Frontfiguren i det religiøse bandet “Jars of Clay” signaliserer støtte til homoekteskap

Dan Haseltine, frontfigur i det religiøse bandet “Jars of Clay” høster nå reaksjoner
etter at han i en twittermelding gikk ut med støtte til homofile ekteskap. “Jeg kan jars-of-clayikke finne et eneste godt argument for å være i mot homofile ekteskap,” skrev den religiøse frontfiguren i sin melding på twitter. Ikke uventet har artistens melding skapt debatt blant amerikanske kristne. Den religiøse sangeren skrev videre “at han ikke brydde seg om hvorvidt Skriften fordømte homoseksuelle ekteskap eller ikke,” skriver Christiannews.net.

.Den religiøse artisten som har forholdsvis mange kristne fans blottlegger dermed synspunkter mange religiøse rockeartister innehar. Svært mange av disse har et tvilsomt forhold til bibelsk kristendom, tvilsomme etiske synspunkter og musikken de presenterer for det kristne markedet har fint lite bibelsk substans i seg. Frontfiguren i “Jars Of Clay” har med sitt utspill skapt debatt i den kristne amerikanske presse og i spalten “In The Line Of Fire” tar Michael Brown et oppgjør med den trend at religiøse rollemodeller kommer ut med holdninger som ikke representerer bibelsk kristendom.

“Jars Of Clay” er bare et av flere religiøse rockeband som har funnet at det er langt enklere å hevde seg som artister i det religiøse markedet enn i det profane. Ved hjelp av sekulær musikk, vage religiøse budskap og flåsete halvkristelige klisjeer har hundrevis av halvdårlige artister skapt seg en inntektskilde blant Guds folk. Ved å twittre slikt frafall fra Guds Ord risikerer den religiøse rockegruppen å skyve bort fra seg konservative kristne som tradisjonelt sett har vært den største kjøpegruppen til den musikk som presenteres fra den religiøse musikkbransjen.

3 tanker om “Frontfiguren i det religiøse bandet “Jars of Clay” signaliserer støtte til homoekteskap

  1. Det er vel lenge siden det var noen sammenheng mellom hva folk kaller seg og hva de faktisk er her i Norge.

    Da jeg var liten syntes jeg det var veldig rart at folk hadde tusenvis av forskjellige guder i land som India f.eks. Men nå har det faktisk blitt slik i Norge også. Snart alle krever og få bestemme selv hva guden deres tenker og mener. Enten fordi de bare vet best eller fordi de har fått “åndelig ledelse”.

    I krisetider forstår folk bedre at de ikke er gudommelige. Det er i slike tider den ekte kristedommen har fremgang. Men så fort folk har det for godt blir de selvgode og tror de kan gjøre hva de vil. Nøyaktig slik Bibelen beskriver det gamle Israel. Ingen ting forandrer seg. Menneskene er like blinde som de alltid har vært.

  2. Jan Kåre. Dette er en kjent sak i kristen amerikansk presse. Artisten har kommet med en offentlig proklamasjon som en offentlig person. Jeg grafser ikke i artistens privatliv, men omtaler et synspunkt han offentlig har båret frem. Artisten har tatt sitt standpunkt i en sak som splitter den kristne kirke, og dersom du ikke ser forskjellen mellom det å gjengi en nyhet som er offentlig omtalt eller å grafse i folks privatliv må du være blind. Denne vesle saken er å gjengi en nyhet på korrekt måte og kan ikke sammenlignes med å henge ut navngitte personer som horebukker.

  3. Kjell!

    Du er dobbelmoraliserende, du skriver imot homoer og de som “forsvarer” de, Jeg gjør dette om gjengifte, kun av kristne forkynnere og sangere, dine synspunkter er ikke verd noe som helst hvis du prøver å få meg til å slutte?

Det er stengt for kommentarer.