90 åring og to pastorer kan få 60 dagers fengsel og 500 dollar i bot for å ha delt ut mat til hjemløse

USA under Barack Hussein Obama

90 år gamle Arnold Abbot drev med det han anså som veldedighetsarbeid. Men i Fort Lauderdale i Florida er det ikke lov å dele ut mat til hjemløse. – En politimann sa: «Slipp den tallerkenen nå!», som om jeg hadde et våpen i hånden, forteller 90-åringen til TV-kanalen WPLG. Sammen med to pastorer fra en lokal menighet i Fort Lauderdale, ble 90-åringen sist helg pågrepet av politiet. De risikerer nå 60 dager i fengsel og 500 dollar i bot. I Fort Lauderdale er det nemlig innført en lov som gjør det ulovlig å dele ut mat til hjemløse på offentlige steder. Bakgrunnen for den omstridte loven er at man frykter at enkelte nabolag kan bli invadert av mange hjemløse dersom det deles ut mat på offentlige steder, skriver avisen VG 

Historien om den 90 år gamle kokken og de to pastorene som ble arrestert og risikerer 60 dagers fengsel og en bot på 500 dollar har skapt sterke reaksjoner, I følge lovgivningen i Fort Lauderdale er det ikke tillatt å dele ut mat til hjemløse, og det var nettopp det den 90 år gamle kokken og de to geistlige gjorde. Nå risikerer både 90 åringen og de to pastorene å møte kriminelle anklager for å ha delt ut mat til hundrevis av sultne hjemløse. -En gruppe mennesker som åpenbart blir ansett som skadedyr av de lokale myndighetene. Forbrytelsen de tre er anklaget for fant sted i Fort Lauderdale, Florida. Pensjonert kokk Arnold Abbott og pastorene Dwayne Black og Marker Sims er anklaget for å ha forbrøtet seg på de lokale vedtekter som forbyr utdeling av mat til hjemløse på offentlig sted. Til gjengjeld kan det nevnes at det ikke finnes forbud mot mate duer eller ender i følge byens vedtekter.

Vedtekter trådte i kraft fredag

Forbudet mot å dele ut mat til hjemløse trådte i kraft forrige fredag og brudd på vedtekten seiler150kan medføre inntil 60 dagers fengsel og en bot på 500 dollar. Det var onsdag kveld at politiet slo til mot matutdelingen som fant sted på frivillig basis i regi av to menigheter, og den 90 år gamle pensjonerte kokken med hjerte for de fattige som også ble pågrepet søndag måtte avgi sine fingeravtrykk og ble gitt en stevning. På søndag ble de arrestert fordi delte ut mat til de hjemløse i en park. “Hadde de to pastorene og 90 åringen i stedet for valgt å bruke maten til å fore ender hadde de ikke blitt pågrepet,” sa en ikkenavngitt offentlig tjenestemann lakonisk til en lokal tv stasjon. På tross av de sterke reaksjonene fra offentligheten etter arrestasjonene forsvarer den katolske ordføreren Jack Seiler loven. Ordføreren som får under kallenavnet  “John P. “No Food for the Homeless” Seiler tilhører det samme politiske partiet som president Barack Hussein Obama.

https://www.youtube.com/watch?v=5L1bv5AQ9L4

En trist dag for Amerika

Bakgrunnen for at den kontroversielle demokraten forsvarer forbudet mot å dele ut mat til de hjemløse er at forståsegpåere har sagt at dersom man gir dem mat vil de bli en pest og plage i nabolaget. “I tillegg vil mating av slike medføre at de ikke vil bryte ut av mønsteret som hjemløse,” sa ordføreren som selv nyter “herrens glade dager” godt lønnen av amerikanske skattebetalere. Imidlertid sier Abbot og pastorene at de ikke akter å slutte med å gi mat til de hjemløse. “Det er en konstitusjonell rett ut fra grunnloven å kunne dele ut mat til dem som sulter, og jeg tror på Guds Faderskap og brorskap mellom mennesker og det burde være tillatt å gi mat til våre medmennesker,” sa 90 åringen til lokale rapportere. Abbott leder en ideell organisasjon som heter “Du skal elske din neste” mens pastor Dwayne Black er pastor for The Sanctuary kirke i Fort Lauderdale. Marker Sims er pastor for St. Mary Magdalene Episcopal Church i Coral Springs. “Det er en trist dag for Amerika når kristne pastorer og andre blir arrestert og truet med straff for å gjøre det som er rett og godt,” -og det forteller også hvor langt bort fra Gud Amerika egentlig er kommet,” sier en kristen advokat til den lokale tv stasjonen.