Følger i fotsporene til Ray Boltz, den religiøse lovsangs-artisten Vicky Beeching står frem som gay

Kristen lovsangs-stjerne: “Jeg er homofil. Gud elsker meg akkurat slik jeg er “

vickyMillioner av troende i det amerikanske bibelbeltet har stemmet i sammen med Vicky Beeching i hennes gospelsanger. Nå kan det være de roper i forvirring over den kristne rockestjernens siste avsløring: Nemlig at hun er lesbisk. Også i 2008 ble kristne musikkelskere rammet av en homobombe da artisten Ray Boltz valgte å forlate kone og fire barn til fordel for en homofil livsstil. “Hva Jesus lærte var et radikal budskap om å ønske velkommen og inkludere kjærligheten. Jeg er hundre prosent sikker på at Gud elsker meg akkurat slik som jeg er, -og jeg kjenner en sterk brann for å kommunisere dette til unge mennesker,” skal den britiske gospelartisten ha sagt til  “The Independent”.

.Den kristne artisten har gjennom de siste 10 år skrevet, spilt inn og fremført en rekke populære kristne “worships-songs” og på hennes merittliste finnes det sanger som “The Wonder of the Cross,” “Above All Else” og “Glory to God Forever” (med Steve Fee). Hun har også opptrådt i flere amerikanske megakirker og på kristne musikkfestivaler av forskjellige sorter. “Jeg  husker meg selv som en 13 åring, sitte hulkende i det teppet, jeg ønsker bare å hjelpe andre i en slik situasjon, slik at de slipper å gå gjennom det jeg gjorde og vise i stedet at du kan være deg selv, -en person med integritet. “Beeching’s avsløring burde ikke komme som et fullstendig sjokk siden hun i april prøvde temperaturen ved å gå ut med støtte til homoekteskap, og deretter følge det opp med flere innlegg om LGBT teologi (lesbisk/ homo/biseksuell og transeksuell) i april og juni. Nå jobber hun for å forandre kirkens syn på homofile og lesbiske med noe som ligner på teologi ala Matthew Vines som tidligere i år møtte Michael Brown til debatt om kristne og homofili.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4-I2UrBcCU&list=PLQY7x_n19a5VtpxqtyFXTUKi3jtCdkObY#t=141

“Det krever arbeid å forstå den historiske konteksten til vers som da Paulus sa at “kvinner skal være stille i menigheten,” men når vi ser på deres historiske kontekst og gransker det opprinnelige språket de ble skrevet i, vil noen av disse versene gi en helt annen mening enn de gjorde ved første undersøkelse,” skrev hun på sin blogg. Kirkens grunnsyn på dette emnet kommer neppe til å endre seg over natten. Kirken har blant annet endret sitt syn på slaveri. De har endret på mye, blant annet om kvinners rolle, -og det vil kreve arbeid for å få det til, og du må være villig til å ydmykt undersøke bibelen. Hvis du er villig til å gjøre det skal jeg anbefale deg fantastiske plasser du kan starte lesningen,” skriver den britiske sangeren videre. I det karismatiske organet Charismanews har nyheten om at Vicky Beeching er lesbisk ikke uventet skapt debatt. Også Christian News har historien om at Vicky Beeching er kommet ut av skapet som hovedoppslag.

 

Kopi av Ray Boltz sjokket i 2008?

Den anerkjente kristne gospelartisten Ray Boltz sjokkerte hele det kristne Amerika i 2008 RayBoltzved å forlate kone å fire barn til fordel for en homofil livsstil. Ray Bolzt har gjennom tjue år tjent kristenheten med sin sang og musikk og har utgitt en rekke plater. Boltz musikk har nådd et stort publikum innenfor kristenheten. Til Washington Blade sier Boltz følgende om sin beslutning: “Hvis dette er måten Gud skapte meg, da dette er måten jeg kommer til å leve … jeg virkelig føler meg nærmere Gud fordi jeg ikke lenger hater meg selv.”

Boltz video fjernet fra TBN

Etter at Bolzt nylig stod fram som praktiserende homofil har den kristne TV stasjonen Trinity Boradcasting Network fjernet en konsertvideo som lå på kanalens nettside til fri nedlasting. Trinity Broadcasting har i likhet med store deler av det kristne Amerika reagert sterkt og negativt på Boltz bekjennelse. Nyheten om at Ray Boltz har tatt ut skilsmisse og forlatt den tradisjonelle kristne musikkbransjen til fordel for en homofil livsstil skapte da omfattende debatt blant amerikanske kristne og det ble oppfordret til forbønn for den religiøse sangeren som har bidradd med mye musikk som mange har satt stor pris på og blant mange eksempler vil vi nevne Thank You -og hans sang “What was I supposed to be” er en virkelig tankevekker om drap av ufødte barn. (Fra Søkelys 7/10-2008)

 

 

 

 

 

 

 

Én tanke om “Følger i fotsporene til Ray Boltz, den religiøse lovsangs-artisten Vicky Beeching står frem som gay

  1. Tror dette er en konsekvens av åndelige lover. Synden florerer blandt folk som kaller seg “kristne” og “deres herre” gir dem de forbildene som passer for dem.

    Det jeg spør meg om er imiddlertid om slike synder er noe særlig verre en mange andre synder. F.eks det å “synde offentlig” og kreve at dette skal være legitimt. Eller ved f.eks å kreve at Bibelen ble skrevet i en tid hvor folk ikke forstå noe særlig, og derfor ikke gjelder i dag.

    Tror en predikant traff spikeren på hodet da han spurte noen om hva som var de viktigste budene. “Du skal elske din neste og din Gud” fikk han som svar. “Hva er da de største syndene”. Og det var å synde mot disse største budene selvsagt.

Det er stengt for kommentarer.