Hillsong-grunnlegger Brian Houston gikk på nattlig damebesøk hos ikkenavngitt kvinne under påvirkning av alkohol og piller

Brian Houston, grunnlegger av Hillsong høster nå internasjonal mediaoppmerksomhet etter at det ble kjent av pastoren under påvirkning av alkohol og reseptbelagte piller var på damebesøk hos en ikkenavngitt kvinne i førti minutter. Hendelsen som er strid med kirkens retningslinjer skjedde under en konferanse i 2019. I tillegg skal pastoren i 2013 ha sendt upassende tekstmeldinger til en kvinnelig ansatt. Den kvinnelige ansatte sluttet kort tid etter denne hendelsen. Interim pastor i Hillsong global, Phil Dooley, sier at Brian Houston ikke kan huske om han hadde seksuell omgang med den ikkenavngitte kvinnen på hotellet i 2019.

Pastor Brian Houston møtte kvinnen som ikke var medlem av Hillsong i foajén ved Pullman Hotel hvor flere av de kirkelige ansatte tok seg noen drinker. Det var under en av konferanse-kveldene at Brian Houston satt og drakk med en gruppe fra Hellsong. Senere på kvelden gikk han opp til kvinnens rom og banket på døren til rommet. Hun åpnet og han endte inne på hennes rom. Interim pastor Dooley sier at kirken ikke har kunnet fastslå hva som skjedde videre. Brian Houston husker ikke om han hadde seksuell omgang med kvinnen eller ikke.  Det er Christian Post som melder dette.

12 tanker om “Hillsong-grunnlegger Brian Houston gikk på nattlig damebesøk hos ikkenavngitt kvinne under påvirkning av alkohol og piller

 1. Hillsong var jo en av de sektene som krevde vaksinepass.
  Min sann. Gud har i sannhet begynt å avsløre hvem som er ugress og hvem som er hvete i disse tider.
  En hellig, ren og lutret brud skal stå frem i hellighet og renhet under disse siste tiders trengsel.

  2
  3
 2. Dette kan da ikke være noen stor nyhet? Jeg har alltid trodd at hillsong var en verdslig sak. Og for så vidt, det er vel mange undersøkelser som tyder på at forskjellen på “kristne” og ikke-kristne rent statistisk ikke finnes lenger?

  3
  1
  • Den sandblåste: “..forskjellen på “kristne” og ikke-kristne rent statistisk ikke finnes lenger?”

   Korrekt. Derimot finnes et mindre antall SANNE KRISTNE som er forvaltere av de bibelsk sanne Jehovahs ord.

   4
   5
  • 18/03/2022, kl. 22:17 sa KRISTEN:

   “Korrekt. Derimot finnes et mindre antall SANNE KRISTNE som er forvaltere av de bibelsk sanne Jehovahs ord.”

   Ja. Det er sant. Jeg har lest litt om kristendommens historie. Men problemet for jehovahs vitner er jo at den vanlige kristendommen hadde eksistert i århundrer før noen hadde hørt om deres egen spesielle religionsvariant. Og hva med alle de beviselig falske profetiene som jehovahs vitner mente skulle “bevise” at de var de “sanne kristne”. Det var beviselig ganske mange av dem.

   Og hva får deg til å tro at grunnleggende sannheter i Biblelen må omfortolkes av jehovahs vitner med jevne mellomrom?

   Men nå må jeg selvsagt ta forbehold om at du kanskje ikke kjenner så mye til jehovahs vitners historie og har laget din egen religionsvariant. Jeg har bare lest litt om jehovahs vitne-religionen og hvordan denne bygger på vakttårnets ideer.

   4
   2
  • Daniel 12:

   “3 De kloke skal skinne
   som den strålende himmelhvelvingen;
   og de som har ført de mange til rettferd,
   skal skinne som stjernene til evig tid.
   4 Men du, Daniel, skal holde ordene skjult og forsegle boken INNTIL ENDETIDEN.”

   Javel ja, så Bibelens sannheter skulle være skjult og forseglet opp i gjennom og forstås først i vår tid. Interessant. For da forteller jo Daniel også at Kristus skulle stå frem til slutt med sitt himmelske navn Mikael.

   3
   6
  • 19/03/2022, kl. 07:29 sa KRISTEN:

   ” Men du, Daniel, skal holde ordene skjult og forsegle boken INNTIL ENDETIDEN.”

   Javel ja, så Bibelens sannheter skulle være skjult og forseglet opp i gjennom og forstås først i vår tid. Interessant. For da forteller jo Daniel også at Kristus skulle stå frem til slutt med sitt himmelske navn Mikael.”

   Dette gir meg mange asossiasjoner til jehovahs vitner som har kommet på døra. De fremfører en slags “hokus-pokus-religion” hvor de plukker ut noen få passende linjer fra bibelen og lar dem overstyre alt annet. Som i dette tilfelle, å bruke Daniel som “bevis” for at jehovahs vitner har fått åpenbaringer som ingen andre har fått. Men dette er jo bare en påstand fra en anonym skriver!

   Spesiellt lite troverdig er det med tanke på alle de bevislige falske profetiene jehovahs vitner har markedsført i løpet av de siste hundre år.

   Men siden dine meninger er så særegne og spesielle lurer jeg på; tror du at jehovahs vitners sjefer fikk disse åpenbaringene eller mener du at du i utgangspunktet fikk dem selv? Har du gjort deg noen tanker om at det er litt rart at du stort sett mener det samme som de som beviselig har produserte store mengder falske profetier?

   Og siden du gjør krav på å være en av de 14400, dvs et særdeles høyverdig feilfritt menneske som følger Jesus uansett, er det ikke rart at du mener mye av det samme som sjarlatanene i Vakttårnet?

   Hvordan er det mulig?

   5
   1
  • Nytt fra den sandblåste: “..Og siden du gjør krav på å være en av de 14400, dvs et særdeles høyverdig feilfritt menneske.”

   Jeg forstår at du har liten bibelkunnskap:

   “Det som er lavt i verden, og det som er foraktet, det utvalgte Gud seg, det som ingenting er, for å gjøre det til intet som er noe – for at intet kjød skal rose seg for Gud.” – 1. Kor 1,28-29

   6
   4
 3. Flere av de kirkelige ansatte tok seg noen drinker på hotellet, står det. I utlandet har de en litt annen tilnærming til alkohol i kristne kretser enn vi har i Norge. Her er det en krampaktig og hysterisk alkohol-holdning blant kristne. I allefall i offentligheten.
  På Jesu tid var det bruk av alkohol i samfunnet både til hverdag og fest. Dette kan vi lese om i flere tilfeller i Bibelen. Hva skulle skje når jødene fikk tilbake sitt gamle land? Jo, vinrankene skulle atter blomstre på Israels fjell!
  Men Bibelen advarer sterkt mot misbruk av alkohol. Selvkontroll skal man ha på dette området, som på alle andre områder.
  Det var tydeligvis mange som drakk seg fulle på Jesu tid, men det var ikke meningen med vinen.
  I eldre tider står det om Noa som drakk seg full og ravet naken rundt. Likefullt var han en Guds tjener! Gud aldri nektet menneskene å nyte vin!
  Men å se en norsk kristenleder sitte på et hotell og nyte et glass vin får vi ikke se. Da kan han angivelig komme til å lede andre til fall. Hva lederen drikker hjemme vites ikke…
  Et stridsspørsmål her til lands.
  En måte å støtte israelsk økonomi på er å kjøpe israelsk vin på Vinmonopolet.

  2
  2
  • “Vin gleder menneskenes hjerter og gjør åsynet skinnende”, sier bokji, men legger til: “Hver den som raver av vinen blir ikke vis”.

   For sanne kristne er det imidlertid best å følge de greske skrifters råd:

   “VÆR EDRUE OG VÅK, FOR DERE VET IKKE I HVILKEN TIME DERES HERRE KOMMER.”

   Men 16. april kommer den årlige minnehøytiden og da spiser og drikker alle som har himmelsk håp brødet og vinen til minne om Jesu død, som oppfylte loven om “like for like, liv for liv” og derved slettet de evige, dødelige følgene av Adams død.

   4
   1
  • Det passer seg ikke for en pastor og grunnlegger av et kirkesamfunn og sitte i drikkelag under konferanser.
   En blanding alkohol og piller og så oppsøke en fremmed kvinne som ikke er hans hustru og deretter ikke huske hvorvidt de har hatt seksuell omgang, vitner om en åndelig leder som er i en posisjon han ikke skulle ha.
   Jeg sier ikke her at det nødvendigvis er galt å drikke et glass vin eller så, men å drikke samtidig som man bruker reseptbelagte piller, gjør at rusen blir forsterket.
   Skriften sier at “vinen er en spotter”
   Ordsp 20,1 Vinen er en spotter, sterk drikk volder støi, og hver den som raver av den, blir ikke vis.
   Guds ord sier også:
   Ordsp 23,29-32 Hvem roper: Akk? Hvem roper: Ve? Hvem har trette? Hvem har klage? Hvem har sår for ingen ting? Hvem har røde øine? 30 De som sitter lenge oppe ved vinen, de som kommer for å prøve den krydrede drikk. 31 Se ikke til vinen, hvor rød den er, hvorledes den perler i begeret, hvor lett den går ned! 32 Til sist biter den som en slange og hugger som en huggorm;

 4. Grunnleggeren av frelsesarmeen, William Booth mente at alkohol var djevelen i flytende form. Av og til ser det slik ut.. I alle fall i våt kultur

 5. Grunnleggerne av Evangeliesenteret, Lise og Ludvig Karlsen, har stygg erfaring med rusmidler.

Det er stengt for kommentarer.