Fem drept og åtte skadd i et terrorangrep mot en synagoge i Jerusalem

Blodig formiddag i Jerusalem, fem drept og 8 skadd i palestinsk terrorangrep mot synagoge -gjerningsmennene skutt og drept da sikkerhetsstyrker stormet bygningen. 

terror-jerusalem Fire personer ble drept tirsdag morgen da to terrorister brutalt gikk til angrep på mennesker som var samlet i en synagoge i Jerusalem. Åtte andre personer ble såret, blant dem to politimenn. Blant de drepte finner vi en politimann melder israelske medier. Begge de to palestinske terroristene ble skutt og drept av politi som kom raskt til området. “Vi er i dag vitne til et grusomt terroristangrep,” sa politiets talsmann Micky Rosenfeld.  Morgenens angrep kommer etter en periode med omfattende uro både på Vestbredden og i Jerusalem som har ført til flere drepte og skadde. Dagens dødelige angrep kommer samtidig som Israel opplever politisk uro og formiddagens palestinske terrorangrep demonstrerer med all tydelighet at jøder ikke lenger er trygge i sin egen hovedstad. Timer etter terrorangrepet kjempet israelske leger for politimannen som ble kritisk skadd, men i kveld kom meldingen fra Jerusalem om at han hadde omkommet som en følge av terroren.

De to palestinske terroristene (bildet) ble begge skutt og drept da det kom til skuddveksling Har-Nof-terrorists-e1416300195695-305x172mellom dem og de israelske sikkerhetsstyrkene som stormet åstedet kort tid etter at terroristene hadde gjennomført sine drap. De to skal tilhøre den palestinske terrorgruppen PFLP. De skadde i dagens angrep er sendt til sykehus med moderate og alvorlige skader. Blant de drepte er Rabbi Moshe Twersky som ledet synagogen. Det er nå svært spent i Jerusalem og Israel har styrket sikkerhetstiltakene etter tirsdagens blodbad som rammet en bygning brukt til bønn og tilbedelse. Den israelske statsministeren lovet at de skyldige ville bli straffet – enten det er Hamas eller terrorister tilknyttet president Abbas og den såkalte selvstyremyndigheten på Vestbredden som står bak. I de siste månedene har det vært betydelig uro mellom israelere og palestinere både på vestbredden og tempelplassen som er gjenstand for mer og mer uro. Tirsdagens angrep kommer neppe til å dempe uroen og hatet mellom palestinere og jøder vokser i takt med tallet på døde. Statsminister Netanyahu la tidlig tirsdag ansvaret på selvstyremyndighetens president Mahmoud Abbas og flere lovgivere mener at dette må bli håndtert som en krigstilstand. Regjeringen er nå samlet i krisemøte og formiddagens terrorangrep overskygger nå for den interne politiske uro som preger Netanyahu’s koalisjonsregjering.

https://www.youtube.com/watch?v=cnrvFuwRIgk