Fra avisen Dagen: Norvald Yri er død

“Misjonæren, bibellæreren og bibeloversetteren Norvald Yri er død, 77 år gammel.
Yri ble født i Hareid på Sunnmøre 2. juli i 1941. Han tok embedseksamen på Det teologiske Menighetsfakultet og var lærer på Fjellhaug fra 1968 til 1971 før han reiste ut som misjonær til Etiopia (1973-1976) og Tanzania (1981-1985). Mellom de to misjonærperiodene var han misjonssekretær for Norsk Luthersk Misjonssamband som hadde sendt han ut,” melder avisen Dagen

Les saken fra Dagen her

9 tanker om “Fra avisen Dagen: Norvald Yri er død

 1. Jeg med flere skulle ha vært som denne mannen, det er på grunn av disse menn og kvinner som, gir seg helt til Jesu tjeneste, at Norge har blitt så rikt velsignet.

  Mvh

  11
  5
  • Godt å lese at noen her innser hvor rikt vi er velsignet og ikke sutrer over velstanden som de ugudeliges straff.

 2. En av mine troshelter har gått bort! En viktig stemme i Guds menighet!!

  Takk for alt du har stått for og gjort! Ditt arbeid har båret rikelig frukt og vil gjøre det i uoverskuelig framtid!

  Takk Norvald Yri!!

  8
  5
 3. Husker Norvald Yri ja. En fin og sterk røst har dradd hjem for å være hos Herren.
  Yri har etterlatt seg dype fotspor i sanden og i mange menneskers liv.
  Mine tanker går til hans familie som nå skal gjennom en tid med sorg og savn.
  En troens helt var Norvald. En mann hvis teologi har vært sunn og god.
  Sier meg enig med RJ og Richard

  8
  4
 4. Yri døde noen år tidligere enn gjennomsnittet.

  Er en tidlig død gaven Gud gir sine trofaste tjenere? Eller et langt liv på jorden? Et kort og godt liv? Eller langt og strevsomt?

  Men hvor er Yri nå? I limbo? Hos Gud? Allerede? Med sin gamle kropp? Eller i kroppen han hadde som 20-åring? Eller som et lysvesen? Eller må han vente på opprykkelsen? Og den endelige dommen før han endelig blir utvalgt til himmelen og samvær med Gud? Eller er han allerede der? Eller evig i helvete? Milliarder av milliarders milliarder år i utenforskap? Eller i et innenforskap? Skiller også Jesus på “oss” og “de andre”?

  Hvorfor er dommen så streng? Hvorfor dømme den ikke-troende hjelpearbeideren til evig fortapelse, men den sinnsforvirrende massemorderen til evigheters evigheters lykke bare han tror?

  Er Yri sammen med sine kjære? Eller bare dem som selv var troende? Bare dem som selv var gode nok?

  Har han fortsatt fri vilje? Kan han velge vekk? Har han fortsatt menneskelige følelser? Alle nyanser av det å være levende? Eller har ånden gjort ham viljeløs i et evig troskap uten menneskelig tvil?

  Hvorfor skapte ikke Gud den jordiske verden som et lykkerike med det samme, uten synd og død, hvis han er i stand til det? Og hvorfor sette i gang historien når han på forhånd kjenner hvert minste valg vi kommer til å foreta, og har gjort i en evighetens evighet, lenge før kan satte planen ut i live? Han som kjenner utgangen på alt? Er det fri vilje når alle svar er gitt? Når Gud vet alt, hvem som sier ja og nei når og hvor, men lar mennesker lide seg til svar og seire og nederlag som ligger støpt i historien han har startet?

  Eller handler troen bare om her og nå, i den virkelige verden?

  4
  1
  • Forstår at Guds veier er uransakelige, men hvorfor denne katt-og-mus-lek med menneskelig lidelse når han kjenner begynnelse og slutt og selv har satt oss i gang? Når han kunne skapt et uendelig antall andre og bedre varianter av liv?

   Ja, hvorfor kan Gud finne på å gi mennesker fri vilje i et lykkelig fellesskap etter denne pinefulle testen, uten savn eller lengsler etter dem som ikke kom med, og samtidig ikke tilby en tilsvarende ordning i dette livet?

   Er ikke Gud allmektig likevel? Er ikke Gud allvitende? Ønsker ikke Gud det beste for alle? Er det en hele en skrøne for å skape disiplin?

   Slike spørsmål er barnslig enkle å besvare. Teologien går ikke opp, den er ikke logisk. Ikke på noe vis.

   Allikevel er det nettopp barnetroen som blinder de skriftlærde. Følelsene overstyrer fornuften, som hos en lidderlig voldtektsmann som innerst inne vet han tar feil, men gjør det likevel. Tviholder på ufornuftig fordi den gir ham behag.

   4
   2
  • De fleste menneskers håp om et liv etter døden knytter seg til å få livet tilbake som mennesker på en fremtidig jord under Jesu rikes styre. Både rettferdige og urettferdige vil få en ny sjanse der. Helvete er norrøn mytologi og har intet med Bibelen å gjøre.

   Et begrenset antall kvinner og menn er etter Jesu død valgt ut til himmelsk liv som medlemmer av Guds regjering – Jesu rike. Deres oppgave er å reetablerer jorden til det paradiset de første mennesker tapte.

   At Gud er allmektig betyr selvsagt bare at intet er umulig for Ham av det Han av egen vilje initierer. Heller ikke Han kan være Gud og ikke Gud samtidig.Eller andre oppkonstruerte umulige ting enkelte sidestiller med allmektig.

   Gud er lys,fri energi, og i lyshastigheten eksisterer ikke tiden. Han har da følgelig ikke noen begynnelse.Vi derimot er bundet av tid fordi vi som masse, bunden energi,beveger oss saktere enn lyset gjennom rommet. Tid = ulik hastighet.

   Derfor heter det at “kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike”. For å komme dit må mennesker dø, for så å gjenskapes som åndeskapninger. Akkurat som Jesus måtte.

   Det er fint at du mediterer over disse tingene. Still opp tesene, og start falsifiseringen. Da vil du til sist stå tilbake med det du finner overveiende sannsynlig. Lykke til!

  • En ting er sikkert. Norvald Yri er overlatt i Guds hender, og vårt håp som troende er knyttet til oppstandelsen fra de døde.
   Herren skal engang komme tilbake:
   1 Tess 4,16-18 for Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop, med overengels røst og med Guds basun, og de døde i Kristus skal først opstå; 17 derefter skal vi som lever, som blir tilbake, sammen med dem rykkes i skyer op i luften for å møte Herren, og så skal vi alltid være med Herren. 18 Trøst da hverandre med disse ord!

  • 1 Tess 4,16-18 for Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop, med overengels røst og med Guds basun, og de døde i Kristus skal først opstå; 17 derefter skal vi som lever, som blir tilbake, sammen med dem rykkes i skyer op i luften for å møte Herren, og så skal vi alltid være med Herren. 18 Trøst da hverandre med disse ord!

   Fint Bibelsitat. Etter Harmageddonslaget starter oppstandelsen av døde mennesker til nytt liv på jorden. Rettferdige og urettferdige. Men de som døde i troen som rettferdige står opp først.

   Deretter vil de salvede som fortsatt lever som mennesker på jorden inne i det tusenårige riket etter førti år der rykkes opp til sitt lovte, himmelske liv.. Fordi den tidligere adamittiske døden er borte i tusenårsriket må de rykkes bort og opp til himmelen av Gud selv.

   5
   1

Det er stengt for kommentarer.