Har sagt opp avisen Dagen etter å ha blitt utestengt fra Dagens kommentarfelt på Facebook

Blogger Jan Kåre Christensen har sagt opp sitt abonnement av den religiøse avisen Dagen etter at han ble utstengt fra avisen Dagens debattside på Facebook. Christensen hadde i en debatt omkring vaksinen, Jan Hanvold og Svein Magne Pedersen påpekt at det var underlig at Dagen brukte en “horkarl” som et godt eksempel på vaksinelydighet. Jan Hanvold er som kjent gift og skilt flere ganger og lever etter Skriftens ord i hor. Avisen Dagen har i den senere tid innskrenket betydelig på ytringsfriheten og Christensens utsagn om at Hanvold lever i hor, ble for sterk kost for avisen. Christensen respons på å bli bannlyst var å si opp sitt abonnement på avisen. Dermed kan Christensen bruke pengene han sparer på å ikke holde Dagen til noe annet og mer konstruktivt.

Mange hadde håpet at avisen Dagen med Vebjørn Selbekk i sjefstolen ville bli et fyrtårn for ytrings og religionsfrihet i Norge. Som kjent var Selbekk den som publiserte de omstridte Muhammed-karikaturene som i 2006 utløste et sinne mot Norge i flere muslimske land. Imidlertid har Selbekk blitt en stor skuffelse både for folk som kjemper for ytringsfriheten og konservative kristne som har mistet en viktig støttespiller i avisen Dagen. Under Arthur Berg, Finn Jarle Sæle, Johannes Kleppa og Odd Sverre Hove`s ledelse var Dagen et fyrtårn i en mørk verden. Nå¨har fyrtårnet slukket, og alt vi sitter igjen med er en vestlandsavis som verken forsvarer barna i mors liv, som ikke kjemper for det bibelske ekteskapssynet og med en avis som minner mer om Dagbladet enn en kristen avis. Mange evangeliske kristne har sluttet å holde Dagen og med bannlysningen av Christensen mister avisen nok en leser og de kronene bloggeren har kastet vekk på Dagen.

17 tanker om “Har sagt opp avisen Dagen etter å ha blitt utestengt fra Dagens kommentarfelt på Facebook

 1. Hanvold lever i hor, påstås det. Jeg spurte i et tidligere innlegg der dette ble påpekt, om Hanvold skulle skille seg. Jeg fikk ikke respons på det. Så jeg spør igjen: Skal Jan Hanvold skille seg fra sin kone?

  1
  1
  • Etter Bibelens syn som ikke tillater gjengifte, burde Hanvold gå tilbake til sin opprinnelige kone eller leve alene.

   3
   1
  • Med tanke på to barn, som Jan Hanvold har med nåværende kone og som er under 18 år ennå, ville det for dem være traumatisk å bli utsatt for skilsmisse. Direkte ødeleggende.
   Barna trenger sin far, og delt samvær/bopel er vanskelig for barna.
   Her må man sette barna først.
   Det var første kona som forlangte skilsmisse, mener jeg han har fortalt.

   2
   2
  • Otis

   Jan Hanvold har selv satt seg i denne situasjonen.

   Hanvold har selv sagt at han er skyld i alle forhenværende ekteskapsbrudd.

   Rent menneskelig forstår jeg selvsagt hva du mener.

   Men hva med alle hans andre barn?

   De har også «mistet» enn Far, at disse andre «mister» en Far, det er vel ikke verre enn alt annet Hanvold har gjort?

  • Jeg skal ikke begi meg ut på en diskusjon med deg, Christensen, om dette tema gift/gjengifte, for da kommer jeg til kort. Jeg kommer, naturligvis, med rent menneskelig tankegang om dette, for jeg har ikke studert dette eller hørt det forkynt før.
   Har aldri tenkt over hvor alvorlig det egentlig er.
   Som du hentyder, er det best å ikke sette seg i en slik situasjon at skilsmisse blir aktuelt. Man må pleie ekteskapet og ha en “realitysjekk” hvordan det står til. Ta vare på hverandre. Det står i Bibelen at det å behandle ektefellen dårlig kan hindre bønnesvar. Stemmer ikke det?
   Men det forkynnes ikke om dette temaet fra norske prekestolen, det virker å være tabubelagt.

  • Jeg nevnte det som er bibelens syn på det hele.
   Jeg vet at nå tingene er kompliserte med mange ektefeller som i Hanvolds tilfelle kan ting være komplisert å fikse og det er mange hensyn som kan spille inn.
   Likevel er Skriften klinkende klar på at en mann eller kvinne er bundet til sin ektefelle til døden skiller dem. Da er er et menneske fri til å gifte seg på nytt.

  • Synes du hele tiden lar de menneskelige tankene styre, og du svarer ikke!

   At Hanvold skiller seg fra Fru Inger vil ikke by på noen utfordringer for dem økenomisk.

   Ser ikke noen vanskeligheter mer enn at Hanvold og mange, mange andre har «løsunger» her og der. Alt dette er et surr!

   Ut i fra Guds ord er ikke gjengifte tillatt for oss troende, det er kun død som gir anledning til et nytt ekteskap!

   Jan Hanvold må selv ta konsekvenser av sine handlinger, Guds ord står der til evig tid!

  • Vi skal huske på at i bibelsk tid var det ingen velferdsstat. En kvinne som opplevde at mannen gikk fra henne, var nødt til å gifte seg igjen, spesielt om hun hadde ansvaret for en barneflokk. Det var hele poenget med skilsmissebrevordningen. 5. Mos. 24:1,2

   Når det gjelder Jesu uttalelser i Markus 10:11,12 og Lukas 16:18 som synes å si at enhver som gifter seg igjen begår ekteskapsbrudd, må de forstås i lyset fra de mer utførlige uttalelsene i Matteus 5:32 og 19:9 : “Av noen annen grunn enn hor”.

  • Jephtah jeg ble utestengt av en grunn.

   Jeg påpekte at Jan Hanvold hadde et forhold til en mengde damer.

   Da å sette litt til han, var ikke pålitelig!

   Vi vet av Visjon Norge i begynnelsen prøvde også å tjene penger på corona.

   Betalte enn inn et hvis beløp til VN, skulle enn ikke få corona!

   Jeg ble utestengt på et slikt grunnlag, er ikke rett?

 2. 2628 kr. sparer jeg i året.
  Ikke så aller verst 😁

  4
  1
 3. Er Søkelys kjent med om Jan Kåre Christensen også vil si opp abonnementet sitt på Blues-News, Ny Tid, Dølaminne, Elektro, Glass og Fasade, Malegleder, Kirkegården, Baker og Konditor, Klatring, Seilas, Sko, Tannstikka, Vann, Viseforum, På Sporet og Nytt om Runer ?

  Det ville være veldig informativt og veldig nyttig for Søkelys mange lesere og deres daglige liv mellom fjord og fjell om Søkelys ved hver oppsigelse skriver et langt stykke om dette. Legg gjerne ved grunnen til oppsigelsene da dette er ting vi gjerne vil vite alt om.

  1
  2
  • Eneste avisen jeg abbonerer på er Haugesund Avis 😁
   Da får jeg tillegg 70 andre avviser.

  • Vyrde Søkelys.

   Det er direkte mot alle de naturlover som styrer lyd og lys at en predikant som Jan Kåre Christensen fra sin bopel høyt hevet over almuen i Oslo ikke abonnerer på tidsskrifter som Blues-News, Ny Tid, Dølaminne, Elektro, Glass og Fasade, Malegleder, Kirkegården, Baker og Konditor, Klatring, Seilas, Sko, Tannstikka, Vann, Viseforum, På Sporet og Nytt om Runer.

   Har Søkelys en forklaring i henhold til de naturlover som styrer lys og lyd på at denne predikanten ikke abonnerer på disse tidsskrifter ?

   Her utbes det en forklaring. Og den burde være god !

   1
   1
 4. Søkelys, Christensen, Dagen, Visjon Norge og alle andre nasjonalkonservative koko-kristne og religiøse konspirasjonsteoretikere MÅ bli en TV-serie! Den sekteriske krigen mellom selvoppnevnte og faktafornektende profeter hadde blitt fantastisk morsomt! Ja, den ufrivillige komikken er hovedgrunnen til at flere av oss elsker å lese og se overtroiske svovelpredikanter og religiøse dårer! Kristne fanatikere og alternativhøyre er like underholdende som selveste Trump!

  2
  2
 5. Det sies nå i nabolaget at det nå vil falle en dom i tingretten der Jan Kåre Christensen vil bli sendt til psykiatrisk utredning i en lukket institusjon.

  Jeg regner med at da problemet med denne naboen vil bli løst.

 6. Det er fullt mulig å ha ulikt syn på ekteskap og skilsmisse.

  Men å bli utestengt fordi jeg påpekte Hanvolds manglende moral, er ille.

  Det håper og tror jeg at mange er enig med meg i?

  Se for dere at alle som har samarbeidet med sex-forbryteren Jeffrey Epstein.

  Det påvirker alt de gjør og relasjonene der. Uansett hvilket område det er.

  Slik er det også med Jan Hanvold, som har sviktet sine mange kvinner, Gud og alle andre med et slikt liv og levnet.

  Han er en troende, men lever stikk motsatt enn Guds ord.

  Les mer her:

  https://blog.janchristensen.net/2021/12/nr-2959-stengt-ute-fra-avisen-dagens.html

Det er stengt for kommentarer.