Flere trusler fra USAs FN ambassadør øker frykten for en direkte konflikt mellom USA og Russland

Den amerikanske retorikken mot både Russland, Syria og Irak blir stadig mer truende og under kveldens krisemøte i FNs sikkerhetsråd, antydet USAs FN ambassadør at dette ikke nødvendigvis vil bli det eneste amerikanske angrepet mot Syria. Det amerikanske angrepet på Syria ble bestemt nøyaktig på 100 års dagen for USA inntreden i første verdenskrig som fant sted den 6 april 1917. Bare timer etter at president Trump fattet sin beslutning avfyrte amerikanske krigsskip 59 raketter mot et militært mål i Syria. Angrepet har skapt sterke reaksjoner både i Damaskus, Teheran og Moskva og blir ansett som en ytterligere forverring av et allerede anspent forhold mellom USA og Russland.

Det underlige her er at de amerikanske ledere som sterkest har kritisert Donald Trump tidligere, nå nærmest hyller den amerikanske presidenten for angrepet. En rekke personligheter, deriblant Luke Rudkowski, Paul Joseph Watson og Christopher Greene som alle er en del av det som kan kalles “alternativ media” har tatt sterk avstand fra det de mener er en uansvarlig handling fra president Donaldt Trump som beordret angrepet. En rekke røster advarer nå om at dersom USA fortsetter sin uansvarlige politikk og kommer med nye angrep, risikerer vi å stå overfor en direkte konflikt mellom USA og Russland som igjen kan bety en tredje verdenskrig. En tidligere norsk militær slår nå fast at verdens situasjonen er uhyre spent.  “Det norske forsvar er trolig satt i beredskap etter nattens hendelser i Syria. Det betyr bl. a. at alle permisjoner er inndratt og Brigaden i Nord-Norge er sendt ut i sine såkalte ” Alfa-områder “. Noe annet ville være uforsvarlig. Hva gjør så Putin ? FN sitt Sikkerhetsråd er hasteinnkalt av Russland – men det kommer nok intet ut av dette møtet. Men det gir Russland tid til å planlegge sitt neste trekk. Det mest iøynefallende er russiske luftangrep på de 500 US-soldatene som står på bakken i Syria (for å slåss mot IS). Dette er nok altfor drastisk ; da er 3. verdenskrig i gang. Likevel : Jeg har stor tro på at Putin vil gjøre noe kraftig tilbake som tilsvar på de 59 missilene som ble sendt mot Syria i natt. Disse bar en samlet stridskraft på ca 30 tonn militært sprengstoff. Putin gjorde umiddelbart slutt på avtalen med USA om å koordinere luft-trafikken over Syria,” skriver den tidligere militære videre.

Vil Putin gjengjelde?

“​Militær taktikk går ut på å gjøre noe helt uventet og plutselig. Kan hende setter Russland i gang angrep mot Sverige og/eller Finland. Disse to landene står utenfor NATO – da har de satt Trump ” sjakk-matt “. Vi vet at Russland har trent på militært angrep på Sverige for et par år siden. Kan hende bruker han sine ” nett-troll ” i St. Petersburg til å slå ut infrastruktur som el.strøm , telefonsamband osv i flere land samtidig. Eller han kan gå til invasjon av Norge eller Baltikum. ​Jeg tror Putin kommer til å slå tilbake mot Trump innen kort tid,” skriver Ture Andersen i en epost til Søkelys. Ture Andersen er ikke alene om å frykte en større russisk gjengjeldelse og svært mange innenfor alternativ media, som i utgangspunktet var positive til Donald Trump, frykter nå at USA og Donald Trump er i ferd med å løse ut en større militær konflikt med Russland som kan ende i en tredje verdenskrig. I videoen under forklarer AMTVs  Christopher Greene hvorfor han er kritisk til president Trumps krigserklæring samtidig som han frykter at det hele skal utvikle seg til noe større. Chad Boukzam, en annen rapporter for AMTV snakker her om den kommende krigen mellom Donald Trump og Vladimir Putin

I følge Michael Snyder er vi nå nærmere en tredje verdenskrig enn vi har vært på svært mange år. Donald Trump skulle aldri ha tatt dette steget, fordi han ikke kan kontrollere krigens dynamikk. Et angrep kan føre til en gjengjeldelse som så må gjengjeldes igjen og ved å angripe syriske militære anlegg risikerer president Trump at han også bomber russiske soldater og piloter. Skulle det skje, så kan lett dette tenne opp en større brann mellom de to atommaktene. Gjennom dette angrepet har president Trump i hvert fall markert at han følger det samme krigs sporet som tidligere amerikanske administrasjoner har fulgt blant annet overfor Libya og Irak. En tilleggsopplysning som kommer fra flere kilder er at flybasen amerikanerne bombet blant annet ble benyttet av styrker som beskytter kristne innbyggere i omkringliggende landsbyer for angrep fra islamsk stat.

Gjennom dette angrepet har Donald Trump faktisk gitt et håndslag til Islamsk stat. “Kanskje ikke Donald Trump er så mye annerledes enn Hillary Clinton. Barack Obama, George Bush og John McCain og andre krigshissere i det politiske etablissementet. Luke Rudkowski i We are change, forklarer i sine to siste videoer hvorfor han er kritisk til president Trump helomvending i forhold til Syria.

“Vil dette føre til et fullt utbrudd av en tredje verdenskrig,” spør Luke Rudkowski som ikke tror at situasjonen vil komme helt ut av kontroll. Imidlertid er Luke ikke det minste overrasket over det amerikanske angrepet mot Syria.

USA bør tenke seg om flere ganger før de forsøker med nye angrep på Syria. Russland har allerede signalisert at de vil styrke det syriske luftforsvaret med moderne rakettsystemer som kan skyte ned amerikanske missiler og fly som skulle komme i syrisk luftrom. Samtidig melder kilder at en russisk destroyer er på vei mot området de to amerikanske marinefartøyene som avfyrte sine raketter mot Syria er. At dette er en potensielt farlig situasjon er noe mange er enige om. Det store spørsmålet mange stiller er hvorvidt USA kommer til å angripe igjen og i så fall, hvordan vil Putin reagere? Det vi i hvert fall må konkludere med at sjansene for en direkte konflikt mellom Russland og Donald Trump administrasjonen, blir større for hvert eneste angrep USA gjennomfører. Selv om det er tvilsomt at denne episoden vil føre til en større konflikt mellom Russland og USA, så vil neppe forbindelsene mellom USA og Russland bli bedre, slik vi håpte med Donald Trump ved makten. Stadig mer syntes å indikere at Donald Trump er i ferd med å fortsette i samme spor som sine forgjengere i tidligere administrasjoner. Hvorvidt denne konflikten vil bli trappet ytterliger opp de neste dagene og ukene gjenstår å se, men vi vil oppfordre partene til å dempe retorikken og avstå fra videre militær aktivitet mot Syria.

 

8 tanker om “Flere trusler fra USAs FN ambassadør øker frykten for en direkte konflikt mellom USA og Russland

 1. Hva med å skrive om noe mer oppbyggelig?
  Hva oppnår man med denne saken? Skape frykt. Og hvor kommer frykten fra?(ikke fra Gud ihvertfall)

  • Oppfordrer du virkelig til å skyve virkeligheten bort? Som kristne må vi kunne møte virkeligheten slik den er. Vi forandrer ikke virkeligheten eller fremtiden med å skyve virkeligheten bort og snakke om noe mer oppbyggelig. Fakta er at krig og rykter om krig er ett av hovedtegnene som signaliserer Jesu gjenkomst.

   Mist ikke motet og vær ikke redde
   når ryktene går i landet,
   et rykte det ene året
   og et annet det neste.
   Krig rår på jorden,
   og hersker står mot hersker.

   Bibelen sier: “Vær ikke redde for dem som dreper kroppen, men ikke kan drepe sjelen. Frykt heller ham som kan ødelegge både sjel og kropp i helvete.” og i forbindelse med krig og trengsel i endetiden sier Jesus dette: Luk 21,28 Men når dette begynner å skje, da rett eder op og løft eders hoder! for eders forløsning stunder til.
   Videre står det skrevet i Skriften: I kjærligheten finnes det ikke frykt: Den fullkomne kjærligheten driver frykten ut.

   Når man leser eller hører ting som burde ha skapt frykt, vil en kristen velge å forbli i Guds kjærlighet og der er man trygge uansett hva som hender.

 2. Flyplassen som ble angrepet i Syria av Tomahawk- missiler avfyrt fra to US-krigsskip ; var utrustet med luftvern-raketter ( bakke til luft ). Men disse amerikanske missilene er så ” intelligente “, at de flyr mot målene i en svært lav høyde over bakken. Derved unngår de målsøke-radarene til det syriske luftvernet.
  En målsøke-radar sveiper over hele horisonten. Når den oppdager et innkommende missil, kopler den automatisk inn en mindre målstyre-radar. Denne siste styrer anti-luft raketten på målet.
  For å si det enkelt : Disse amerikanske rakettene gikk ” under radaren ” til det syriske forsvaret.

  • Jeg er ikke spesielt glad for at president Trump foretok dette skrittet og ødela sjansene til en mulig forbedring i forholdet til Russland. Nå fosser russiske krigsskip igjen mot Syria og russiske politikere har oppfordret til å sende flere styrker til Syria for å forsvare Assad fra nye amerikanske angrep. Dette som har skjedd er slett ikke godt nytt.

 3. Vi lever i alvorlige tider. Det er farlig å ikke være frelst. Det er ikke en lys tid for den ugudelige verden. Jesus Kristus er redningen! Han kommer snart igjen for å hente sin dyrkjøpte brud.
  Bli i evangeliet! Er kun det Jesus Kristus har gjort for oss som holder for Gud. Er kun det Jesus Kristus har gjort for oss som leder til himmel og salighet! Jesus Kristus er Sannheten, veien og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved Ham.
  Frelsen er ferdig. Det er fullbrakt.
  Jesus Kristus døde for våre synder og stod opp igjen fra de døde til vår rettferdiggjørelse. Jesus har gjort alt for oss og Han har også levd det livet vi skulle ha levd. Han levde fullkomment etter Guds vilje og lov. Han er den eneste rettferdige og Han er vår rettferdighet.
  Den som ikke er i troen på Jesus Kristus: Bli forlikt med Gud.
  En dag er det for sent og det er ingen lys framtid for den ugudelige verden. Men for oss som er frelst er det en lys framtid: Himmel og salighet.

  Jesus Kristus kommer snart igjen! Tegnene er så klare. Bare les i Bibelen og se!

  • Amen Andre!. Jesus og vår tillit til ham er det viktigste.
   Tiden nærmer seg for hans gjenkomst og vi kan alle se frem til dagen da dette forgjengelige vil bli ikledd uforgjengelighet.

 4. Situasjonen er slik søndag formiddag ( 9.4. ) : Fregatten ” Admiral Grigorovitsj ” går mot Middelhavet fra Svartehavsflåten. Dette er et relativt nytt fartøy på mer enn 400 fot og har en toppfart på hele 30 knop. Russland har flere slike fartøyer og noen under bygging. Denne fregatten er utrustet med bl.a . krysser-missil og torpedoer samt helikopter om bord.
  Samtidig går syv US-krigsskip , herunder et hangarskip, med kurs for Korea.
  Lederen i Nord-Korea er mer eller mindre paranoid ; så dette kan føre til en meget farlig situasjon. En tanke kommer opp i mitt hode : Er Trump i ferd med å stelle i stand en to-fronts-krig med flere fiender samtidig…..?

 5. Og Trump som var slle pk-hateres helt. Sendt av Gud. Vel, vi får tenke om. Tilpasse kartet. Tolke på nytt. For Religionen MÅ ha rett. Bibelens profetier stemmer alltid. Sånn er det bare.

Det er stengt for kommentarer.