Fra Fædrelandsvennen: Varsler medlemmene, -menigheten kan gå konkurs

Filadelfia menigheten i Kristiansand er i dyp økonomisk krise etter å ha bygd for flott og langt utover det menigheten egentlig hadde evne og økonomisk ryggrad til. I et nyhetsvarsel i Fædrelandsvennen kan vi lese at medlemmene av menigheten blir varslet om at menigheten kan gå konkurs.  Situasjonen tilspisser seg for Filadelfia. Investeringen i Q42 er blitt så tung å bære at det kan ende med konkurs for menigheten. En god del av menighetens medlemmer advarte lenge mot at prosjektet med Q42 som menighetens lederskap presset gjennom var økonomisk riskosport, og en god del av de kritiske røstene ble borte fra menigheten.

Et tidligere medlem av Filadelfia som i dag har funnet sitt åndelige hjem i en mer nøkter og realistisk menighet, uttalte til Søkelys for et par år siden at han hadde fått nok av giverpress, mas om penger og et lederskap som stort sett utelukkende var opptatt av inntekter og kapital til prosjektet. Flere i menigheten var skeptiske og mente ledelsen snakket stort og varmt om mulighetene og nå kan det se ut som om det disse medlemmene fryktet er i ferd med å skje. Når bankfolk overtar menighetsdriften og den åndelige ledelsen vil det før eller siden gå galt. Filadelfia har lenge vært styrt av en klan med mennesker med høye posisjoner i det lokale samfunnet og selv har god økonomi. Menigheten har vært “kontrollert” av et mindre antall av noen av byens fremste navn, som personlig har hatt god økonomi. Disse og deres slektninger er plassert i stillinger i forsamlingen. “Jeg er ikke så sikker på at de som har ledet menigheten de siste årene har vært de personene Gud ville ha i åndelige posisjoner i menigheten. Nå står menigheten foran en mulig konkurs og det er grunn til å vente at noen vil bli holdt ansvarlig.

 

3 tanker om “Fra Fædrelandsvennen: Varsler medlemmene, -menigheten kan gå konkurs

 1. Hele kristenheten lider under en ÅNDELIG konkurs. Derfor sier Jesus: “Mon jeg finner troen når jeg kommer?”

  Og Skriftene følger opp: “Det blir bare FÅ mennesker tilbake”.

  Jesus sa også:” 22 Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ 23 Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’

  Og: “MANGE går på den brede vei til fortapelsen, men smal er den vei som fører til livet, og FÅ ER DE SOM GÅR PÅ DEN”.

 2. Det er rart med desse religiøse leiarane og deira lengsel etter luksus.
  Me veit at det nærmar seg dagen då Vår Herre skal gripa inn.
  https://www.youtube.com/watch?v=LemTaPCIkTc
  I staden for å leva litt enkelt og vera forsiktig med pengane, påfører dei seg sjølve og andre store byrder.
  Det er litt å læra av løvhyttene
  “Løvhyttene har som mye annet i Tanakh (GT) en dypere symbolsk og åndelig betydning. Hytta er symbol for et MIDLERTIDIG TILHOLDSSTED. I Sukkot, det første stedet israelittene stanset, etter å ha forlatt Egypt, bodde israelittene i løvhytter. De var RASKE Å SETTE OPP opp og kunne forlates. Senere bodde de i telt som de laget seg. Løvhyttene minte israelittene om at de snart ville være i det landet Gud Jehovah hadde lovet dem. Der skulle de få bygge permanente boliger og leve trygt for all tid.”

 3. Men hvorfor burde kristne menigheter/organisasjoner ha en dårligere standard enn andre? Det skjønner jeg ikke.
  Det burde vært omvendt. Tenk på det flotte tempelet som ble reist av Salomo, til ære for Gud!
  Men det står skrevet at man skal sette seg ned og kalkulere hva det koster for man begir seg ut på ting. Det være seg både bygninger og andre ting i livet.

Det er stengt for kommentarer.