Flere kristne drept og fire kirker brent av muslimske nomader i Nigeria -truer med å kidnappe flere misjonærer

Saken er oppdatert med nye opplysninger Muslimenes krig mot den kristne befolkningen i den nordre del av Nigeria fortsetter med uforminsket styrke. Minst sju kristne landsbyer har blitt angrepet av muslimske Fulani nomader i tidsrommet 19 til 25 mai og minst fem kristne skal ha blitt drept og fire kirker ødelagt under de muslimske angrepene mot kristne i Kaduna provinsen i Nigeria. Flere kristne barn skal ha blitt angrepet og skadd av de muslimske troende som blindt følger koranens ord. Filibus Magaji som er 12 år gammel var et av de kristne barna som overlevde det muslimske angrepet i Kaduna provinsen. Guttungen ble påført flere slag og det endte med brudd i armen. De muslimske nomadene kidnappet tidligere i mai en kristen pastor og muslimene nekter å løslate ham før han enten konverterer til islam eller at hans kirke betaler løsepenger. De fem som er drept i de muslimske angrepene var alle medlemmer av Evangelical Church Winning All (ECWA) Tre av de drepte er identifisert som Atuna Garba, Thomas Asoja og Manager Garba, melder Morning Star News service.

Kristne i den nordlige del av Nigeria har lenge vært under angrep fra muslimske Fulani nomader som sprer død og frykt blant kristne landsbybeboere i Kaduma provinsen. Et stort antall kristne har blitt drept fordi de nekter å la seg omvende til muslimsk tro. “Tre av de kirkebygningene som er blitt ødelagt siden 19 mai, i  Etissi, Bakin Kogi og Magunguna landsbyen –var eid av Evangelical Church Winning All (ECWA) mens den fjerde var en katolsk kirke i Idazau sokn, forteller en talsmann for kirken. Angrepene som skal ha skjedd både på kvelden og natten skjedde i  landsbyene Idazau, Etissi, Bakin Kogi, Dutsen Gora, Ungwan Gora, Pushu Kallah og Magunguna. De muslimske representantene for fredens religion har har skutt og skadd 78 kristne, kidnappet 51 og brent ned 607 boliger,” forteller en representant for ECWA, til Morning Star News. En lokal politisk leder som representerer den sørlige del av Kaduna i nasjonalforsamlingen forteller at angrepene fant sted uprovosert.

Den 12-år gamle Filibus Magaji som ble innlagt på sykehuset i Barau Dikko blir i lokale meder hyllet som en helt etter at han forsøkte å holde tilbake de muslimske angriperne som angrep hans far med farlige våpen. En lokal frivillig hjelpearbeider hvis navn ikke er offentliggjjort av sikkerhetshensyn fortalte til SaharaReporters på tirsdag at selv om  Magaji’s far overlevde er han kritisk skadd sammen med to andre medlemmer av familien. Det som skjedde ham under angrepet var at Filibus eldre bror løp for livet da deres far ble angrepet. Imidlertid ville ikke FIlibus stikke av og forsøkte å hjelpe sin far da de muslimske nomadene angrep og slo ham. Begge to overlevde angrepet med skader, hvorav farens skader skal være alvorlige. “Du kan ikke se Filibus uten at noe rører seg inne i deg. Du kan ikke. Når jeg var hos ham i dag, spurte han meg om jeg vil løfte han opp av senge fordi han følte som om noen slo ham,” forteller den kvinnelige hjelpearbeideren. Den unge gutten kjenner i ettertid på skrekken og gjenopplever angrepet og vi må trøste ham og fortelle at han er trygg,” sa en pleier ved sykehuset. I følge den kvinnelige hjelpearbeideren ble Filibus mor og to andre familiemedlemmer drept i angrepet. Når Sahara Reporters gjorde intervjuet var ikke den vesle gutten klar over at hans mor og andre familiemedlemmer blle drept i angrepet. Et annet barn som overlevde det muslimske angrepet var Zipporah Jonathan, en 8 år gammel jente som helt nylig ble utskrevet fra sykehuset uten å være klar over at begge hennes foreldre ble drept i angrepet. Den unge gutten som ble skadd i det muslimske angrepet la for seks måneder siden ut dette klippet på sin You Tube kanal som viser fem fargede yngre menn som lovpriser Jesus

Verre under Corona nedstengningen

“Det har blitt verre under perioden med Covid-19 nedstengningen fordi muslimske banditter nærmest uforhindret drar rundt å dreper uskyldige sjeler i mitt område som er under nedstengning med ordre fra myndighetene om å holde seg innendørs,” forteller  Senator. Danjuma La’ah i en uttalelse fra Abuja. “Angrepene har bare fortsatt og mitt folk er alltid ofrene og jeg forventer at det militære og politiet eller andre sikkerhetsmyndigheter kommer til vår hjelp og beskytter oss, men det skjer ikke,” sier det kristne medlemmet av nasjonalforsamlingen. Myndighetene har bevist omtalt de muslimske Fulani nomadene som “banditter” i betydning av kriminelle for å unngå den etniske og religiøse forbindelsen. I en video nylig offentliggjort av Fulani nomadene som har sine leirer i den sørllige del av Kaduna, sier talsmenn for nomadene at de ikke er kriminelle, men muslimer som kjemper for Allah. I videoen sier de videre at de utfordrer myndighetene til å sende sikkerhetsfolk for å bekjempe dem og at de er rede til å kjempe for islam. Et islam som i vesten blir fremstilt som fredens religion. “Verken politiet eller det militære ser ut til å være interessert i hva som skjer med mitt folk i Kaduna provinsen,” sier det kristne parlamentsmedlemmet som forteller at slik er det er nå er hans folk bundet av terrorister.

Kristen pastor kidnappet av muslimene

Pastor Reuben Danbala, som er en flerkulturell misjonær ble borført fra Global Glorious Missions’ base i Ungwan Badole (som også er kjent som Ungwan Mission), sier misjonsleder Samuel Yahaya som snakket med den bortførte pastoren i en mobiltelefon. Han er ved godt mot og er sterk i troen. De muslimske kidnapperne sier at siden han nekter å konvertere til islam krever de mer enn 5000 amerikanske dollar for hans løslatelse. I utgangspunktet krevde kidnapperne nærmere 13000 amerikanske dollar for å sette ham fri, men beløpet er satt ned da vi har sagt at misjonen er ute av stand til å betale slike summer. Under forhandlingene hadde muslimene senket kravet til 1 million naira eller 2572 dollar, men da misjonen var i ferd med å få skrapet sammen pengene ble beløpet hevet til det dobbelte,” sier misjonsleder Yahaya til Morning Star.

Ber kristne i Vesten om forbønn

Yahaya ber nå kristne i Vesten å være i bønn for situasjonen. “Be om at denne Guds tjener må bli løslatt raskt og be om at vi skal få økonomiske ressurser til å takle slike utfordringer fremover. Måtte Herren bevare og beskytte Sitt rikes medarbeidere og vi håper at kristne i Vesten vil huske på pastor Danbalas kone og trøste Reuben Danbala, og deres sønn, Godwin Danbala, slik at de alle blir forenet,” sier Yahaya videre. I følge Åpne dører er Nigeria rangert som nr 12 på organisasjonens liste over land hvor kristne er under forfølgelsem men på andreplass, bak Pakistan i tallet på kristne som blir drept for deres tros skyld.

Kilde: Morning Star News service

 

4 tanker om “Flere kristne drept og fire kirker brent av muslimske nomader i Nigeria -truer med å kidnappe flere misjonærer

 1. Hvor er alle nyhetsformidlerne når det gjelder de kristne som blir offer for islam? Synes det er forferdelig at det er alternative medier som er nødt å formidle sannheten om det som skjer, selv i et afrikansk land.

  • Det er ikke lenger politisk eller religiøst korrekt å fortelle om islams forfølgelse av kristne. Den vestlige presse var langt mer opptatt av de kristnes situasjon i Øst-Europa og Russland under kommunist-tiden i Sovjet. Jeg antar at et par av grunnene til at media ikke omtaler kristenforfølgelsen i Afrika og Midtøsten ligger i det faktum at det ikke er politisk korrekt å anklage islam for noe, dernest er det fargede kristne afrikanere som blir drept -og da betyr det jo ikke like mye som da hvite ble forfulgt i Øst-Europa.
   For meg ser det ut som om den vestlige presse eller gammelmedia ikke verdsetter fargede kristne liv like høyt som hvite…Som kristne må vi stå opp for våre åndelige søsken og medmennesker uavhengig av hudfarge.

  • Det er nok mye riktig. Det er lite fokus på kristne forfulgte i Afrika, da er afrikanere ikke så mye verdt å nevne i de store medieoppslagene. Er man derimot muslim, gies det større presseoppslag i alle store medier, mens kristne forfulgte ikke ofres en tanke. Derfor er det rart når man bruker rasismekortet kun når det gjelder islam og ikke når det gjelder hva forfulgte kristne får gjennomgå. Da er man ikke så mye verdt allikevel, eller?

  • Ser ut som om fargede kristne stiller bakerst i køen når det gjelder menneskeverd og oppmerksomhet i gammelmedia.
   Muslimene kan vist drepte forholdsvis mange fargede kristne fra Nigeria eller Sudan uten at media omtaler det med et komma. For meg har martyrkirken alltid hatt en stor plass i hjertet, etter at jeg hørte og hilste på Richard og Sabina Wurmbrand i Fredrikstad domkirke i min ungdom..
   Glemmer aldri det møtet og den varme de utstrålte tross alt de måtte gjennomgå av lidelser for Jesu navns skyld.

Det er stengt for kommentarer.