Fra Vårt Land: Vil forby forbønn betalt bønn, -kan ramme Svein Magne Pedersen

pedersen-abortI forrige uke skrev lege Preben Aavitsland et innlegg i Dagbladet, der han rettet krass kritikk mot predikant Svein-Magne Pedersen (foto You Tube) fra Vennesla. «Pedersen omtaler cellegift og stråling mot kreft som «barbarisk» og hevder at hans «resultater med Guds kraft er mye større»», skriver Aavitsland, og er spesielt skeptisk til at Pedersen tar 14 kroner per minutt for å be for folk per telefon. Og det er det stortingspolitiker Freddy de Ruiter (Ap) fra Aust-Agder nå vil til livs. – Etter min mening er dette sidestilt med svindel. Jeg synes det er mindre alvorlig å sende en falsk faktura til en bedrift enn å si til en kreftpasient at dersom du ringer pastoren tilstrekkelig mange ganger, så blir du frisk, sier de Ruiter til NRK. Les resten av saken fra avisen Vårt Land

Én tanke om “Fra Vårt Land: Vil forby forbønn betalt bønn, -kan ramme Svein Magne Pedersen

  1. Jeg er overbevist om at Pedersen er et godt menneske som har stor omtanke for de syke. Tviler ikke på at det har skjedd mange mirakler, og at han virkelig har helbredelsens nådegave. Pedersen virker som en ekte kristen, ikke en velstandsforkynner som lever i ufattelig rikdom. Jeg tror at han har mange og slitsomme dager, kvelder og netter i arbeidet med å løse mennesker fra sykdommer.

    Men….Mener å huske at Gud ga han ideen til telekirken. I såfall taler Gud imot sitt ord. Det har aldri vært bibelsk å ta penger for forbønn. Leste i siste Legedom at en mann ble kvitt sin diabetes etter å ha ringt inn 35 ganger! Blir litt betenkt av å høre at man bare må forsette å ringe inn dersom det ikke skjer noe. Norge er et rikt land og de fleste har sikkert råd til å ringe inn, men hva med dem som ikke har det, og som i desperasjon opparbeider gjeld?

    Man ser at det stadig bygges opp store og enda større sentre med mange ansatte rundt en virksomhet. Kostnadene blir store, og metodene for å få inn penger blir stadig mer oppfinnsomme, se bare på Visjon Norge som hele tiden er i ‘pengeknipe’ og trenger ‘bare’ 5 millioner, ‘bare’ 8 millioner, ‘bare’ …

    En arbeider i Gud rike er utvilsomt sin lønn verd, men kan det være andre måter å drive tjenesten på? Noen som har tanker rundt dette?

Det er stengt for kommentarer.