Harde kamper i og utenfor Kiev og russisk luftoperasjon mot Lviv

Det har i natt og lørdag rast harde kamper mellom russiske og ukrainske styrker både inne i og rundt Kiev. Det russiske angrepet har møtt massiv motstand og fremgangen har gått så raskt som den russiske militære ledelse hadde forventet. En tredje russisk luftoperasjon er i gang, denne gangen i byen Lviv på den ukrainsk-polske grensen. Russiske styrker prøver å stoppe tilførselen av ukrainske styrker med panser- og luftvernvåpen og stenge NATO-grensen mot Polen, melder WarNews 24/7 lørdag. De russiske styrkene møter kraftig motstand overalt og det er uklart hvor lenge Russland kan holde militæroperasjonen i gang uten å tilføre forsterkninger.

Russland er fast bestemt på å ta over kontrollen over Ukraina og derfor vil militæroperasjonen fortsette nådeløst frem til målet er nådd. Den korrupte Joe Biden skremte velgere med hva som kunne skje i Ukraina dersom Trump fikk en periode til i Det Hvite Hus

Alt det Joe Biden løy om Donald Trump skjer nå i Ukraina, på Joe Bidens vakt. Under Trump ble det ingen blodbad i Ukraina eller noen steder ellers, men etter ett år med Joe Biden er krigens vinder løs i Ukraina.

Kamper i Kiev

&nbsp

Samtidig som ukrainske styrker yter hardt motstand planlegger president Putin og hente inn mer enn 10 000 svært erfarne tsjetsjenske krigere som er kjent for å være nådeløse og svært hardbarkede. Dette er svært erfarne og motiverte krigere.

Denne krigen er neppe over i løpet av helgen og en langvarig krig i Ukraina vil gjøre Russland ennå mer isolert internasjonalt. Etter at Vesten i går vedtok nye sanksjoner er Russland alt i gang med å planlegge sitt svar. Vil Putin trykke på den røde knappen og stenge all gasstilførsel til Europa“

&nbsp

;

4 tanker om “Harde kamper i og utenfor Kiev og russisk luftoperasjon mot Lviv

 1. Er Sokelys.com pro-russisk?

  Jeg sitter med en fornemmelse at dere støtter Putins regime.

  2
  1
  • Søkelys støtter verken Russland eller Vesten i denne konflikten.
   Støtter den sunne fornuft som skulle tilsi at partene hadde satt seg ned og funnet et kompromiss om Ukraina fremfor å holde en krig gående på det åttende året.
   Ukraina skulle vist velvilje mot de russisk-talende i Donetsk/Luhansk og trukket vekk sine soldater og gitt stor grad av selvstyre.
   Deretter skulle Ukraina ha satset på nøytralitet i forhold til militære allianser. Landet er et kornkammer og kunne ha fått gode inntekter på den globale mangelen og prisøkningen på hvete. Men oppildnet av Vesten, EU søkte de mot et Nato som de likevel ikke kunne bli medlem av fordi Nato ikke tar inn medlemskandidater som har konflikt omkring sine grenser.

   1
   3
  • Det skinner igjennom at Søkelys støtter Putims regime. Det er vel egentlig BARE redaktøren SELV som ikke forstår hva han selv skriver.

 2. De ukrainske styrkene gjør stor motstand. Dette fører til tap av enda flere menneskeliv og bygninger blir lagt i grus – herunder industribygg. Likevel må Russland være fornøyd med at de kom helt frem til Kiev på bare to døgn.
  På Krigsskolen lærte vi om strid i tettbygde strøk. Dette var en krigføring man for enhver pris måtte prøve å unngå. Fienden kan da drive med snikskyttere fra ymse bygninger – der de selv har god dekning. Således kan det ta lang tid for russerne å rydde opp i hele Kiev – om de noen gang greier det.
  Videre kan ukrainerne senere gå over til gerilja-krigføring. Denne form for krigføring er det umulig ” å få has på ” – særlig i det nest største landet i Europa med 40 millioner innbyggerne. Slikt har russerne erfaring fra i Afghanistan og USA har lignende erfaring i Vietnam. Gerilja-soldatene gjemmer seg i sine hjem og fører et vanlig familieliv – men slår plutselig til mot fienden.
  Konklusjon : Russland har nå labbet ut i en militær hengemyr som det trolig er umulig å komme ut av med æren i behold. Vesten skal nå gi mer våpen til Ukraina : Dette fører til at russerne får enda mer hat mot slike giverland. På sikt kan dette føre til en ny verdenskrig der A-våpen til slutt blir brukt.

Det er stengt for kommentarer.