som blir utsatt for forfølgelse og bastialske drap? Hvorfor er vi tause? Hvorfor velger vi igjen og igjen å neglisjere lidende kristne i muslimske land? Er vi rett og slett blitt redde og tåler vi ikke lenger å se sannheten i øynene? (Foto tause biskoper)

7 tanker om “Hvor er kristenhetens fordømmelse av Islamsk stats masseslakt av kristne?

 1. Det er bra at vi faar en paaminnelse om grusomhetene som kristne broedre og soestre maa lide i andre deler av verden. Det er vanskelig aa forstaa at ikke ledere i menigheter gaar foran med opprop om boenn i kirker og bedehus for det lidende forfulgte kristenfolk. Jeg oppfordrer dette forum aa bruke sin kontaktflate til et opprop om boenn for forfulgte kristne.

 2. Hvorfor reagerer ikke Norges såkalte kristne på massedrapene på sine trosbrødre i Midtøsten ?

  Bare en liten epistel om en merkverdighet, i alle fall synest jeg det er merkverdig. Vi må alle ta avstand fra den anti-semittismen som råder i muslimske miljøer og politiske kretser i Skandinavia. Man reagerer med avsky og vanntro på det feige angret på synagogen i København. Men bare i dag har jeg opplevd hele tre separate innlegg/artikler om dette. Men det er i den forbindelse en ting jeg underer på hva angår de såkalte kristne, og det er den tausheten og vel nesten likegyldigheten massedrapet på over tyve koptere møtes med. På meg virker det som om dette landets religiøse knapt har noen solidaritet med sine trosbrødre. Og dette faktum har man faktisk registert over lengre tid, også hva angår skjeben til de kristene minoritetene i Syria og Irak. Men det er muligens slik at det kun er de evangeliske som er kristne ? Jeg vet ikke, men det virker unektelig besynderlig. Tafatthet er vel helst det som kjennetegner dere. Kommunister og andre hadde demonstrert høylytt og krevd hevn over døde kamerater, for et slikt massemord, dere klarer ikke en gang å mane dere opp til protest overfor et slikt bestialsk massedrap.

  • Hvorfor skriver du “såkalte” kristne? Jeg tror alle kristne, og andre for den saks skyld er rystet over dette, og forstår alvoret av terroraksjonene. Jeg er også sikker på at de fleste har blitt mer skeptiske til innvandring fra muslimske land, og vi er alle glade for at mange land med Amerika og Obama i spissen vil gå inn med bakkestyrker for å knuse IS! Men, hva mener du at vi “såkalte” kristne skulle ha gjort? Ville det hjulpet om vi gikk i et protesttog opp og ned Karl Johan??

  • Hei Aasland. Har etterspurt dette jeg også. Det skremmer meg at mange av oss “såkalte” kristne som du sier, er så likeglade. Kanskje mange her opp er så rystet over volden mot våre søsken at vi har mistet munn å mæle. Kirken burde være på barrikadene her. Biskopene og kirkelederne burde ha kommet med presseuttalelser, i våre menigheter burde det ha blitt bønne-netter for den forfulgte menighet i Midt-Østen, og vi burde presse på overfor våre myndigheter om å bruke alle diplomatiske midler for å påvirke myndigheter i aktuelle land til å forsvare de kristne minoritetene. Samtidig burde vi gi beskyttelse til kristne fra området og ikke kastet ut konvertitter som har rømt islam. Jeg etterlyser også et sterkere engasjement i vår tid for den forfulgte menighet både i Midtøsten, Nord Korea og de deler av Afrika hvor Boko Haram er på fremmarsj.

   Jeg er ikke spesielt glad i krig, men kan hende Vesten burde tenke på en mer omfattende militær inngripen i de land hvor ekstrem islam er på fremmarsj og dreper og fordriver alle som står i deres vei, enten det er kristne eller moderate muslimer som ikke farer frem med vold.

  • Mens biskopene er opptatt med å bekjempe “klimakrisen” og gå i homotog, så slaktes kristne, og jøder bombes i Europa. Vi får sette vår lit til Obama:-)

Det er stengt for kommentarer.