Hviterussisk forsvarstopp: S-300 missilen skutt mot Hviterussland kan ha vært en ukrainsk provokasjon

Kirill Kazantsev er sjef for luftforsvaret i Hviterussland. Foto skjermfoto fra Telegram

Kiev-regimets styrker kan ha skutt raketten mot Hviterussland som en provokasjon sier sjefen for det Hviterussiske luftforsvaret. Gårsdagens ukrainske rakettangrep mot Hviterussland kan ha vært en bevisst og villet ukrainsk provokasjon, sier Kirill Kazantsev som er sjef for det hviterussiske luftforsvaret i følge russiske medier. Det ukrainske forsvaret som er hardt presset på grunn av høye tapstall kan ha en interesse av å trekke flere land inn i krigen og det ukrainske missilet som ble skutt ned av hviterussisk luftforsvar over Hviterussland kan ha vært et forsøk på å provosere Hviterussland til handling. Også det Hviterussiske sikkerhetsrådet sier fredag at det ukrainske angrepet neppe var et uhell, men en villet handling, sier statssekretær Alexander Volfovich til Sputnik Hviterussland.

I et videobudskap delt på Telegram sier Kirill Kazantsev at rakettangrepet kan ha vært ment som en provokasjon med at det gjenstår en rekke spørsmål som er uavklarte. Regjeringen i Minsk vurderer nå om dette var en bevisst og planlagt hendelse eller om det var en feil med raketten som brakte den ut av kurs. Hviterussiske myndigheter har ennå ikke kommet til noe entydig konklusjon men saken drøftes. Ingen ble drept eller skadd da det ukrainske missilet entret hviterussisk-territorium og ble skutt ned i Ivanovo distriktet i Brest regionen. Det Hviterussiske forsvaret har i en lengre periode vært i økt beredskap og det er sendt troppeforsterkninger til landets grenseområder. President Lukasjenko som er en tett alliert av president Putin har avstått fra å la Hviterussland gå inn i krigen, men endel frivillige fra Hviterussland deltar i humanitært arbeid i Donetsk og Luhansk for å hjelpe sivilbefolkningen. Også kristne kirker i Hviterussland skal være engasjert i humanitært arbeid for å hjelpe befolkningen i de annekterte regionene i Donbass som nå er en del av den russiske føderasjonen.

8 tanker om “Hviterussisk forsvarstopp: S-300 missilen skutt mot Hviterussland kan ha vært en ukrainsk provokasjon

 1. Kokainhuet vil ha tredje verdenskrig. Zelensky mangler normale sperrer og den krigsgale Stoltenberg mener at å gi våpen til Ukraina er veien til fred.
  Man kan jo lure på hva Stoltenberg har røyka?
  Fleinsopp?
  Disse dophuene ser ikke ut til å forstå at fred er veien å gå.
  Stopp våpenforsendelsene til Ukraina og krigen vil tørke ut..

  5
  11
  • Ja, jo, mye å lure på. Den menneskelig hjerne er svært påvirkelig. Og den er nok mer uransakelig og mysteriøs enn selve Jehova…

   Stalins depresjoner og indre demoner ble skjebnesvangre for hans menneskeslakt før, under og etter andre verdenskrig. Også Hitlers cocktail av amfetamin og litt av hvert påvirket overmotet og krigens gang og førte til millioner av menneskers død og fordervelse.

   På samme vis kan det vise seg at Putins angivelig hellige mesterhjerne kan ha tatt fatale beslutninger på grunn av… kjemi, selvsagt. Hva er tanker og følelser ellers?

   Hormonmedisinene Putin skal ha fått i sin kreftbehandling, har som kjent bivirkning åndelige forandringer med blant annet endret vurderingsevne. Kanskje Putins dumdristige og totalt feilslåtte terrorkrig skyldes medisin?

   Vel, Vestens hatefulle koko-kristne vil kanskje si at også dette skyldes guddommelig styrelse? At medisinene er Jehovas utspekulerte inngripen for å straffe homolobbyen? Bedre for en sadistisk og ultraegoistisk terrorgud å drepe noen hundretusen uskyldige enn å tillate livsglede.…

   Eller kanskje ikke?

   😜🤪😇

   1
   1
  • Sant Arnt A
   Stoltenberg er en løgner, en gjentatt krigsforbryter. Nato bygget, trente og motiverte Ukraina til angrep mot utryterrepublikkene i 8 år. Ukraina og Nato taper krigen så det synger etter. Nato klarer ikke levere nok våpen og går nå tom. Mer våpen gir selvfølgelig ikke fred, men flere flyktninger, mer død og fordervelse. Nato gir totalt f i om ukrainere dør ut. Det handler om å styrte Russland. Men Russlands økonomi klarer seg veldig fint, Putin er meget populær i hjemlandet, men utenfor den «kollektive» vesten. For Russland er krigen eksistensiell og gir seg ikke før SMO er utført.

   3
   2
 2. Nato gir totalt f i om ukrainere dør ut.
  ———————————-
  Nei. Flyktningar frå Ukraina vert no teke imot og hjelpt på best mogeleg vis.
  Det kostar Norge masse pengar, men det er vår kristne plikt.
  Krigen den går sin gang. Ukraina får i desse dagar nye moderne våpen.
  Det er klart at Nato/USA vert for sterke for russarane etter kvart.
  Faren er at denne stormannsgale Putin tyr til atomvåpen. Om det skjer ligg Moskva i ruinar etter nokre dagar.
  Putin har enno sjansen til å trekkja seg heilt ut av Ukraina. Sjansen for at han gjer det er liten. Ein sjuk mann er det vanskeleg å hjelpa.

  3
  1
  • Selvfølgelig tar de i mot flyktninger og hjelper dem. Det gjorde de med syriske flyktninger også. Først skapte de krigens gru og deretter “hjalp” de dem som rømte -en stund i hvertfall.
   Hvorfor ikke bare unngå hele problemet med å gå for fred i stedet?
   NATO og Norge burde ikke ha sendt tonnevis av våpen til Ukraina som ble brukt for å drepe de russisk-språklige i Donbass.
   Norge og NATO skulle ha gått for fred i stedet.
   Fred med Russland og en avtale som partene kunne akseptere.
   Folk i Donetsk og Luhansk var jo tydelige på allerede i 2014 at de ville være fri fra Kiev og naziregimet.
   Hvorfor ikke respektere folkets vilje?
   Men, selvfølgelig. Politikerne verken i Vesten eller i Kiev respekterer folkets ønske.
   Her i Norge gir Støre og Vedum fullstendig blanke i om folk lider for deres strømpolitikk. Støre og Vedum er nøyaktig like arrogante som Zelensky er. Bryr seg null og niks om det deres “politikk” skaper. Hvorfor ikke lytte til folket og respektere hva folket ønsker?
   Nei du Torstein. Med den ene hånden slår og torturerer de vestlige nasjonene folkene og med den andre hånden gir de noen dråper trøst…Det ser ikke ut som om du er i stand til å forstå at de kunne ha “skippet” biten med krig.
   Og Putin vil vinne denne krigen fordi det står om Russlands eksistens. Nato, Biden, dypstatsskjøgen og World Economic Forum står bak denne krigen..

   1
   3
  • Ingen tvil om at Putin er en kynisk mann, som ofrer sine soldater, ungdommer, arbeidsløse, fylliker, narkomane og fengslede mennesker. Med sin delvise mobilisering har til nå Putin snart brukt opp sitt gamle og utrangerte våpenlager, uniformer, og utstyr.

   Men.

   Putin har nå en hær på en million mann, skal økes til 1,5 million mann, men for å sette inn denne store hæren kreves full mobilisering. Når det skjer så åpner han våpenlagrene for det mest moderne våpnene og krigsutstyret han har. På den tid har vesten har tømt alle sine våpenlagre, for våpen og utstyr.

   Hva tror dere vil skje da?

 3. Fred med Russland og en avtale som partene kunne akseptere.
  ————————
  Putin hadde sjansen til å la vera å gå inn i Ukraina. Dei vestlege leiarane trygla han om det. Putin lova at nokon invasjon kom ikkje. LØGN. Difor stolar ingen lenger på Putin. Me kan ikkje tru eit ord av det han seier.
  Putin ynskjer heile Ukraina. Det er ikkje berre snakk om dei 4 statane han ulovleg har innlemma. Krigen har ikkje gått slik han håpte. Russarane vart nøydde til å trekkja seg tilbake. Igjen låg alle vitnesmåla mot dei. Barbariske folk.
  Putin forstår makt/styrke. Difor kan Russland kanskje gje opp om dei innser at krigen mislykkast.

  2
  1
 4. – Vesten har løyet om fred. Vesten forberedte seg på angrep og nå bruker de på kynisk vis Ukraina og dets folk til å svekke og splitte Russland. Det har vi aldri tillatt, og vi kommer aldri til å la noen gjøre det.

  Det sa president Vladimir Putin under en ni minutter lang nyttårstale lørdag.
  ………………..
  Mannen er sjuk.

Det er stengt for kommentarer.