Hamas rakett såret 7 israelere, Israel svarer med å sende troppeforsterkninger til grensen mot Gaza

Etter at en rakett avfyrt fra Gaza traff et israelsk hjem og såret 7 personer i det sentrale Israel, svarer Netanyahu med å sende troppeforsterkninger til grensen mot Gaza. Israel har også kalt inn ytterligere styrker som skal være rede til å forsvare landet. Det palestinske rakettangrepet kom bare få dager etter at de ved en “feil” avfyrte to raketter mot Tel Aviv. Rakettangrepet tidligere i dag traff et hus litt nord for Tel Aviv. Blant de skadde var to kvinner og fem menn. Nå krever Israel hevn og israelske soldater gjør seg nå klar til å besvare angrepet.

Den israelske statsministeren har forkortet sitt opphold i Washington og er nå på vei hjem for å håndtere krisen som er oppstått etter at Hamas igjen demonstrerte at deres våpenhvile avtale ikke er verd papiret den er skrevet på. Selv om dagens rakettangrep er en eskalering sier Hamas at de ikke ønsker en eskalering av konflikten. Israel på sin side kan bli tvunget til å bruke langt sterkere lut enn å bombe kontrollposter og militær infrastruktur som de pleier å gjøre etter rakettangrep mot Israel. Siden slike tit-for-tat angrep ikke virker avskrekkende, kan Netanyahu denne gangen ble tvunget til å besvare angrepet langt kraftigere enn vanlig. I israelske aviser tar folk i kommentarfeltet til orde for en ny bakkeoperasjon hvor Israel sender soldater inn på Gaza stripen for å ta ut Hamas for godt. Hvorvidt Netanyahu ser seg tjent med en krig parallelt med at landet nærmer seg valget er usikkert. Netanyahu risikerer også at det blir rettet en tiltale mot seg for korrupsjon.

6 tanker om “Hamas rakett såret 7 israelere, Israel svarer med å sende troppeforsterkninger til grensen mot Gaza

 1. Om jeg husker rett ; så er valget i Israel 9. april. Det er vel lite trolig at det blir noen stor krig mot Gaza før dette valget. Men det er viktig at vi kristne tar med i våre daglige bønner at de RETTE politikerne kommer til makt ved dette valget.

  Ellers så undres jeg over alt jødehatet vi er vitne til i disse tider. Det verste er jo at de snur sannheten på hodet – eller sagt på en annen måte – det som er sant fremstilles som galt og omvendt.

  I en tidligere Gaza-krig var Fredrik Græsvik reporter for TV 2 der. Han var da så partisk på palestiner-siden at han brått ble byttet ut der midt i krigen – med Pål T. Jørgensen ( som om det var noe bedre ).

  Jeg husker spesielt at herr Græsvik rapporterte direkte fra en posisjon i grensebyen Sderot. Brått gikk rakett-alarmen – og han sprang til nærmeste bomberom så hjelmen hans ristet. Godt at jødene tok imot han der.

  Ellers så oppholdt den kjente legen Gilbert fra Tromsø seg i Shifa-sykehuset og nærmest var mikrofonstativ for norske media mens Hamas hadde ( har ) hovedkvarter i kjelleren der. Jeg husker at Støre som utenriksminister gav to mill. kroner til Gilbert under hans opphold i Gaza. Videre var Raymond Johansen som statssekretær i UD nede til Hamas med 60 mill. kroner av våre skattepenger. Hamas er klassifisert som en terror-organisasjon.

  Senere gav HM Kongen den høyeste utmerkelse til Gilbert : ” Kommandør av St. Olavs Orden “. Like etter ble kongens datter skilt fra Ari Behn.

  • Dersom Mads Gilbert ennå er i Norge, er det tvilsomt om det blir noen større konflikt ut av dette. Han bruker jo å være i Gaza dersom det blir krig. Dette slik at han fritt kan hjernevaske nordmenn i beste sendetid på NRK.
   Men jeg tror nok at Netanyahu denne gangen må ta i bruk sterke lut. Det er ikke mange dagene siden Hamas avfyrte to raketter mot Tel Aviv og Israel svarte med å bombe fraflyttede lagre og forlatte Hamas posisjoner. Netanyahu ynder å fremstå som tydelig på sikkerhet, og uten at han tar i bruk sterkere lut enn vanlig vil han fremstå som svak.

  • Skal Israel påny gå inn i Gaza med fotsoldater / pansrede kjøretøy ; så må de innkalle reservister. Så langt er det ikke rapportert om slik mobilisering.
   Da er det trolig at Israel svarer med fly – / rakettangrep mot Gaza-mål. Men Netanyahu er nok snart tilbake fra USA og kan ta nye beslutninger. Denne konflikten er nærmest uløselig med militære midler grunnet at Hamas bruker kvinner / barn som levende skjold ved sine militære installasjoner. Verdens hylekor vil da starte.
   En ting forundrer meg : De på venstresiden ( SV og Rødt ) er jødehatere. Går man på den motsatte siden – nynazistene – så er jo også disse jødehatere. Forstå det den som kan….

  • Så kom Dagsrevyen i kveld med følgende intro : – Israel angriper i kveld Hamas-mål på Gazastripen….

   Som vanlig snur de sannheten på hodet.

  • TV 2 melder i kveld at Israel innkaller flere tusen reservesoldater. Da kan dette bli en stor konflikt. Netanyahu var i sin tid kaptein i IDF. Ved valget i april har han en skarp konkurrent – en tidligere hærsjef og general i IDF – som ønsker å bli statsminister i Israel. Kanskje ” BIBBI ” nå ønsker å vise handlekraft for å forbli i sin stilling ? Enkelte
   eksplosjoner i Gaza i kveld tyder på at israelske raketter har truffet bombelager der.

Det er stengt for kommentarer.