Fulltallig for “Tilbake Til Guds Ord” konferansen i 2016

Årets “Tilbake til Guds Ord” konferanse som finner sted på Holmavatn leirsted i Rogaland storm_johannesen_bjoerner nå fulltallig, skriver Bjørn Storm Johansen (bildet) i en epost til Søkelys. Konferansen som har funnet sted tidlig på nyåret har i år besøk av den lutherske teologen Chris Rosebrough som er konferansens nye navn. Foruten Rosebrough deltar også Don og Cindy Currin fra Heart Cry Minestries samt Jakob Trodahl som er forsamlingsleder i Salem Stavanger og forkynner Bjørn Storm Johansen som er arrangør av konferansen. Chris Rosebrough er pastor i “Kongsvinger Lutheran Church” i Oslo Ohio.

chris-rChris er en solid forkynner av Guds ord, og er spesielt kjent for sitt radioprogram “Fighting for the faith”. Han er også apologet, og deltar i debatter der han forsvarer bibelens lære. Temaet som er satt for konferansen er “Grunnsannheter” og da vil vi tro at temaet vil kunne engasjere troende fra flere sammenhenger. Dermed kan Bjørn Storm Johansen som er arrangør av det hele igjen kunne slå fast at ideen med å arrangere en slik konferanse i iskalde januar har blitt en suksess. For interesserte i nærområdet er det sikkert ennå mulig å kunne få med seg et enkeltmøte. Vi ønsker arrangøren lykke til med årets konferanse.

Program for konferansen
Onsdag
kl. 18:00 – Innsjekking kl. 19:00 – Middag kl. 20:00 – Møte, Chris Rosebrough. – «Skriften alene»
Torsdag
kl. 9:00 – Frokost kl. 10:00 – Møte, Chris Rosebrough. – «Tro i hjemmet» (5.Mos 6:5-9) kl. 11:30 – Seminar, Don Currin – «Fylt av Guds Ånd» kl. 13:00 – Lunsj kl. 16:00 – Seminar, Don Currin – «Kamp mot seksuell synd». Cindy Currin – «Saras døtre» (1.Pet 3:1-6) kl. 18:00 – Middag kl. 20:00 – Møte, Chris Rosebrough. – «Troen alene»
Fredag
kl. 9:00 – Frokost kl. 10:00 – Møte, Chris Rosebrough. – «Gud er Hellig» kl. 11:30 – Seminar, Don Currin – «Det største budet» (Matt 22:37-40) kl. 13:00 – Lunsj kl. 16:00 – Seminar, Don Currin – «Mann etter Guds hjerte». Cindy Currin – «En kvinne etter Guds hjerte» (Ordsp. 31:10-31) kl. 17:30 – Middag kl. 20:00 – Møte, Chris Rosebrough. – «Nåden alene»
Lørdag
kl. 9:00 – Frokost kl. 10:00 – Møte, Bjørn Storm – «Forkynnelsen av Evangeliet» kl. 11:30 – Seminar, Jakob Trodahl – «Fallet, og fallets konsekvens» kl. 13:00 – Lunsj kl. 16:00 – Seminar, Chris Rosebrough. – «Jesus alene» kl. 17:30 – Middag kl.20:00 – Møte, Don Currin – «Den siste dag, alvor og glede» (Åpen 20:11-21:8)
Søndag
kl. 9:00 – Frokost kl. 11:00 – Avslutningsmøte, Chris Rosebrough. – «Alt til ære for Gud» kl. 13:00 – Middag

23 tanker om “Fulltallig for “Tilbake Til Guds Ord” konferansen i 2016

 1. Så fantastisk at dere har solgt ut alle plassene! Men, kommer det ingen av de flotte amerikanske forkynnerne som taler negativt om andre? Det er de jeg og min hustru liker å høre på. Ingenting er så oppbyggelig som å høre noen som taler godt og grundig negativt om en annen kristen forkynner.
  Jeg kjenner ikke alle navnene, er det noen av de som kommer, som vil tale negativt om andre?

  • Helt enig..de er så dumme disse amerikanerne som snakker så stygt om den herlige, styrtrike, og solide forkynneren Joel Osteen..som Gud bruker fordi han skriver så mange bøker og har så stor møtesal..Ja han er bare rett og slett ett idol altså!

  • Temaet er grunnsannheter, så det er det sentrale i den kristne tro som er tema. En luthersk prest, en luthersk forsamlingsleder og to fra heart cry misjonen samt Bjørn Storm Johansen. Hva er grunnsannheter egentlig? Nåden, forsoningen, frelsen, dåpen, hvem Kristus er og treenighetslæren er vel regnet som elementære grunnsannheter i den kristne tro. Det virker veldig lite kontroversiellt. Egentlig burde Jan Kåre Christensen ha prekt på konferansen. Da hadde det blitt liv i leiren. Kanskje Jan Kåre kunne ha frelst noen av disse tørre lutheranere?

  • Men det han sier er jo rett? Enig i at det kanskje her er litt mye fjås, men han snakker jo sant om Joel Osteen? Uansett er ikke falsk lære på programmet dette året som vi ser her i artikkelen. Konferansen virker veldig bra.

 2. Jeg ønsker ikke å gå i debatt med Bjørn Storm, da han er som Jan Kåre Skriver en aggressiv kverulant, samt noe enfoldig. Innlegget over her, er det ikke jeg som har skrevet.

  Jeg har lyttet til det som blir sagt på den youtube-snutten, og jeg blir litt oppgitt og lei meg, lei meg for at en som kaller seg kristen kan opptre så tåpelig og nedlatende som denne Rosebusk. Men, vi ser et mønster; de som Storm trykker til sitt bryst er stort sett calvinister, som ikke tror på nådegavene, de tror ikke på helbredelse av sykdom og de tror ikke på velsignelser, spesielt ikke av økonomisk art.

  Vi som er sanne kristne, som tror på hele Skriften, vet at nådegavene er virksomme i dag, og at Gud både helbreder, og sørger for oss økonomisk og på andre måter.

  Rosebusk, McArthur og Peters har alle det til felles at de latterliggjør Joel Osteen.
  Er det en god ting for en kristen forkynner å rakke ned på andre kristne pastorer og forkynnere fra talerstolen? Dette minner litt om Smiths Venner som er beryktet for lignende usympatisk oppførsel.

  Er det noen som noen gang har hørt Joel Osteen tale negativt om andre mennesker? Nei, det har han ikke, og det er for at han i motsetning til bermen til Storm, er fylt av Åndens frukt, har karakter og nestekjærlighet.

  Jeg er ikke i tvil om at de ovennevnte er satans disipler, og Storm tar på seg et enormt ansvar ved å invitere slikt fantepakk til Norge.
  Og vi vet jo at han allerede henger i en tynn tråd…(hvilket jeg har fått bekreftet fra 100 % sikre kilder)

  Selv lytter eg av og til til Osteen, men jeg syns det er viktig å lytte til ulik forkynnelse, for å få en balanse i dette.
  En ting er sikkert; Gud har ikke kalt noen til å sitte på Salem i Stavanger, og lytte til en vantro krøpling som ikke tror på velsignelser eller helbredelser, bruke timer på å trakassere og latterliggjøre Joel Osteen, Bethel eller IMI! Denne tjenesten til Peters er det definitivt satan som har kalt ham til, og han gjør en “god jobb”, selv om svært mange ekte kristne mennesker for lengst har gjennomskuet ham!

  • Rosebusk er Lutheraner Braut? Akkurat som dine venner i imi. Forresten, kan ikke du dele med oss her hva Osteen sin forkynnelse har åpenbart for deg i ordet i det siste? Nei forresten, unnskyld jeg glemte meg helt av, Osteen forkynner ikke bibelen han. (Sorry, my mistake) ?

  • “Og vi vet jo at han allerede henger i en tynn tråd…(hvilket jeg har fått bekreftet fra 100 % sikre kilder)”

   Ansgar Braut. Hva er dette for noe sladder? Og fra en person som lytter til den ufeilbarlige Joel Osteen som aldri sier noe stygt om andre. Hva har du egentlig lært av Osteen?
   Men, ha ha, det er vel den falske Ansgar Braut som har skrevet dette.

  • Justin Peters avslører Joel Osteen..dette var noe av det han viste oss i Stavanger i fjor. En Guds mann med spesiell innsikt i dette med å avsløre ulver i fåreklær som Jesus advarer imot..som Osteen er.

  • Kjære tid..du eier ikke åndelig dømmekraft i det hele tatt..med din argumentasjon hadde ikke Jesus, apostlene eller profetene mye av åndens frukt, slik som de talte til mennesker. Du fremstår jo totalt blokket for innsikt i dette, og ignorerer helt Osteen sitt fravær av bibelsk forkynnelse som korset, oppstandelsen, helliggjørelse, synd, dom, og et liv i lydighet til bibelens ord. Men istedet argumenterer du for at hans “hyggelige fremtoning”, “hans store menighet” og hans “store boksalg” beviser at han er en kristen?? Hallo!!? Leser du bibelen Braut? Det kan du umulig gjøre, da alle ser at Osteen oppfyller nøyaktig det bibelen advarer imot: “Budskap som klør i øret” (altså som Verden elsker), “Han blir hørt av verden” (slik Johannes advarer imot) og han forkynner ALDRI korset og oppstandelsen som er det ene budskapet GUD frelser ved..Neida, slikt er ikke så nøye Braut? Men hans løfter om rikdom, suksess, (hvis du bekjenner det ut med ord) Og komfort som han stadig forkynner, det er stikk i strid med bibelens ord og løfter til de kristne..Det er ikke så nøye?? Joel Osteen er nøyaktig hva Guds ord advarer imot skal komme “blant dere selv”, og han må advares imot. Å gjøre det krever kjærlighet, fordi man blir upopulær, men man lyder bibelen. (Men for deg og Osteen er jo ikke bibelen Guds Hellige ufeilbarlige ord , Guds stemme er jo stemmen “inni oss” Ikke sant?) Slik som i New age og annen forførelse. Du får bare holde på Braut, gjem deg bak falske navn og mailadresser, Herren ser deg uansett, og du skal svare for han, ikke meg. Håper du vokser opp og våkner opp fra den verden du nå lever i som forført nett-troll..Du har ikke mye integritet..Det tror jeg de fleste er enige om. Jeg har ingenting å skjule, og håper du en dag får ryggrad nok til å stå frem å si hvem du er..Og at du kommer til sannhetens erkjennelse og ser hvor langt vekk fra den sanne vei Osteen er..Lykke til.

 3. Bjørn; også kjent som Roberto, Magnus, Anders, Jostein, Sigurd ++++ Pussig at du som mener at jeg skal benytte min sanne identitet selv skriver under 10-12 ulike nicks…! Og “alle” forfekter den samme ondskapen…
  Jeg er ikke enig med Jan Kåre i mye, men jeg deler hans syn på deg fullt ut, dessverre.

  I rest my case:-)

  • “Pussig at du som mener at jeg skal benytte min sanne identitet selv skriver under 10-12 ulike nicks…”

   Sier den moralsk forderva Braut som selv benytter ulike nicks i tillegg til både den falske og ekte Ansgar Braut. Du har blitt en parodi på deg selv og kristen er det ingen som kan regne deg.
   Bjørn arbeider for Guds rike og bringer sjeler til Jesus, mens alt du bidrar med er kverulering, skittprat og løgn mens du lytter til Osteen og venter på at velstanden skal dale ned over øra dine. Lurer på hvem du ser i speilet i dag du lille patetiske mann.

 4. Jeg har store problemer med å ta på alvor en mann som er en “calvinist-light”, som ikke tror på nådegaver, helbredelser, velsignelser eller Den Hellige Ånd. Og vi ser jo hvilke frukter det kommer av hans “kristne” tjeneste:-(
  Bjørn Storm-Johansen kan likså godt konvertere til Jehovas Vitser…

  • Hva med bønn? Tror han på bønn? Hva er det slags “kristen”-tro denne mannen har egentlig?
   Det er skremmende hvor mange som utgir seg for å være kristne, men som dypest sett tilhører en slags religiøs sekterisk sammenheng.

  • Bønn er bra men da må den også rettes direkte til G-d alene. Å tilbe et menneske gir ikke svar. Avgudsdyrkelse blir ikke besvart. Det er en stor synd.

  • Den kristne bønnen er rettet til Gud Fader, himmelen og jordens skaper i Jesu navn.

 5. Broder Jan Kåre har flere ganger skrevet sannhetten om denne arrogante, aggresive og rebelske brumle bassen.

  Han ligner dypest sett på Todd Bentley, de ser like ut, har ufyelige tatoveringer og de forkynner begge to et falsk og forunderlig evangelium, hver på sitt vis.
  Men, Todd Bentley er i det minste en sympatisk fyr.

  • Jeg ser få likheter med Todd Bentley. enig med jan kåre. I teologi er de like langt fra hverandre som himmelen er fra helvete. Men den norske utgaven av Todd Bentley er ikke så sympatisk at han sparker gamle damer i ansiktet “under åndens kraft” eller deljer løs på en dødssyk mann med knytte-neven i Guds navn. https://www.youtube.com/watch?v=dVvJN-5ivaY (Mannen som Todd Bentley her helbredet med å slå ham i magen døde ikke så lang tid etter, og bølla Todd bentley burde strengt tatt vært sperret inn for vold og svindel. Jeg finner ikke noe sympatisk med Todd Bentely, men BSJ er en rederlig skikkelse siden JKC hater han så intenst. Rent teologisk står BSJ for tradisjonell evangelisk lære slik den er nedfelt i de tre oldkirkelige trosbekjennelsene, og jeg er redd det er du som har en tvilsom teologi.

 6. Vel, “sokelys”, nå er det ikke slik at du har fasitten på alt her. Det er en kjensgjerining at Storm-Johansen er meget nært knyttet opp til calvinismen, og de er meget kontroversielle i de fleste kristne kretser.
  Tanken om at Gud har forut bestemt hvem som skal bli frelst, og at man ikke kan vende seg bort fra frelsen, er ubibelsk og en meget farlig vrang lære. Det er også deres lære om at nådegavene ikke er virksomme lenger.

  Når Storm-Johansen tar slike forkynnere under sine vinger, så er det all mulig grunn til å stille kritiske spørsmål ved ham. Personlig mener jeg at Storm-Johansen er like mye teologisk på avveie som det JV og Mormonerne er, dog på ulike teologiske områder!
  De talerne som Johansen har lagt ut youtube snutter av på sin hjemmeside, er stort sett alle omstridte, og står for en vrang lære på sentrale områder.
  Derfor vil jeg gå så langt som å fraråde såvel frelste som ufrelste å lytte til Bjørn Storm-Johansen.

  • Vel Hansen. Deler av kalvinistisk teologi som predestinasjonslæren ser jeg mulige grøfter med. Blant annet fatalisme, og manglende engasjement for misjon og evangelisering. Men som jeg skrev i debatten om Justin Peters syn om at de overnaturlige nådegavene var opphørt, har karismatiske kristne eksempelvis i USA et langt mindre fordømmende syn på dette enn det som kommer til uttrykk i dine formuleringer.
   Av forhistorien til denne konferansen ser vi at Bjørn Storm Johansen har hatt både lutherske og representanter for sør-stats baptistene på sin talerliste under konferansen.
   Det jeg kunne ønske var at denne konferansen også inkluderte sunne karismatiske kristne forkynnere som har en sterk teologi kjemisk renset for velstands og lykkeevangeliet også som taler på konferansen.

   Så burde man også legge til rette for at brødre i en god ånd kunne diskutere på en bibelsk og rett måte spørsmål man ser forskjellig på.

   Det som ligger fast er at alle disse navn som er invitert deler og innestår for de oldkirkelige bekjennelsene (den apostoliske, den nikenske og den athanasianske trosbekjennelsen) som blir ansett som et uttrykk for klassisk kristen tro rent historisk.

   Når du anser disse på lik linje som Jehovas vitner eller Mormonere blir det for meg like latterlig, da disse har det til felles at de har et annet syn på hvem Gud er, hvem Jesus er og på korset og blodets rensende kraft. I JV og hos Mormonerne har man en helt annen Kristologi, men når det er sagt: Jeg mener helt klart at man burde ta debatten omkring både utvelgelseslæren eller predestinasjonen, Cessationismen og andre spørsmål man kan være uenige om, men på en god og respektfull måte. Jeg vil utfordre Bjørn Storm til å invitere en moderat karismatiker til en av disse tilbake til Guds ord konferansene.

   Alle talerne Bjørn har på sine hjemmeside er fjernet var solide forkynnere, men nettsiden er åpenbart ikke fornyet. Linken fører nå til http://www.123hjemmeside.no//

   Nettsiden er enten nede eller permanent fjernet, men de forkynnere jeg ser han anbefaler er
   John Piper, Carter Conlon fra David Wilksersons menighet, (pinsevenner) Paul Washer, John MacArthur med flere anerkjente bibellærere.
   Dog finner jeg ikke Joel Osteen der. Men så preker jo han heller ikke Guds ord og bibelen, men kristen-New Age

 7. Langt på vei enig med deg her, sokelys. Og jeg er 100 % enig med deg i at Storm-Johansen godt kunne ha invitert en pinsepastor/forkynner til å tale. Men, det anser jeg for helt uaktuelt. Det er ikke slike Johansen ønsker å slippe til.
  Jeg er selv pinsevenn, da jeg mener at de har en fin balanse; de har samlet det beste fra ytterpunktene; passe mengder lov og nåde-forkynnelse, en passe dose om å gi og bli velsignet(men på en sunn og god måte), og litt om helbredelse.
  I motsetning til Joel Osteen som du er inne på som bare forkynner velstand, fremgang og velsignelser, Benny Hinn med sine falske helbredelses-crusades, og ytterpunkter som svovelpredikanter på mørke bedehus(som det heldigvis finnes få igjen av).

  Ytterpunktene skal vi være varsomme med, selv om de langt på vei er bibelske. Det er mer skremmende og forførende, når vi ser figurene som Storm-Johansen inviterer, som denne Peters som bruker timesvis til å latterliggjøre anerkjente menigheter. Gud har ALDRI kalt noen til en slik tjeneste…Og der er det nærliggende sammenligne med Smiths Venner, som er kjent for å bruke talerstolen til å latterliggjøre og devaluere andre kristne sammenhenger og forsamlinger.
  Dersom Storm-Johansen skal bli tatt på alvor må han ta et kontant oppgjør med vranglæren til calvinistene, og han må slutte å tale negativt om andre kristne, og heller bruke talerstolen til å forkynne Guds Ord, hele Guds Ord, rent og klart!

Det er stengt for kommentarer.