Fra VG: USAs og Russlands militære toppsjefer har vært i kontakt -Biden vil ringe Putin lørdag

USAs og Russlands militære toppsjefer har snakket sammen på telefon, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. Meldingen om samtalen mellom sjefen for den russiske generalstaben Valerij Gerasimov og USAs forsvarssjef Mark Milley kommer samme kveld som USA gikk ut med en skarp advarsel om at et russisk angrep mot Ukraina kan være nært forestående. Advarselen ble begrunnet med den store russiske styrkeoppbyggingen ved landets grenser.

Amerikanske innbyggere ble bedt om å forlate landet innen 48 timer. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, Jake Sullivan, sa imidlertid at amerikanske myndigheter ennå ikke vet sikkert om Russland kommer til å invadere Ukraina. Detaljer om samtalene mellom de militære toppsjefene vil ikke bli offentliggjort, opplyser en amerikansk militær talsmann. Samtidig har USAs utenriksminister Antony Blinken forsikret sin ukrainske motpart om fortsatt full støtte, både sikkerhetsmessig og økonomisk. (VG) Andre kilder melder i kveld at Joe Biden lørdag vil ta en telefonsamtale med president Putin som et siste forsøk på å avverge krig.

Én tanke om “Fra VG: USAs og Russlands militære toppsjefer har vært i kontakt -Biden vil ringe Putin lørdag

 1. Putin frykter Gud mens Biden håner Gud.
  Biden er en klatt. Det store USA er over.

  Må dette ende slik det skal.

  Bibelens ord, «rykter om krig» vet jeg
  kanskje ikke om gjelder denne gangen?

  Uansett, Gud har kontroll. Hva Putin kommer til å si til Biden lurer jeg på, men det blir sikkert noe som ligner stikket med det laaange bordet.

  Jeg tenker Biden kommer til å gjøre noe stupid.

Det er stengt for kommentarer.