Hindu-mobb gikk til angrep på menn, kvinner og barn i kristen landsby i Nord-Øst India

Martyrkirken: Kristne under press i India

india-chrildren.angrepetMedlemmer av kristne menigheter har rømt fra en landsby i det nordøstlige India etter en serie ondskapsfulle angrep som har ført til alvorlige personskader. Minst tre kristne, inklusiv en 7 år gammel jente skal ha blitt alvorlig skadet etter at en mobb på minst 100 ekstreme hinduer bevæpnet med sverd, steiner og bambusspyd gikk til angrep på kristne som hadde måltidfellesskap etter en gudstjeneste den 17 april Amtola landsbyen som ligger i Golpara distriktet i Assam staten i den nordøstlige del av India,” melder lokale kirkeledere. Minst 15 kristne ble skadd og mange var påført skader i øvre del av kroppen og hodet. “For øyeblikket er det ingen kristne igjen i landsbyen, for alle har rømt,” sier pastor David Boro fra Guwahati som er en av de største byene i det østre India. Det var kristne familier som var hovedmålet for angrepene og de er ennå plassert i såkalte trygge hus etter at de slapp ut av sykehuset.

Enkelte av de mest alvorlig skadde er ennå på sykehus og når de kommer ut vil de bli gjenforent med de andre i bolighus som anses som trygge. I landbyen er de ikke lenger trygge, og de skadde har heller ikke noe hjem å komme tilbake til etter hindumobbens Nimai-Rabha-beaten-in-attack-in-Assam-state-India.-Morning-Star-Newsherjinger, forteller kirkeledere. “Mobben av ekstreme hinduer ble ikke tilfredsstilt nok av å gå løs på de kristne å skade dem, men de brøt seg også inn i familienes hjem og knuste det de kunne finne,” sier den kristne lederen Kamleshwar Baglary. Tilsammen har fem bolighus blitt fullstendig ødelagt og eiendelene er knust,” forteller den indiske kirkelederen. Den 7 år gamle jenta, Pranita Rabha var blant dem som ble angrepet og er påført alvorlige skader i brystet og hodet etter angrepet,” forteller kirkeledere. Hun og to andre kristne ble i all hast sent til sykehuset i Guwahati for medisinsk behandling på Guwahati Medical College. “Mobben av hatefulle hinduer skånte ikke engang kvinner og barn og gikk løs på dem i den hensikt å drepe dem,” forteller pastor David Boro. Troende som var lettere skadd ble behandlet på sykehuset i Golpara og bare tre eller fire medlemmer av den kristne menigheter er uskadd fordi de klarte å rømme når angrepet kom.

Fiendtligheten mot de kristne begynte i fjor etter at en landsbybeboer ble helbredet for kreft ved bønn, og dette førte til at fem familier begynte å gå på møter i den kristne kirken, forteller Baglary. Siden desember i fjor har det vært fem angrep på de nyfrelste i landsbyen. Av de fem familiene som erklærte seg som kristne har to vendt tilbake til hinduismen på grunn av forfølgelse og sosialt press mot dem. “Medlemmer av en ekstrem hindugruppe har tidligere gått til fysiske angrep på de kristne uten at politiet har gjort noe, ofre-indiapå tross av at angrepene ble anmeldt. Landsbyens eldste er under innflytelse fra ekstrem hinduisme og når politiet ankom ble to kristne arrestert mens angriperne gikk fri,” sier pastor Boro. Under angrepet mot de kristne skal en av hinduene ha dødd og de to kristne ble arrestert i forbindelse med dette dødsfallet. Imidlertid har ingen formelle anklager blitt reist,” forteller kirkelederen. I følge vitner skal den døde angriperen ha falt og slått hodet og dødd som følge av skadene. “Vi er rystet over brutaliteten vi har sett i de siste angrepene,” sier pastor Vijayesh Lal i “det evangeliske fellesskapet i India” (EFI) De skadde kristne er identifisert som Harin Rabha, 45 år og mann. Den 40 år gamle kvinnen  Nimai Rabha, den 17 år gamle jenta  Parbati Rabha, den 22 år gamle kvinnen Sandani Rabha. Den sju år gamle jenta Pranita Rabha. I tillegg ble den tre år gamle jenta Purnima Rabha påført skader. Umed  Rabha, 32 (mann) og Sefali  Rabha, en kvinne på 30. Sandra Rabha på 21 år, Nipon  Rabha, (mann 27) Gita Rabha (kvinne på 22) og Sanakya Rabha (mann på 20) Mahendra Rabha, mann på 24; Bonis Rabha, jente 10 år gammel og Nripol Rabha (mann 26) Det er med andre ord familier tilknyttet en indisk familieklan som er under angrep fra hinduekstremister på grunn av deres kristne tro, og som kristne oppfordres vi til å be for de kristne i India.

Foto og kilder: Morning Star News