Fra arkivet: Torkild Terkelsen slår tilbake

Mener TV2 intervjuet gav et feilaktig inntrykk   Nardus bevegelsens ubestridte leder og øverste hyrde har i etterkant av innslaget på TV2 blitt tvunget til å komme med noen utfyllende kommentarer etter å ha mottatt en rekke spørsmål og reaksjoner etter den heller pinlige opptreden på TV2 nyhetene. I en melding overlevert Søkelys av noen av hans disipler (meldingen ligger også på bevegelsens nettside hevder Terkelsen at TV2s innslag var så redigert at det gav en feilaktig beskrivelse av hva han egentlig mente. I den en side lange meldingen gjentar Torkild hovedpunktene i TV2s innslag og så langt vi kan lese den skrevne meldingen tar Terkelsen overhode ikke selvkritikk for slett behandling av overgrepssaken som nå rir Nardus som en mare.

I skrivet som er blitt presentert sier Nardus lederen at han overlot til offeret og hennes familie (hvor stefaren var overgriperen) å ta stilling til om saken skulle meldes til politiet. I følge han selv skal han ha anbefalt nettopp dette men verken jenta selv og hennes familie (moren og overgriperen) ønsket dette. I stedet for ble saken tatt opp internt i Nardus og konklusjonen var at saken skulle “ties død” siden Silva`s stefar hadde fått tilgivelse av menigheten. ” Det ble bestemt at saken skulle glemmes,” skiver Terkelsen som videre slår fast at “verken han selv eller menigheten på Færøyene kjenner seg igjen i Silvas beskrivelse av hendelsen og menigheten. “Av hensyn til de involverte og Silvia selv vil jeg ikke kommentere hvorfor familien besluttet ikke å anmelde saken selv om jeg anbefalte dem å gjøre det,” skriver Terkelsen som dermed i realiteten skyver ansvaret over på den da 13 år gamle jenta og hennes familie hvorfra overgriperen kom. Etter å ha lest Terkelsens forklaring flere ganger sitter vi igjen med inntrykket av at Terkelsen som egentlig burde ha krøpet til korset, forsøker å gjemme seg bak tom retorikk og religiøs Nardus svada.

Opprinnelig publisert 18.02.12

24 tanker om “Fra arkivet: Torkild Terkelsen slår tilbake

 1. Terkelsen har vel som meg så dårlig erfaring med myndigheter at han kvier seg vel å ha noen befatning med dem å gjøre?
  Slik i saken min med bærer apostelen, så ikke dømme Terkelsen uten å ta med at myndighetene i Norge er stort sett skitne overfor oss kristne.

  2
  3
 2. Terkelsen har vel som meg så dårlig erfaring med myndigheter at han kvier seg vel å ha noen befatning med dem å gjøre?
  Slik i saken min med narre apostelen, så ikke dømme Terkelsen uten å ta med at myndighetene i Norge er stort sett skitne overfor oss kristne.

  2
  3
  • Her spekulerer du veldig Jan Kåre. Slikt jeg har oppfattet Terkelsen har han ikke hatt noen spesielt dårlige erfaringer med politiet og myndighetene i en slik sammenheng. Om han eventuelt skulle hatt en slik dårlig erfaring, så burde likevel offerets erfaring veie tyngre enn hans egen subjektive erfaring. La meg si det til alle her: Jeg tror på ingen måte at Nardus eller Torkild Terkelsen forsvarer eller går god for pedofili eller misbruk av barn. Det vi så i denne saken var rett og slett dårlig håndtering og kanskje en viss redsel om dårlig omtale dersom saken med Silvia Henriksdóttir og hva hun opplevde ble kjent i media. Derfor ønsket både han og eldstebrødrene i Nardus å holde dette innenfor bevegelsen. Det at det opererer en mulig pedofil blant “Nardusbrodere” er jo ikke akkurat noen god reklame for bevegelsen.
   Min kritikk mot Nardus her, går på tre ting.
   1. Manglede eller bagatelliserende oppfølging av offeret.
   2. Manglende vilje til å la Silvia få den rettferdighet og oppreisning en fellende dom mot overgriperen hadde gitt.
   3. Noen av Nardus ledelsens utsagn skaper usikkerhet om hvorvidt ofre for seksuelle overgrep vil få den sjelesørgeriske oppfølging de har behov av etter slike erfaringer.
   4. Og til sist manglende evne til å beklage den dårlige håndteringen.
   Slik jeg kjenner Terkelsen tar han fullstendig avstand fra seksuelle overgrep og mener at slikt er synd og i strid med Bibelens lære. Det er med andre ord håndteringen av situasjonen som er feil og den unge jenta følte seg veldig tilsidesatt når hun erfarte at det hun hadde opplevd skulle ties ihjel.
   Her burde menighetens ledelse etter mitt syn både tatt kontakt med politiet og videre lagt til rette for sjelesørgerisk oppfølging i de påfølgende år.
   En slik opplevelse er ikke lett å håndtere for et barn eller en ungdom og vi må heller ikke glemme at slikt kan gi livslange sjeliske sår og skyld. Som kristne operere vi i en verden der djevelen er en realitet, og jeg tror vi alle vet hvor lett et barn kan få skyldsfølelse og psykiske skader av en slik traumatisk opplevelse.
   Kritikken retter seg i mot håndteringen av aktuelle sak og det er ingen grunn til å tro at Nardus godtar slikt. Såpass godt kjenner jeg Nardus at jeg kan slå fast at det er slik.

   2
   2
  • Dette vet du intet om Jan Kåre. Etter at saken ble kjent i media, kom en Nardus broder inn på jobben min med et dokument fra Nardus som også er grunnlag for denne artikkelen. Artikkelen er sannferdig og den er også Terkelsens reaksjon på oppslaget i TV2 og Søkelys om denne triste saken.
   Saken har ikke noen hull, den er ikke søkt eller full av konspirasjonsteorier.
   Du bruker ordet konspirasjonsteori: Hva mener du er en konspirasjonsteori her?

   3
   1
  • Du fikk da en fair behandling i retten.
   At de i det hele tatt ville drøfte deler av din sak i Lagmannsretten var en stor gåte for mange. Dette siden det var snakk om et forelegg.
   At du fikk advokat oppnevnt er også for mange en gåte. I foreleggs-saker er det uhyre sjeldent at man får offentlig oppnevning.
   Vi snakker her om et ynkelig lite forelegg i størrelsesorden det man får for å kjøre for fort eller urinere offentlig.
   Din sak er så langt fra et justismord, du var skyldig i det du ble dømt i.

   2
   1
  • Jan Kåre. Er det ikke søkt at DU av alle, tar en slik mistenkeliggjøring? DU som har beskyldt Torp for å ha loppet penger fra en viss serber? I tillegg har du beskyldt han for å ha brukt pengene til å kjøpe seg en Mercedes? Ikke nokk med det. Du har ikke SKYGGEN av bevis engang. Er ikke DET søkt? DU er kriminell. Ikke Torp. DU er domfelt og har fått deg et rulleblad. Ikke Torp.

  • Det er en kjent sak at du alltid stoler mer på det pedofile sier enn det deres ofre og andre sier, Jan Kåre.
   Det er en kjent sak at du alltid snakker pent om pedofile og hetser deres ofre, Jan Kåre.

   1
   1
 3. Jeg vet ikke om kristne som politianmelder et kristent nettsted fordi dette nettstedet forkynner Guds ord og kristendom. Jan Kåre, som hevder at han er en kristen, har altså gjort dette.

  3
  2
 4. Men Jan Kåre…. hvorfor forsvarer du alltid pedofile mens du bittert angriper de som tar avstand fra pedofili ?

  4
  2
  • Så hvorfor gikk du til myndighetene for å få dem til å stoppe kristen forkynnelse her i Norge, Jan Kåre ?

   At du konsekvendt angriper de som tar avstand fra pedofili i norske menigheter er kjent nok og kan bevises med å vise til de du har hetset og terrorisert. De har alle tatt et oppgjør med pedofili i norske menigheter og rensket opp i egne rekker.
   De du aldri har angrepet, hetset og terrorisert er alle de som aldri har tatt et oppgjør med pedofili i deres menigheter. Disse forsvarer du.

   Det er derfor jeg kan bevise det jeg hevder.

   3
   2
  • Nei, det er fakta.

   Men hvordan har det seg at du har politianmeldt et nettsted fordi de forkynner Guds ord om gjengifte og annet ?

   1
   2

Det er stengt for kommentarer.