Hardkjør fra Fædrelandsvennen mot Norsk Luthersk Misjonssambands skoler

Avisen Fædrelandsvennen i Kristiansand har i de siste dagene kommet med en rekke nyhetssaker som angriper Norsk Luthersk Misjonssamband for deres troskap mot bibelske verdier

I en tid hvor alt av konservative kristne verdier er under press har også Kristiansands-avisen Fædrelandsvennen kastet seg på bølgen av medier som angriper konservative og bibeltroende kristne organisasjoner. Norsk Luthers Misjonssamband som er kjent for sitt omfattende misjonsarbeid for å fremme evangeliet er nå under økende press fordi ansatte i organisasjonens skoler og institusjoner må skrive under på et verdidokument hvor man forplikter seg til å ta avstand fra fenomener Bibelen omtaler som synd. Dette innebærer at ansatte må “si nei til fri abort, nei til sex utenfor ekteskap, nei til homo-ekteskap og sjelden ja til skilsmisse,” skriver Fædrelandsvennen. (Foto:Skjermdump fra fvn.no)

Allerede tirsdag trykket avisen en sak omkring Drottingborg videregående skole i Grimstad og saken ble fulgt opp med en ny negativ sak publisert onsdag hvor det var Mediehøgskolen på Gimlekollen som var gjenstand for samme kritikk. Norsk Luthersk Misjonssamband som nylig vedtok at de ville opprette et trossamfunn har også fått samme omtale i Stavanger Aftenblad melder avisen Dagen i en sak som kan leses her. At kristne organisasjoner jobber etter et kristent og bibelsk verdigrunnlag og også forplikter sine ansatte på dette burde ikke være noen stor nyhet. -Ja, er ikke lett å finne noe å skrive om nå på sommeren. “Kristen skole krever at lærerene følger Bibelen for å jobbe der” er vel like spennende som f.eks. “Høyre krever at Høyres statssekretærer følger Høyres partiprogram.” skriver en av dem som har kommentert saken i Fædrelandsvennen. Selv om verken Fædrelandsvennen eller Stavanger Aftenblad sier det direkte, er det åpenbart at meningen med å publisere slike negative “drypp” om en konservativ og bibeltro organisasjon er å medvirke til å skape et fiendebilde mot kristne som er tro mot det opprinnelige kristne grunnsynet som også var den norske kirkes ståsted før “apostat-kreftene begynte å vinne frem. Man behøver ikke være profet for å se hva media forsøker å hause opp mot Norsk Luthersk Misjonssamband og andre organisasjoner og menigheter som deler samme skepsis overfor abort, homofili, nei før-ekteskaplig seksualliv og skepsis overfor skilsmisse som Bibelen sier Herren hater. Siden Norsk Luthers Misjonssamband er en kristen organisasjon som ønsker å holde fast på Bibelens ord og verdier ville det heller vært grunn til uro dersom organisasjonen ikke hadde verdier de forpliktet sine ansatte på er i hvert fall mitt synspunkt.

Tekst Kjell Andersen

 

 

4 tanker om “Hardkjør fra Fædrelandsvennen mot Norsk Luthersk Misjonssambands skoler

 1. Jesus sier at alle som står på bibelens ord skal bli forfulgt. Vi ser at det stemmer!

 2. Når vi ser hvordan samfunnet har utviklet seg de siste 25 årene i fht.media,kultur,reklame for all slags umoral og annen dritt,er det ikke rart man ikke klarer å skille det onde fra det gode lenger. Alt er tillatt og ingenting bør utelates. Som kristne er vi blitt feige og vil for all del ikke stikke hendene inn i et vepsebol. Vi er nå blitt så likegyldig at vi ikke reagerer særlig på brudebilder av likekjønnede,det begynner å bli vanlig og da blir det også “naturlig”. Abortspørsmålet er også farlig å ta opp,for da får man alle feminister og forståsegpåere på nakken. Ingen vil vel ha trusler og hatpost som endel av livet. Men det er prisen å betale! Er vi som kristne villig til det,eller kryper vi inn i vår trygge hule og jatter med? Stiller dette spørsmålet i aller høyeste grad til meg selv også. Vi er ikke klar for forfølgelse og tier heller,feig er vi!

  • Nei det er ikke lett å stå i mot presset i samfunnet. Vi ser stormen fra massemedia med NRK i spissen. Det er sensasjon når Misjonssambandet står på Biblense klare ord om samliv. Takk til ledere som står i mot glupske ulver som ikke kjenner Skriften. Takk til informasjonsleder Ottosen i Misjonssambandet som gjentatte ganger har blitt innkalt til “forhør” i NRK, og har måttet forklare Misjonssambadets beslutninger, som er i henhold til Guds klare ord . Disse lederne trenger virkelig forbønn . Jo, man kan gjerne stille sørsmål om feigheten og likegyldigheten hos kristenfolket. Det har jo etterhvert blitt stillere omkring både abottloven og ekteskapsloven.

  • Enig Odd Gunnar. Vi må be for kristenledere som står fast på Guds ord. Hele kristenfolket burde løfte opp disse ledere som står i stormen i bønn.
   NLM har vært en viktig bastion for bibeltroskap innenfor den lutherske gren av den kristne kirke, og siden vår folkekirke er luthersk er det mot lutherske troende at angrepene kommer heftigst. Både lutheranere, pinsevenner, frie venner og alle andre som står på bibelens grunn må være med å løfte i forbønn. I dag er det her i Norge den lutherske kirke som er under press til å akseptere likekjønnede ekteskap, og i neste omgang vil det bli frikirkene som kommer til å oppleve presset.
   Derfor er min oppfordring: Be for ledelsen i NLM!

Det er stengt for kommentarer.